Κολυμβητικά είδη : Βατραχοπέδιλα, ένα πολύ χρήσιμο βοήθημα;

Κείμενο : Γιάννης Ψαρέλης, Προπονητική Ομάδα Smart Sport/Athens Triathlon Team & Συντακτική ομάδα TriathlonWorld.gr & Triathlon.gr

 

Εισαγωγή

Πριν 2-3 δεκαετίες ήταν πολύ δύσκολο να βρεις στην Ελλάδα κομμένα/ κοντά πέδιλα σε προσιτές τιμές κατάλληλα για προπονητική χρήση στην Ελλάδα. Ετσι οι περισσότεροι από εμάς αναγκαζόμασταν να αγοράσουμε φθηνά πέδιλα θαλάσσης και να τα κόψουμε.

Πλέον όλες οι εταιρείες παραγωγής κολυμβητικών ειδών φτιάχνουν κομμένα πέδιλα ειδικά για προπονητική χρήση με εξαιρετική αίσθηση στο κολυμβητήριο

Τα «κομμένα βατραχοπέδιλα» γνωστά και ως κοντά πέδιλα ή απλά πέδιλα/ fins είναι ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο για τους κολυμβητές όλων των επιπέδων.

 

Βατραχοπέδιλα για αρχάριους

Στους αρχάριους αθλητές κολυμβητές  είναι εξαιρετικά χρήσιμα στην κολυμβητική τους εξέλιξη. Ετσι μπορούν να προσφέρουν τα παρακάτω στην προπόνηση κολύμβησης :

  • Βοηθούν να βελτιωθεί η ευλυγισία στους αστραγάλους.
  • Βοηθούν να πραγματοποιηθεί το μέρος της προπόνησης για την εκγύμναση των ποδιών. Για ορισμένους αθλητές το να χρησιμοποιήσουν βατραχοπέδιλα είναι μονόδρομος.
  • Μπορούν να ολοκληρώσουν προγράμματα προπόνησης με περισσότερα μέτρα. Ετσι θα βελτιωθεί η κολυμβητική τους αντοχή και η κολυμβητική τους ικανότητα γενοκότερα

Βατραχοπέδιλα για πιο προχωρημένους κολυμβητές

Στους πιο προχωρημένους αθλητές μπορούν να προσφέρουν μεταξύ άλλων :

  • Την δυνατότητα να βελτιώσουν την ευλυγισία και την τεχνική τους στην κίνηση του ελευθέρου και του υπτίου.
  • Να βελτιώσουν την κίνησή τους στην πεταλούδα και να κολυμπήσουν περισσότερα μέτρα στην πεταλούδα.
  • Να έχουν την αίσθηση της κολύμβησης με μεγαλύτερη ταχύτητα σε όλα τα στυλ.

Φυσικά όπως όλα τα βοηθήματα η χρήση τους πρέπει να γίνεται με μέτρο και πάνοτε να υπάρχει έναςσυγκεκριμένος στόχος. Δεν υπάρχουν μαγικά κολυμβητικά βοηθήματα.

 

Written by

No Comments Yet.

Leave a Reply

Message