Γκρέτα Λυμπεροπούλου : Η Marketing Director της Ironman σε αποκλειστική συνέντευξη

 Γκρέτα Λυμπεροπούλου : Total Triathlete

Η δημοσιογράφος Γκρέτα Λυμπεροπούλου δραστηριοποιείται στο αθλητικό ρεπορτάζ από το 1990 με πολυετή παρουσία στα τηλεοπτικά πλατό του ANTENNA TV, στα ρεπορτάζ της Απογευματινής και στα γυναικεία έντυπα, προάγοντας τον γυναικείο αθλητισμό στη χώρα μας.

Από το 2014 ασχολείται κι η ίδια εντελώς ερασιτεχνικά με τον αθλητισμό και το τρίαθλο, ενώ συνδυάζει το χόμπι της με την επαγγελματική της σταδιοδρομία, εκφωνόντας τριαθλητικούς, δρομικούς και κολυμβητικούς αγώνες, καθώς και από την δραστηριότητά της ως Marketing Director στην IRONMAN GREECE.

Triathlon.gr : Tι αποτελεί για σένα το τρίαθλο και τα Multi sports γενικότερα;

Γκρέτα Λυμπεροπούλου : Για μένα προσωπικά το τρίαθλο -που ουσιαστικά εκφράζει τον αθλητισμό στη ζωή μου- είναι το πρότελευταίο πράγμα που θα βγάλω από την καθημερινότητά μου, όσο φορτωμένο κι αν είναι το πρόγραμμά μου. Με βοηθάει να τα βγάζω πέρα με ψυχραιμία και νηφαλιότητα σε όλους τους υπόλοιπους ρόλους μου.

Triathlon.gr : Πως είναι μία τυπική σου μέρα;

Γκρέτα Λυμπεροπούλου : Αφού φύγουν τα παιδιά για το σχολείο και «ξεφυλλίσω» χαλαρά εφημερίδες και portals ενημέρωσης, παρακολουθώ τα Social Media των πελατών μου για λογαριασμό της part time δουλειάς μου στην digital εταιρεία Lighthouse. Μετά πάω στην IRONMAN GREECE, όπου εργάζομαι full time σαν Marketing Director. Μετά τη δουλειά ξέρεις τι κάνω, αφού έρχομαι στην προπόνηση της Athens Triathlon Team μαζί με τη μεσαία μου κόρη που κάνει τρίαθλο μαζί μου και στη συνεχεια επιστρέφουμε σπίτι, όπου περνάω λίγο χρόνο με το μικρό μου γιο και πριν κοιμηθώ (πολύ νωρίς) επικοινωνώ με face time με το μεγάλο μου γιο που σπουδάζει στην Αμερική. Αυτή είναι μια ιδανική μέρα, η οποία σπάνια συμβαίνει ακριβως έτσι αλλά η πρόθεση μετράει!!!
Τα Σαββατοκύριακα συνήθως κάνω το speakage σε αγώνες τριάθλου, κολύμβησης και τρεξίματος, ωστόσο βρίσκω χρόνο για να προπονηθώ, να περάσω χρόνο με τους γονείς και τους φίλους μου, να πάω κινηματογράφο που τόσο αγαπώ #not!!!

Η αλήθεια: Κάθε μέρα επιφυλάσσει μία νέα έκπληξη…!

Triathlon.gr : Τι είναι το swim & run; Μία παροδική μόδα ή ενα νέο άθλημα που θα μείνει;

Γκρέτα Λυμπεροπούλου : Το swim & run είναι το multisport του τριαθλητή που έχει «πικραθεί» από το ποδήλατο και το πόσο δύσκολο είναι να προπονηθεί κανείς στη χώρα μας, όπου ο ποδηλάτης είναι «αόρατος» στο δρόμο…
Δεν το συγκρίνω με το συναρπαστικό τρίαθλο, εκτός κι αν μιλάμε για το Swim Run Hydra, όπου οι αθλητές αγωνίζονται σε ζευγάρια, δεμένοι με σχοινί!

Triathlon.gr : Αλλάζει κάτι στην διοργάνωση αγώνων τριάθλου στην Ελλλάδα; Γινονται πιο επαγγελματικοί; Αυξάνεται ο αριθμός των αθλητών που ασχολούνται με τα multi sports;

Γκρέτα Λυμπεροπούλου : Όπως και με το δρομικό κίνημα, που αναπτύχθηκε ραγδαία στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια ακολουθώντας το μοτίβο της Αμερικής, έτσι και τα multi sports βρίσκονται σε άνοδο στη χώρα μας, σε όλα τα επίπεδα. Θα ευδοκιμήσουν ωστόσο ακόμα περισσότερο στην Ελλάδα, επειδή έχουμε εύκολη πρόσβαση στη θάλασσα και παράδοση στο κολύμπι, όπως και το εύφορο κλίμα που ενισχύει και βοηθάει την προπόνηση και τον αθλητισμό σε εξωτερικούς χώρους. Το μυστικό της γοητείας του τριάθλου είναι μεν στη δυσκολία και στην πολυπλοκότητα, αλλά ο λόγος που κερδίζει συνεχώς έδαφος είναι ότι προσανατολίζετα στον ερασιτέχνη αθλούμενο, περισσότερο από τον επαγγελματία αθλητή. Φέρνει τους αθλούμενους σε επαφή με τον ήρωα που κρύβουν μέσα τους.

Triathlon.gr : Πως πάει η προετοιμασία για το Ironman Greece 70.3 2020; Τι θα αλλάξει, βελτιωθεί φέτος;

Γκρέτα Λυμπεροπουλου : Έχουμε να «ανταγωνιστούμε» μία πολύ πετυχημένη πρώτη διοργάνωση, ο πήχυς είναι πολύ ψηλά, ωστόσο έχουμε και την ευκαιρία να αφουγκραστούμε και τις επισημάνσεις των αθλητών οι οποίες μας βοηθούν για να διοργανώσουμε ένα ακόμα πιο όμορφο και άρτιο αγώνα. Το 2020 λοιπόν, διευρύνουμε την εμπειρία, απευθυνόμενοι σε όλη την οικογένεια με το IRONKIDS, βελτιώνουμε περαιτέρω την εμπειρία της Expo, δίνοντας περισσότερες επιλογές στους επισκέπτες, διοργανώνουμε ακόμα περισσότερες δράσεις εντός κι εκτός των εγκαταστάσεων της Costa Navarino, βελτιώνουμε τις διαδρομές, κάνοντάς τες ακόμη πιο προσβάσιμες σε φίλους, συγγενείς και υποστηρικτές των συμμετεχόντων και τροποποιούμε το πρόγραμμα, ώστε να είναι πιο βολικό για τους αθλητές και τους συνοδούς τους και γενικά έχουμε διευκολύνει πολύ την πρόσβαση προς/από την Costa Navarino.

Triathlon.gr : Υπάρχουν διαθέσιμες θέσεις για όποιον δεν έχει γραφεί στον αγώνα;

Γκρέτα Λυμπεροπούλου : Βεβαίως υπάρχουν, τουλάχιστον αυτη τη στιγμή που δημοσιεύεται η κουβένα μας. Φέτος θα προσπαθήσουμε να φιλοξενήσουμε σε μία άνετη ζώνη αλλαγής περισσότερους από 1500 αθλητές που είχαμε πέρσι. Εδώ πραγματοποιούνται οι εγγραφές >> https://www.ironman.com/im703-greece-register

Triathlon.gr : Tι ακριβώς είναι το γκρουπ που έχετε κάνει με τις κοπέλες;

Γκρέτα Λυμπεροπούλου : Οι athleTRIes είναι μία πρωτοβουλία της IRONMAN GREECE να φτιάξει ένα community γυναικών που αγαπούν τον αθλητισμό. Σκοπός μας είναι να εμπνεύσουμε, να παρακινήσουμε, να ενημερώσουμε, να βοηθήσουμε και να πείσουμε τις γυναίκες ότι #AnythingIsPossible κι ότι μπορούν να ασχοληθούν με ένα τόσο απαιτητικό άθλημα όσο το τρίαθλο! Μοιραζόμαστε τις αμφιβολίες και τις ανησυχίες μας, κουβεντιάζουμε διάφορα τριαθλητικά και όχι μόνο θέματα, διοργανώνουμε ομιλίες, ομαδικές προπονήσεις και ομαδικές συμμετοχές σε αγώνες, βοηθάει και παρακινεί η μία την άλλη και εξομολογούμαστε τις ιστορίες μας αλλά και τα όνειρά μας. Έτσι ξεπερνάμε τους φόβους μας και παίρνουμε δύναμη από τις συν athleTRIes μας για να τα καταφέρουμε όχι μόνο στον αθλητισμό αλλά γενικότερα στον πολύπλοκο κι απαιτητικό μας ρόλο.   

Written by

No Comments Yet.

Leave a Reply

Message