Σάββατο 15 Φεβρουαρίου 2020 (20:00) – “Προπονητικοί Τραυματισμοί των αθλητών Ironman” (Νάσσος Κουτουράδης, PT, ΜΤ)

Ο Φυσικοθεραπευτής Νάσσος Κουτσουράδης (PT, ΜΤ) θα είναι μαζί μας στο Σεμινάριο που απευθύνεται για Τριαθλητές το Σάββατο 15 Φεβρουαρίου στις 18:00 στο Ιδρυμα Ευγενίδη (Λ.Συγγρού 387).

O τίτλος της ομιλίας του θα είναι : “Οι συνηθέστεροι αθλητικοί τραυματισμοί κατά τη διάρκεια του προπονητικού κύκλου εν όψει αγώνα Ironman: Αιτίες- Πρόληψη- Αντιμετώπιση”

Ο ομιλητής μας αναφέρθηκε στην ομιλία του και στη σημασία των όσων θα αναφερθεί για τους αθλητές που ετοιμάζονται για έναν αγώνα 70,3 ή full Ironman :

“Το αγώνισμα του τριάθλου και συγκεκριμένα σε απόσταση Ironman χαρακτηρίζεται από μεγάλη δυσκολία τόσο για το αγωνιστικό μέρος, όσο και για την περίοδο της προετοιμασίας.

Οι πολύωρες προπονήσεις, οι έντονες φορτίσεις του σώματος αλλά και οι εναλλαγές στις εντάσεις ταλαιπωρούν το μυοσκελετικό σύστημα με αποτέλεσμα το σώμα μας να είναι ευάλωτο σε αθλητικές κακώσεις.

Στην παρουσίαση θα αναφερθούν οι συνηθέστεροι τραυματισμοί στο τρίαθλο μεγάλων αποστάσεων και θα αναλυθούν οι αιτίες και οι τρόποι πρόληψης και αντιμετώπισης τους”.

Νάσος Κουτσουραδής, PT, ΜΤ,
Ιδιοκτήτης Σύγχρονου Κέντρου Φυσικοθεραπείας Physioathens.
Official Physiotherapy Services Sponsor Ironman Greece 70.3

Ο Νάσος Κουτσουραδής αποφοίτησε από το ΑΤΕΙ Φυσικοθεραπείας Αθηνών (ΣΕΥΠ) και συνέχισε τις σπουδές του στο πρόγραμμα Manual Therapy, του International Mainland Τeachers Αssociation. Προτού ξεκινήσει τη λειτουργία του Physioathens, εργάστηκε επί δεκαετία ως φυσικοθεραπευτής σε νοσοκομεία, αθλητικές ομάδες, όπως επίσης και κατ’ οίκον. Παράλληλα με την πρακτική επαγγελματική δραστηριότητα, συμμετέχει τακτικά ως εισηγητής σε σεμινάρια, συνέδρια και ημερίδες, έχοντας διατελέσει επί εξαετία, τομεάρχης υγείας και καθηγητής στην ιδιωτική εκπαίδευση.

Written by