Ομιλία : “Προπόνηση Τριάθλου για αρχάριους και προχωρημένους”

Με ιδιαίτερη χαρά τα Nuventi Races ανακοινώνουν την ομιλία του Γιάννη Ψαρέλη το Σάββατο 26 Οκτωβρίου 2019 (Ώρα:16:30) στο Ρέστειο Κολυμβητήριο – Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Παλαιού Φαλήρου.

Μετά την τεχνική σύσκεψη του αγώνα, ο προπονητής Τριάθλου Γιάννης Ψαρέλης, θα κάνει μία σύντομη ομιλία (παρουσίαση “Power point” διάρκειας 15’) και θα δώσει απλές και πρακτικές συμβουλές προς τους Τριαθλητές και ανθρώπους που θέλουν να ξεκινήσουν το τρίαθλο που θα τους βοηθήσει να ακολουθήσουν μία ασφαλή πορεία, δίχως τραυματισμούς αξιοποιώντας βέλτιστα τον χρόνο προπόνησης τους στην κολύμβηση, την ποδηλασία και το τρέξιμο.

• Τι εξοπλισμό να επιλέξω;
• Να πάρω πρόγραμμα μέσω αλληλογραφίας ή να έχω προπονητή να με παρακολουθεί από κοντά : πλεονεκτήματα μειονεκτήματα;
• Πόσες ώρες πρέπει να προπονούμαι την εβδομάδα;
• Πότε μπορεί ένα παιδί να ξεκινήσει να ασχολείται με το Τρίαθλο ;
• Ποια είναι τα τελευταία επιστημονικά ευρήματα και εξελίξεις στην προπονητική του Τριάθλου;
• Ποια είναι τα τελευταία επιστημονικά ευρήματα σχετικά με την εφαρμοσμένη φυσιολογία στο τρίαθλο;

Στο τέλος της παρουσίασης θα είναι μαζί μας για να απαντήσει τα δικά σας ερωτήματα.
Η παρουσίαση βασίζεται στην ανασκόπηση της σύγχρονης επιστημονικής βιβλιογραφίας αλλά θα είναι απλά παρουσιασμένη ώστε να την παρακολουθήσει οποιοσδήποτε.

Think Triathlon
Think Triathlon

Μερικά λόγια για τον ομιλητή:

Ψαρέλης Γιάννης, BSc, MSC, MBA, PhD (candidate) – Σύντομο Βιογραφικό Σημείωμα

O Γιάννης Ψαρέλης γεννήθηκε το 1969 στην Αθήνα. Από το 1978 ασχολείται με τον αθλητισμό. Με τα αθλήματα αντοχής και κυρίως το τρίαθλο ασχολείται συστηματικά από το 1991. Μέχρι το 2000 ήταν τακτικό μέλος της εθνικής ομάδας ανδρών της χώρας μας και ήταν ο εκπρόσωπος των αθλητών στην τεχνική επιτροπή της Ελληνικής Ομοσπονδίας Τριάθλου. Συμμετείχε για πρώτη φορά σε διεθνή αγώνα τριάθλου το 1992 και σε αγώνα Ironman το 1993. Συνολικά έχει συμμετέχει σε περισσότερους από 200 αγώνες τριάθλου και multistports και σε περισσότερους από 150 αγώνες τρεξίματος εκτός σταδίου.

Είναι πιστοποιημένος προπονητής Μαραθωνίου Δρόμου από την Αθλητική Ακαδημία της Βόρειας Αμερικής (North America Academy for Sports Fitness Professionals). Μπορείτε να δείτε το βιογραφικό του σημείωμα παρακάτω.

O Γιάννης Ψαρέλης έχει πληθώρα προπονητικών πιστοποιήσεων που αξίζει να αναφερθούν μεταξύ άλλων:

• Είναι αναγνωρισμένος προπονητής τριάθλου από την Ironman και Level 3 προπονητής τριάθλου από την εθνική Ομοσπονδία της Νέας Ζηλανδίας (με το καλύτερο σύστημα δια βίου εκπαίδευσης προπονητών).
• Είναι πιστοποιημένος δάσκαλος κολύμβησης (Teacher ID: 15843) από τον Σύνδεσμο Προπονητών Κολύμβησης της Αυστραλίας καθώς και Αργυρού Επιπέδου Διεθνής προπονητής από τον ίδιο σύνδεσμο (ASCTA International Silver :0534).
• Είναι επίσης πιστοποιημένος προπονητής κολύμβησης από τον Σύνδεσμο Προπονητών κολύμβησης των ΗΠΑ επιπέδου 4:5 (ASCA Level 4:5).

Οι σπουδές του περιλαμβάνουν πτυχίο Χημείας από το Εθνικό & Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, ΜΒΑ από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Μεταπτυχιακό στην Αθλητική Διοίκηση (MSc,Lyon 1), το Μάρκετινγκ και την Επικοινωνία ( από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών MSc) και πρόσφατα είναι στη διαδικασία ολοκλήρωσης Μεταπτυχιακού πάνω στην Μεγιστοποίηση της Αθλητικής Απόδοσης και την Προπονητική στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης (ΔΠΘ). Τέλος είναι υποψήφιος Διδάκτωρ στο ΔΠΘ με αντικείμενο την εφαρμοσμένη Φυσιολογία στα αθλήματα αντοχής.

Πέρα από την αθλητική και προπονητική του ιδιότητα έχει πλούσια και ποικίλα δραστηριότητα σε όλο φάσμα του ελληνικού αθλητισμού. Έχει διατελέσει μέλος της Ολομέλειας της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, Διοικητικός Διευθυντής στην Διεθνή Ολυμπιακή Ακαδημία, Γενικός Γραμματέας στην Ελληνική Ομοσπονδία Τριάθλου, Διευθυντής Αθλήματος στην ΟΕΟΑ Αθήνα 2004 κ.λπ.

Έχει ιδιαίτερη εμπειρία στον Υψηλό Αθλητισμό έχοντας εμπνευστεί και διατελέσει Αθλητικός Διευθυντής του Κέντρου Υψηλού Αθλητισμού (Sports Excellence).

Triathlon Coach Giannis

Written by

No Comments Yet.

Leave a Reply

Message