WAVE running 2019

Στις 27 Ιουλίου ολοκληρώθηκε το 6ο WAVE running με 172 συμμετοχές στους αγώνες 5, 10 και 28km.

Φέτος, η κατεύθυνση των αγώνων άλλαξε και η βάση της διοργάνωσης μεταφέρθηκε από την Κεραμωτή, στην παραλία Μυρωδάτου. Η  αλλαγή αυτή έγινε με σκοπό να βελτιωθούν οι αγωνιστικές συνθήκες, κάτι που επιβεβαίωσε κάθε δρομέας, με δηλώσεις για πιο σταθερό πάτημα και μικρότερη κλίση του εδάφους στις παραλίες Μυρωδάτου, Ερασμίου, Μαγγάνων.

Την αυλαία του 6ου WAVE running άνοιξαν στις 16.50  τέσσερα πανέμορφα άλογα από το Ράντζο – Κυριακού  και πίσω τους ακολούθησαν 95 δρομείς των 5km, ένας αριθμός που ξεπέρασε τις περσινές συμμετοχές κατά 25 άτομα. Στις 19.10 δόθηκε η εκκίνηση των 28km από τον φάρο της Κεραμωτής με 21 συμμετέχοντες. Ανάμεσά τους 2 αθλητές από Ουκρανία και Αμερική! 

Στις 19.30, 62 μικροί WAVE runners πλημμύρισαν με χαρούμενες φωνές την παραλία του Μυρωδάτου και έλαβαν στον τερματισμό το πολυπόθητο κοχύλι – μετάλλιο. Τέλος, στις 20.45 ξεκίνησε ο αγώνας των 10km με 57 συμμετοχές.

Στο βάθρο του πρώτου νικητή των 28km ανέβηκε και φέτος ο Νίκος Λαφτσίδης, αθλητής της ομάδας One Step Beyond Endurance, με χρόνο 2.15. Τη δεύτερη θέση διατήρησε και φέτος ο Γιάννης Καλούδης με χρόνο 2.21 και την τρίτη θέση κατέκτησε ο Γιώργος Λουκανίδης, πρώτος νικητής του Θεαγένιου δρόμου 100 km το 2019. 

Στα 28km η Δήμητρα Ζλάτκου δεν έτρεξε μόνη της, καθώς στον απαιτητικό αυτό αγώνα προστέθηκαν άλλες δύο γυναίκες. Πρώτη βγήκε η Νικολέτα Γεράρδη, με χρόνο 2.43, ακολούθησε η Δήμητρα με 2.52 και έπειτα η Βασιλική Βαργιαμίδου με 3.44.

Στην 1η θέση των 10km ανέβηκε ο Μιχάλης Αγγελόπουλος  με 00.43.50, στη 2η θέση βρέθηκε ο Στέφανος Δασκαλόπουλος με 00.46.17 και στην 3η θέση ο Παναγιώτης Τουρνανέλης  με 00.46.37. Αξίζει να σημειώθεί ότι οι φετινοί χρόνοι ήταν καλύτεροι από τους περσινούς, κάτι που αποδεικνύει τη βελτίωση των συνθηκών.

Στις γυναίκες των 10 km η Μιλένα Βέλκοβα κράτησε για τρίτη χρονιά την πρώτη θέση με χρόνο 00.48.00. Δεύτερη ήρθε η Φωτεινή Σκαρλάτου με 00.53.01 και ακολούθησε η Μαρία Αποστόλου με 00.54.35.

Στα 5km έκανε την έκπληξη ο δεκαπεντάχρονος δρομέας, Αναστάσιος Τζεράκης, με χρόνο 00.19.53. Οι γονείς του τον υποδέχθηκαν στον τερματισμό χαρούμενοι και συγκινημένοι γι αυτή την επιτυχία. Στη δεύτερη θέση ήρθε με διαφορά τριών δευτερολέπτων ο Γιώργος Κασαπίδης και στην τρίτη θέση ο Κωνσταντίνος Σταματιάδης με χρόνο 00.20.57.  Η Στάθη Ουρανία κράτησε για δεύτερη χρονιά την πρώτη θέση των 5km με χρόνο 00.24.46, η Νάνσυ Δημητριάδου  ήρθε δεύτερη με 00.26.15 και η Πραφτσιώτη Μαρία τρίτη με 00.26.47. 

Την παράσταση έκλεψαν οι ψητές σαρδέλες από τον Αλιευτικό Συνεταιρισμό Βιστωνίδας, οι οποίες περιλαμβάνονταν στο γευμα των αθλητών και των εθελοντών! Το γεύμα συμπληρώθηκε από παγωμένες μπύρες «Θέρος», δροσερό καρπούζι και γλυκά από το ζαχαροπλαστείο «Το Κάτι Άλλο». 

Στα πλαίσια των παράλληλων δράσεων πραγματοποιήθηκε έκθεση τοπικών προϊόντων. Αθλητές, συνοδοί και εθελοντές είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τοπικούς οίνους και μπύρες, παραδοσιακά ζυμαρικά, σπιτικές μαρμελάδες , ταχίνι, πετιμέζι, χυμό ζαχαροκάλαμου και φυσικά καλλυντικά με βάση το ελαιόλαδο και τη λεβάντα. 
Το Ράντζο Κυριακού προσέφερε στους θεατές βόλτες με τα άλογα πλάι στο κύμα και ο σύλλογος ΠΑΣ Αντίκας οργάνωσε παιχνίδια στην άμμο για μικρά παιδιά.  

Σημαντική  ήταν η συμβολή της ΕΟΔ, η οποία ανέλαβε την υγειονομική κάλυψη του αγώνα και την τηλεπικοινωνία μεταξύ των σταθμών, καθώς και της Ναυαγωστικής Βορείου Ελλάδος, που συνόδευε τους δρομείς από θάλασσα με δύο σκάφη.

Αξίζει να σημειωθεί  η πολύτιμη βοήθεια των εθελοντών, καθώς έδωσαν δυναμικό παρόν για την κατασκευή των εγκαταστάσεων και την κάλυψη κάθε ανάγκης προς τους συμμετέχοντες και τη διοργάνωση.

Στη διοργάνωση παρευρέθηκαν με ενημερωτικά περίπτερα το Μεταπτυχιακό Τμήμα “Άνθρωπος και Νερό” του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος, ο Φορέας Διαχείρισης Δέλτα Νέστου και η Αμερικανική Γεωργική σχολή.

Χορηγοί της διοργάνωσης ήταν η εταιρία η εταιρία ROUTE maps, Minetta, Army Market, Solar Beer και Avdiros Sailing.

Το 6ο WAVE running υλοποιήθηκε σε συνεργασία με τον Δήμο Αβδήρων, τον ΕΟΤ, την Περιφέρεια ΑΜΘ, την Έδρα UNESCO Con-E-Ect, τον Φορέα Διαχείρισης Νέστου Βιστωνίδας – Ισμαρίδας και την Trimore Multisports Tour, η οποία συνέβαλε στην προβολή και επικοινωνία της δράσης.

 Το ραντεβού ανανεώνεται στην παραλία του Μυρωδάτου για το καλοκαίρι του 2020! 

Written by

No Comments Yet.

Leave a Reply

Message