Τεχνική κολύμβησης : Η “ισορροπία” με απλά λόγια.

 

Για τους μη μυημένους στην κολύμβηση η λέξη ισορροπία δεν σημαίνει και πολλά. Είναι εύκολα κατανοητό τι σημαίνει η λέξη ισορροπία στην ποδηλασία, στην ενόργανη γυμναστική, στην ιστιοσανίδα κ.λπ. αλλά στην κολύμβηση ίσως για αρκετούς δεν είναι ξεκάθαρη η έννοια.

Πρόκειται για αυτό που προκαλεί η κάθε μας κίνηση, δηλαδή πρόκειται για μία σχέση δράσης – αντίδρασης.

Ας δώσουμε μερικά παραδείγματα για να γίνει πιο εύκολο κατανοητό.

  • Σηκώνουμε το κεφάλι μας μπροστά και βουλιάζουν τα πόδια.
  • Γυρνάμε στο πλάι να αναπνεύσουμε από αριστερά και το δεξί χέρι μας πιέζει το νερό προς τα κάτω αντί πίσω ή περνάει το άξονα συμμετρίας.
  • Γυρνάμε να αναπνεύσουμε και τα πόδια μας ανοίγουν έντονα που θυμίζουν το άνοιγμα του ψαλιδιού.

Η ισορροπία είναι κάτι που απαιτείται να δουλέψουμε έντονα και σε καθημερινή βάση ώστε να καταφέρουμε να διατηρούμε την ευθυγραμμισμένη θέση μας μέσα στο νερό. Η καθημερινή επίβλεψη από προπονητή καθώς και η βιντεοσκόπηση είναι ο καλύτερος τρόπος για να εντοπίσουμε τα λάθη ισορροπίας που κάνουμε.

Όπως στις περισσότερες περιπτώσεις απλές ασκήσεις τεχνικής είναι πιο απλό για να μπορέσουμε να διορθώσουμε εύκολα τα λάθη μας.

Κείμενο : Γιάννης Ψαρέλης – Προπονητική Ομάδα Smart Sport/& Athens Triathlon Team & Συντακτική Ομάδα Triathlon World.gr. /Triathlon.gr(Email : info@triathlonworld.gr & 6937170260)

Written by

No Comments Yet.

Leave a Reply

Message