Triathlon Lifestyle : Ευγενία Λυκουροπούλου

 

H Ευγενία γεννήθηκε στην Αθήνα το 1976. Είναι παντρεμένη και είναι μητέρα δύο παιδιών επτά και τεσσάρων χρονών. Εργάζεται  σε αμερικάνικη πολυεθνική εταιρία παιχνιδιών, σε ένα ιδιαίτερα ανταγωνιστικό περιβάλλον, με δύσκολα και απαιτητικά ωράρια.

 

Ερωτήσεις

TriathlonWorld: Πότε ξεκινήσατε την ενασχόλησή σας με το Τρίαθλο και τι ήταν αυτό που σας ώθησε να ασχοληθείτε με αυτό το άθλημα;

Ευγενία Λυκουροπούλου: Ξεκίνησα το Τρίαθλο πριν από δυο χρόνια, ύστερα από παρότρυνση ενός φίλου τριαθλητή που μου μιλούσε με ενθουσιασμό για το άθλημα. Αν και δεν είχα αθλητικό παρελθόν, πέρα από την ολιγόχρονη ασχολία μου με το Judo και την αγάπη μου για το τρέξιμο, μου τράβηξε πραγματικά  το ενδιαφέρον η ποικιλία του αθλήματος και το γεγονός ότι μου δινόταν η ευκαιρία σε μεγάλη ηλικία να ανακαλύψω ένα καινούριο άθλημα και να συμμετέχω αγωνιστικά σε αυτό.

 

 

TriathlonWorld: Πόσο εύκολο ή δύσκολο είναι για μια γυναίκα, μητέρα δύο μικρών παιδιών, και με εξαιρετικά απαιτητικό επαγγελματικό πρόγραμμα να ασχοληθεί με τον αθλητισμό ή το Τρίαθλο.

Ευγενία Λυκουροπούλου: Είναι πολύ δύσκολο για μια γυναίκα με τις υποχρεώσεις και το καθημερινό πιεσμένο πρόγραμμά μου να ασχοληθεί με τον αθλητισμό και ιδιαίτερα με ένα άθλημα σαν το Τρίαθλο που είναι απαιτητικό σε χρόνο.

Αλλά είναι καθαρά θέμα θέλησης και αγάπης γι αυτό που κάνεις, για να μπορέσεις να ανταπεξέλθεις. Αυτό που με βοήθησε ήταν ότι έβαλα αρχικά πολλούς μικρούς στόχους, τους οποίους όταν τους έπιανα μου έδιναν τον ενθουσιασμό και τη δύναμη να συνεχίσω.

Η πολύ καλή οργάνωση του χρόνου μου (πραγματικά μέσα στην ημέρα δεν υπάρχει λεπτό που δεν είναι προγραμματισμένο), αλλά και το πείσμα μου με βοήθησαν να μπορώ να τα καταφέρνω.

Πολύ σημαντική επίσης είναι και η ψυχολογική κυρίως υποστήριξη του συζύγου μου που με προέτρεπε να συνεχίσω όποτε κουραζόμουν ή πίστευα ότι δεν μπορώ να τα καταφέρω.

 

TriathlonWorld: Θα μας πείτε μερικές συμβουλές για να μπορέσει να κρατήσει μία γυναίκα
( σύζυγος, μητέρα, εργαζόμενη, αθλήτρια…) τις απαραίτητες ισορροπίες;

Ευγενία Λυκουροπούλου: Οι ισορροπίες στη ζωή μας είναι το πιο δύσκολο κομμάτι ανάμεσα στα πρέπει και τα θέλω μας. Δυστυχώς το 24ωρο της ημέρας δεν φτάνει για να ικανοποιηθούν όλα. Το να μπαίνουν οι σωστές προτεραιότητες κάθε φορά, με την σωστή ιεράρχηση και δίνοντας το μεγαλύτερο κομμάτι του εαυτού μου και του χρόνου μου εκεί που κάθε φορά χρειάζεται, είναι κάτι που βοηθάει ουσιαστικά.

Κάθε γυναίκα μέσα στην τρελή καθημερινότητα της δεν πρέπει να ξεχνάει να κάνει πράγματα που αγαπάει, να έχει χρόνο για τον εαυτό της και να παραμένει ήρεμη απέναντι στις δυσκολίες για να μπορέσει να δώσει τα μέγιστα στη οικογένειά της.

Το να αποδέχεται την πραγματικότητα της και έχοντας λιγότερες απαιτήσεις από τον εαυτό της απολαμβάνει καλύτερα τη ζωή της.

 

TriathlonWorld: Τι σημαίνει για εσάς πλέον ο αθλητισμός;

Ευγενία Λυκουροπούλου: Ο αθλητισμός ήταν και παραμένει πηγή υγείας, δύναμης και ξεκούρασης.

Όσο δύσκολη και αν είναι η καθημερινότητα μου, η ασχολία μου με τον αθλητισμό με γεμίζει ενέργεια, δύναμη και όρεξη για να μπορώ να τα βγάζω πέρα.

Επιπλέον το γεγονός ότι μαθαίνω συνεχώς πράγματα και πιάνω τους στόχους μου είναι κάτι που με ενθουσιάζει.

 

 

TriathlonWorld: Ποιοι είναι οι αθλητικοί σας στόχοι;

Ευγενία Λυκουροπούλου: Το πιο σημαντικό για μένα αυτή την περίοδο είναι να απολαμβάνω τον αθλητισμό και να μπορώ να βελτιώνομαι σε τεχνική και αντοχή και στα τρία αθλήματα.

Μελλοντικά θα ήθελα να συμμετέχω σε όσους περισσότερους αγώνες μπορώ αποκτώντας εμπειρίες και παίρνοντας χαρά αγωνιζόμενη με άλλους ανθρώπους που έχουμε κοινά ενδιαφέροντα.

Ελπίζω το Τρίαθλο να είναι το άθλημα που θα συνοδεύσει την ζωή μου για πολλά χρόνια ακόμα.

 

Written by

No Comments Yet.

Leave a Reply

Message