Προπόνηση Κολύμβησης Open Water για τριαθλητές : Νοητική προπόνηση

Προπόνηση Κολύμβησης Open Water για τριαθλητές : Νοητική προπόνηση

Τον Αύγουστο καθώς τα περισσότερα κολυμβητήρια στην Ελλάδα δεν λειτουργούν λόγω συντήρησης καθώς και να δοθούν άδειες στο προσωπικό οι περισσότεροι αθλητές τριάθλου κολυμπούν/ προπονούνται στη θάλασσα.

Αρκετοί από τους αθλητές νοιώθουν μία ανασφάλεια/ στρες για την προπόνηση σε θάλασσα.

Εκτός από το πάρουν τα μέτρα ασφάλειας που έχουμε περιγράψει σε διαφορετικό άρθρο τί άλλο μπορούν να κάνουν για να μειώσουν σχετική νευρικότητα/ άγχος/ στρες;

Όπως έχουμε αναφέρει πολλές φορές είναι σημαντικό η προετοιμασία για την κολύμβηση στη θάλασσα να ξεκινάει από την προπόνηση σε κολυμβητήριο.

Όταν θα κάνουμε την πρώτη μας προπόνηση στη θάλασσα είναι χρήσιμο να μιλήσουμε ανοιχτά με τον προπονητή μας και να μοιραστούμε σκέψεις και συναισθήματα ώστε να κατανοήσει καλά το επίπεδο νοητικής/ συναισθηματικής μας άνεσης στην κολύμβηση στη θάλασσα.

Είναι σαφές ότι τυχόν φοβίες αλλά και έλλειψη βασικών δεξιοτήτων κολύμβησης σε ανοιχτό νερό θα περιορίσουν σημαντικά την απόδοσή/ βελτίωση μας αλλά και τον βαθμό που θα είναι η προπόνησή μας μία θετική εμπειρία.

Έχοντας κάνει προπονήσεις εξομοίωσης του open water στην πισίνα λογικά οι αθλητές θα νοιώθουν άνετα κολυμπώντας με άλλους αθλητές κοντά τους.

Οι βασικές δεξιότητες του open water είναι ο σωστός προσανατολισμός, το drafting και φυσικά η δυνατότητα κολύμβησης με αθλητές γύρω από εμάς. Φυσικά η δυνατότητα κολύμβησης με κύματα και ρεύματα είναι κάτι που αναπτύσσεται σταδιακά.

Written by