Έρευνα για Ορεινό Τρέξιμο – Δωρεάν Εργομετρική Αξιολόγηση Αθλητών

H επιστημονική ομάδα του τμήματος Αθλητικής Αριστείας (Sports Excellence – SE) της Α’ Ορθοπαιδικής Κλινικής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, το οποίο χρηματοδοτείται αποκλειστικά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, συνεχίζοντας την προσφορά τoυ Sports Excellence στη βελτίωση, προάσπιση και ανάπτυξη της υγείας των αθλουμένων, στο πλαίσιο της διεξαγωγής του ορεινού αγώνα δρόμου «Vamvakou Mountain Run» στη διαδρομή των 28 χιλιομέτρων, θα πραγματοποιήσει για πρώτη φορά έρευνα πάνω στο ορεινό τρέξιμο.

Στο πλαίσιο αυτής της έρευνας, θα πραγματοποιηθούν δωρεάν εργομετρικές αξιολογήσεις: α) καρδιοναπνευστικών παραμέτρων στην ηρεμία και κατά τη διάρκεια μέγιστης προσπάθειας και β) διατροφικών συνηθειών όλων όσων επιθυμούν να συμμετέχουν στη μελέτη αυτή (μέγιστος αριθμός συμμετοχής 60 δρομείς με σειρά προτεραιότητας). Την ημέρα του αγώνα, πριν και μετά την ολοκλήρωση του, θα πραγματοποιηθούν βιοχημικές εξετάσεις αίματος για τον έλεγχο δεικτών που σχετίζονται με την κόπωση και την αποκατάσταση μετά την προσπάθεια. Τα αποτελέσματα όλων των μετρήσεων θα δοθούν στους συμμετέχοντες μετά την ολοκλήρωση της έρευνας, μαζί με οδηγίες για την προπόνηση και διατροφή τους.

Οι αθλητές που θα συμμετέχουν στη διαδρομή των 28 χιλιομέτρων και ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στην έρευνα, καλούνται να το δηλώσουν στο info@sportsexcellence.gr.

Written by

No Comments Yet.

Leave a Reply

Message