Βέλγιο : «Αθλητική κουλτούρα» ακόμα και στις ανακοινώσεις για την Επιδημία.

Βέλγιο : «Αθλητική κουλτούρα» ακόμα και στις ανακοινώσεις για την Επιδημία.

Στο Βέλγιο που το ποδήλατο είναι εθνικό άθλημα έχουν αθλητική κουλτούρα και αυτό δεν κρύβεται…
ακόμα και στις ανακοινώσεις του κράτους …
ακόμα και στους πολύ δύσκολους καιρούς που διανύουμε…

Exercise is Medicine

Τι γράφει η ανακοίνωση των Βέλγων
«Η φυσική άσκηση στον ανοιχτό αέρα επιτρέπεται ακόμα, και επιπλέον συνιστάται, με ένα ακόμα μέλος της οικογένειας, ένα φίλο ή συνοδό, με την προϋπόθεση ότι οι απαραίτητες αποστάσεις τηρούνται».

Η Φυσική άσκηση είναι απαραίτητη για όλους μας στην καθημερινότητα και για κάποιους είναι μέρος της θεραπευτικής τους αγωγής :
• Για το ινσουλοεξαρτώμενο διαβητικό που κατάφερε με την άσκηση να έχει ρύθμιση στο σάκχαρο και να μην κάνει ενέσεις.
• Για τον καρδιοπαθή που πρέπει να ασκείται καθημερινά και να ακολουθεί ένα πρόγραμμα γυμναστικής
• Για το άνθρωπο που φλέρταρε με την κατάθλιψη και η άσκηση τον βοήθησε να δει πιο αισιόδοξα τη ζωή
• Για τον ηλικιωμένο που προσπαθεί μέσα από ένα πρόγραμμα άθλησης να αυξήσει την VO2 και να έχει ένα καλύτερο επίπεδο καθημερινής ζωής και να αυξήσει τα χρόνια που θα ζήσει
• Για τον ελεύθερο επαγγελματία, επιχειρηματία, μισθωτό που αγχώνεται με την οικονομική κατάσταση και νιώθει πόνους στο στήθος και νιώθει την ανάγκη να βγει για έντονο περπάτημα και όταν γυρίζει βλέπει πιο αισιόδοξα τα πράγματα
• Για τον παχύσαρκο που ακολουθεί ένα πρόγραμμα διατροφής και άσκησης και βλέποντας ήδη τα αποτελέσματα βλέπει πιο αισιόδοξα τη ζωή.
• Για το Μέσο Έλληνα Πολίτη που έχει αλλάξει τρόπο ζωής και πλέον το τρέξιμο είναι τρόπος ζωής.

Φυσικά και σεβόμαστε τους κανόνες του κράτους, φυσικά και σεβόμαστε στους συνανθρώπους μας που δίνουν μάχες στο νοσοκομείο όμως η άθληση είναι το καλύτερο φάρμακο και το καλύτερο προληπτικό μέτρο που τονώνει το ανοσοποιητικό μας σύστημα και μας κρατάει σωματικά και ψυχικά υγιής.

Αθλούμαστε στο σπίτι. Η άσκηση δεν είναι πολυτέλεια είναι αναγκαιότητα. Η άσκηση είναι Φάρμακο και για την ακρίβεια το καλύτερο φάρμακο τόσο για το σώμα όσο και την ψυχή μας. Σε ημέρες ηλιοφάνειας η ενίσχυση με έκθεση στο ήλιο – ακόμα και με μερικά λεπτά έκθεσης στο μπαλκόνι του σπιτιού μας είναι σημαντική.

Κείμενο : Γιάννης Ψαρέλης, BSc, MSc, MBA, PhDc

Written by