Σπύρος Γκοτζιάς “Ιπτάμενος & Τζέντλεμαν»

Σπύρος Γκοτζιάς : «Η βέλτιστη εφαρμογή των βασικών προπονητικών & το block training είναι το Μυστικό»

Ο«Ιπτάμενος» εντός και εκτός αγωνιστικών χώρων Σπύρος Γκοτζιάς ασχολείται με το τρίαθλο από το 2011, ως μέλος της Athens Triathlon Team. Η απαιτητική εργασία του (αξιωματικός στην Αεροπορία Στρατού) δεν του επιτρέπει να κάνει πολλές ώρες προπόνησης. Ετσι είναι αναγκασμένος να προσπαθεί να μεγιστοποιήσει τα οφέλη από τον χρόνο που αφιερώνει στην προπόνηση. Ετσι σε συνδυασμό με την νοητική δύναμη του πρωταγωνιστεί συνεχώς στους αγώνες τριάθλου αυτή τη δεκαετία και αποτελεί πρότυπο για όλους τους αθλητές

Ο ίδιος μας δήλωσε σχετικά : «Το τρίαθλο είναι τρόπος ζωής και κάτι που με κάνει ευτυχισμένο. Από τότε που αποφάσισα να ασχοληθώ με το άθλημα είχα βάλει ως στόχο να έχω μία μακροπρόθεσμη θετική παρουσία στον χώρο και να μπορώ να διακρίνομαι σε βάθος χρόνου. Είναι αλήθεια ότι η εργασία μου έχει ιδιαιτερότητες και έτσι δεν μπορώ να κάνω πολλές ώρες προπόνησης κάθε εβδομάδα. Μαζί με τον προπονητή μου από το 2011 Γιάννη Ψαρέλη εφαρμόζουμε τις βασικές αρχές τις προπονητικής και της φυσιολογίας έχοντας πολύ μεγάλη πίστη σε αυτές. Δεν κάνουμε ποτέ εξεζητημένα πράγματα και γι’αυτό έχουμε πολύ καλή διαχρονική αγωνιστική σταθερότητα. Φυσικά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν δοκιμάζουμε νέα πράγματα όπως το block training, το οποίο μας έχει δικαιώσει».

O προπονητής του Γιάννης Ψαρέλης μας είπε σχετικά : «Με τον Σπύρο μοιραζόμαστε ένα πολύ μεγάλο αθλητικό ταξίδι για περισσότερα από 8 χρόνια. Είναι μία εμβληματική φυσιογνωμία της Athens Triathlon Team με πολύ έντονη προσωπικότητα εντος και εκτός αγωνιστικών χώρων.Τον ευχαριστώ πολύ για όσα έχουμε ζήσει, τόσο για τις χαρές όσο και τις λύπες και δυσκολίες στις οποίες σταθήκαμε με πολύ αξιοπρέπεια και με ήθος.»

Written by

No Comments Yet.

Leave a Reply

Message