Εξοπλισμός κολύμβησης: Fulcrum

Προπόνηση & τεχνική κολύμβησης ελευθέρου :  Fulcrum

Εχουμε αναφέρει σε ξεχωριστό άρθρο το πρόβλημα του πεσμένου αγκώνα στην κολύμβηση, κάτι που είναι πολύ συνηθισμένο στους τριαθλητές.

Ενα βοήθημα κολύμβησης που μπορεί πολύ αποτελεσματικά να μας βοηθήσει να ξεπεράσουμε το συγκεκριμένο πρόβλημα είναι το Fulcrum.

Παρότι είμαστε επιφυλακτικοί απέναντι στα βοηθήματα κολύμβησης δοκιμάσαμε για περισσότερο από δύο μήνες το Fulcrum τόσο προσωπικά όσο και είδαμε την χρησιμοτητά του από την χρήση αρκετών αθλητών με διαφορετικές κολυμβητικές ικανότητες και υπόβαθρο ο καθένας.

Σε αυτούς τους δύο μήνες παρατηρήσαμε ότι μπορεί να βοηθήσει συστηματικά όλους τους κολυμβητές. Το Fulcrum βοηθάει τον κολυμβητή να έχει μία γρήγορα κάθετη θέση στον πήχυ του  και σε συνέχεια αυτού έτσι να έχει μία αποτελεσματική προώθηση μέσα στο νερό.

Μερικές παρατηρήσεις :

  • Οπως όλα τα βοηθήματα πρέπει να αποφεύγουμε να φτάνουμε σε επίπεδο υπερβολικής χρήσης.
  • Είναι απαραίτητο κάποιος να μας δείξει την σωστή χρήση του και να μας υποδείξει την σωστή κίνηση καθώς και να μας κάνει πολύ συγκεκριμένους τους στόχους.
  • Είναι χρήσιμο να χρησιμοποιείται με αναπνευστήρα ή/ και πέδιλα.

Ομως πέρα από την βελτίωση του πεσμένου αγκώνα αλλά και του EVF το fulcrum μπορεί να μας βοηθήσει επίσης και στα εξής αρκετά σημαντικά ζητήματα:

  • Ψηλά αγκώνας στην επαναφορά
  • Εσω στροφή στην επαναφορά
  • Σωστή είσοδος/ γωνία του χεριού στο νερό

(Σημείωση :Αναφορικά με το EVF θα επανέλθουμε με σχετικό άρθρο)

Κείμενο : Γιάννης Ψαρέλης – Προπονητική Ομάδα Smart Sport/& Athens Triathlon Team & Συντακτική Ομάδα Triathlon.gr & Triathlon World.gr. (Email : info@triathlonworld.gr / info@athensjournal.gr & 6937170260)

 

Written by

No Comments Yet.

Leave a Reply

Message