The North Face Zagori Mountain Running 2014: Συνέντευξη Τύπου

Παρουσία εκπροσώπων του Τύπου, πραγματοποιήθηκε χθες στο Hotel Du Lac Congress Center & Spa, στα Ιωάννινα, η συνέντευξη Τύπου του κορυφαίου ηπειρωτικού αγώνα ορεινού τρεξίματος The North Face Zagori Mountain Running 2014. Ο φετινός αγώνας θα πραγματοποιηθεί στις 26 και 27 Ιουλίου 2014 και οι συμμετέχοντες θα λάβουν μέρος στους αγώνες των 80χλμ., 42χλμ., 21χλμ. και 10χλμ.

 

Την συνέντευξη Τύπου, χαιρέτησε ο Δήμαρχος Ζαγορίου, κ. Γαβριήλ Παπαναστασίου, ο οποίος μεταξύ άλλων παρουσίασε τα σημαντικά οφέλη που αποκτά άμεσα ο δήμος μέσα από την διοργάνωση του εν λόγω αγώνα. Συγκεκριμένα, αναφέρθηκε στα στοιχεία των διαμονών που παρουσιάζουν ανάπτυξη την περίοδο εκείνη, υπογραμμίζοντας ότι πάνω από το 20% των συμμετεχόντων στον αγώνα, διαμένουν στην περιοχή για περισσότερες από επτά ημέρες.

 

Στην συνέχεια, τον λόγο έλαβε ο Τεχνικός Διευθυντής του The North Face Zagori Mountain Running, κ. Βασίλειος Τζουμάκας ο οποίος κατέστησε σαφές το γεγονός, πως ο αγώνας αυτός είναι του Ζαγορίου και όλης της Ηπείρου, καθώς ο αθλητισμός ενώνει και οφείλουμε όλοι να είμαστε ενωμένοι σαν μία «γροθιά». Τόνισε μάλιστα μεταξύ άλλων ότι: «Σε μια πινακίδα που είδα πρόσφατα, στην είσοδο ενός δρυμού έλεγε, μην αφήσεις τίποτα πίσω σου παρά μόνο τα αποτυπώματά σου, μην πάρεις τίποτα μαζί σου παρά τις φωτογραφίες που έβγαλες. Ειλικρινά, θα ήθελα να το είχα σκεφτεί εγώ αυτό, αλλά μου αρκεί να γίνει πράξη στην περιοχή μας».

 

Ακολούθησαν οι ομιλίες των περσινών νικητών του αγώνα. Πιο συγκεκριμένα, η νικήτρια του The North Face Zagori Mountain Running 2013, στην κατηγορία των γυναικών, κα. Μάρα Καλογήρου αναφέρθηκε στην ξεχωριστή διαδρομή που διαθέτει ο αγώνας αυτός και στην μοναδική εμπειρία και οικειότητα που προσφέρει στον κάθε αθλητή ξεχωριστά. Ο νικητής του The North Face Zagori Mountain Running Terra 2013, κ. Νίκος Καλοφύρης τόνισε αμέσως μετά, την δυσκολία που έχουν οι συγκεκριμένες διαδρομές και την ιδιαίτερη φυσική κατάσταση που απαιτείται να έχουν οι συμμετέχοντες αθλητές. Παράλληλα, έδωσε έμφαση στο κέρδος που αποφέρει στους περιπατητές ο καθαρισμός που πραγματοποιείται στη συγκεκριμένη περιοχή και η ανάδειξη παλιών μονοπατιών, κατά την διάρκεια του αγώνα.

 

Τέλος, ο Brand Manager της The North Face, κ. Μανώλης Μαυροειδής υπογράμμισε μεταξύ άλλων: «Είναι μεγάλη μας χαρά και τιμή να επενδύουμε και να αποτελούμε μέρος του κορυφαίου αγώνα ορεινού τρεξίματος που γίνεται στην Ελλάδα. Eπιθυμούμε, χρόνο με τον χρόνο, ο “The North Face Zagori Mountain Running” να βρίσκεται όλο και πιο ψηλά στις συνειδήσεις των αθλητών και του κόσμου, που ολοένα και περισσότερο δείχνει να τον αγκαλιάζει. Ο αγώνας έχει ενταχθεί στην λίστα των Skyrunner Series της Ευρώπης, για το 2014 από την Hellenic Skyrunning Association, ενώ όσοι τερματίζουν στα 42χλμ. και 80χλμ., έχουν τη δυνατότητα να συλλέγουν βαθμούς για τον περίφημο αγώνα UTMB. Eμείς βρισκόμαστε εδώ για να στηρίξουμε και να ανεβάσουμε ακόμα περισσότερο το επίπεδο των αγώνων, με την εμπειρία μας».

 

Η συνέντευξη Τύπου έκλεισε με έναν σύντομο χαιρετισμό από τον Εντεταλμένο Περιφερειακό Σύμβουλο, κ. Ιωάννη Καραμπίνα.

 

Οι εγγραφές είναι πλέον ανοικτές και οι ενδιαφερόμενοι αθλητές μπορούν να πραγματοποιήσουν την εγγραφή τους στον αγώνα που επιθυμούν, μέσα από την επίσημη ιστοσελίδα του The North Face Zagori Mountain Running 2014: www.zagorirace.com.

 

Το πρόγραμμα του The North Face Zagori Mountain Running 2014, βρίσκεται αναρτημένο στην επίσημη σελίδα του αγώνα.

 

Επίσημοι χορηγοί του αγώνα είναι οι εταιρείες The North Face και Fifth ElementΥποστηρικτής του αγώνα είναι το Hotel Du Lac Congress Center & Spa.

 

Οι φωτογραφίες ανήκουν στο φωτογραφικό πρακτορείο Newsports.euwww.newsports.eu

 

Website: www.zagorirace.com

Facebook: www.facebook.com/TheNorthFaceZagoriMountainRunning

Twitter: https://twitter.com/ZagoriMR

 

Written by

No Comments Yet.

Leave a Reply

Message