Οι Βουλγαρία κυριάρχησε στο Βαλκανικό Αντοχής

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το Βαλκανικό Κύπελλο Σκι Αντοχής στις Πολιτσές Μετσόβου τις 12-13 Ιανουαρίου αφού και τις δύο αγωνιστικές ημέρες τόσο για το υψηλό αγωνιστικό επίπεδο των αγώνων όσο και τον μεγάλο αριθμό θεατών. Στους αγώνες συμμετείχαν, εκτός τους Έλληνες, 30 περίπου αθλητές από 4 χώρες και ξεχώρισε για τις επιδόσεις της η Βουλγαρική ομάδα αφού κέρδισε 4 χρυσά (V. Zinzov και A. Grivorova) και 2 χάλκινα μετάλλια (T. Malceva). Από ελληνικής πλευράς στο αγώνισμα του σπριντ – η χώρα μας έχει παράδοση – και στην κατηγορία αντρών ο Δημήτρης Κάππας έχασε μοναδική ευκαιρία να κερδίσει ένα μετάλλιο αφού στην προκριματική φάση είχε τον τρίτο καλύτερο χρόνο. Στους τελικούς – συγκεκριμένα στην ημιτελική φάση – είχε μια πτώση τα τελευταία 500 μέτρα, ενώ προπορευόταν, με αποτέλεσμα να τον προσπεράσουν οι αντίπαλοί του και να μην προκριθεί στον τελικό. Στα 10 χλμ ελεύθερης τεχνικής ξεχώρισε η έκτη θέση του Αγγέλη Απόστολου – αποτελεί ατομικό ρεκόρ – ο οποίος έδειξε ότι και στην Αντοχή έχει τις δυνατότητες για σπουδαία αθλητικά επιτεύγματα. Στις γυναίκες και στα 5 χλμ ελεύθερης τεχνικής, η Τσακίρη Παναγιώτα λίγο έλειψε να κερδίσει το χάλκινο μετάλλιο αλλά και η τέταρτη θέση αποτελεί σημαντική ατομική επίδοση.

Παράλληλα με το Βαλκανικό κύπελλο πραγματοποιήθηκαν και τις δύο ημέρες αγώνες Κυπέλλου Ελλάδος για τις παιδικές ηλικίες και ξεχώρισαν οι Τσουρέκας Νικόλαος (Π1), Νιμπήτη Γεωργία (Κ2) και Αναστασιάδου Ελίζα (Κ1) (από δύο χρυσά μετάλλια) καθώς και οι Μάκης Ιωάννης και Μπούμπας Αναστάσιος (από ένα χρυσό) στην κατηγορία παίδων.

Την παράσταση έκλεψαν όμως οι αθλητές και οι αθλήτριες της προαγωνιστικής ηλικίας (9-11 ετών) που παρουσίασαν εξαιρετικό θέαμα και ενθουσίασαν τους θεατές.

George Grey (CAN)

Written by

No Comments Yet.

Leave a Reply

Message