Αγώνες Κολύμβησης (Open Water) & Aquathlon (Κολύμβηση & Τρέξιμο) : Κυριακή 4 Ιουνίου (Π.Φάληρο)

ΑΓΩΝΕΣ Π. ΦΑΛΗΡΟΥ “P. FALIRO NUVENTI SWIMMING & AQUATHLON RACES” 4.6.2017

 

Οι εγγραφές έχουν ανοίξει και γίνονται ηλεκτρονικά στο link:

https://goo.gl/forms/JSiAdyoS8AXjCeRz1

 

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΑΓΩΝΩΝ

 

Η Nuventi, υπό την αιγίδα του Δήμου Π. Φαλήρου και σε συνεργασία με το Πολιτιστικό & Αθλητικό Κέντρο του Δήμου, διοργανώνει την Κυριακή 4 Ιουνίου 2017 τους αγώνες Κολύμβησης Open Water & Aquathlon P. FaliroNuventiSwimming & AquathlonRaces στο Π. Φάληρο. Παράλληλα θα διεξαχθούν αγώνες Σκυταλοδρομίας Aquathlon. Οι αγώνες Aquathlon είναι οι μοναδικοί στα νότια προάστια και έχουν εύκολη πρόσβαση για όλους με όλα τα μέσα μεταφοράς. Για τη δρομική διαδρομή του Aquathlon, θα υπάρχουν ειδικές λωρίδες στον παραλιακό πεζόδρομο κλειστές στην κυκλοφορία πεζών.

 

Οι αγώνες P. Faliro NuventiSwimming & Aquathlon Races είναι ανοιχτοί σε όλους τους αθλητές και αθλούμενους. Θα γίνουν βραβεύσεις γενικής κατάταξης και ηλικιακών κατηγοριών. Ετοιμαστείτε να βρείτε τα όρια σας σε έναν αγώνα μεγάλης απόστασης ή να δοκιμάστε τις δυνάμεις σας σε έναν μικρότερης. Και τα δύο υπόσχονται συναρπαστικές εμπειρίες γεμάτες δράση και θετική ενέργεια!

 

Η ασφάλεια των συμμετεχόντων θα εξασφαλισθεί με την παρουσία πιστοποιημένων ναυαγοσωστών και διασωστών της Lifeguard Hellas.

 

ΑΓΩΝΕΣ

 

Ατομικοί

• Κολύμβηση Open Water 1.500 μ

• Κολύμβηση Open Water 3.000 μ

• Aquathlon Sprint (Κολύμβηση 750 μ – Τρέξιμο 5 χλμ)

• Aquathlon Long (Κολύμβηση 1.500 μ – Τρέξιμο 10 χλμ)

• Aquathlon Kids (Κολύμβηση 50 μ – Τρέξιμο 300 μ) για παιδιά 9-12 ετών

 

Ομαδικός

• Σκυταλοδρομία Aquathlon Sprint, 2 ατόμων (Κολύμβηση 750 μ – Τρέξιμο 5 χλμ)

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

 

• Ανδρών: 16-29, 30-39, 40-49, 50-59, 60+

• Γυναικών: 16-29, 30-39, 40-49, 50+

Σκυταλοδρομίες (2 ατόμων):

• Ανδρών / Μικτές (ομάδες ανδρών ή μικτές ανδρών/γυναικών)

• Γυναικών

Για να σχηματισθεί κατηγορία απαιτούνται τουλάχιστον 4 αθλητές. Διαφορετικά, θα γίνεται μετάπτωση στην αμέσως προηγούμενη κατηγορία.

 

ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ

 

Θα απονεμηθούν μετάλλια για τις 3 πρώτες θέσεις της γενικής κατάταξης ανδρών και γυναικών σε κάθε αγώνα καθώς και για τις 3 πρώτες θέσεις σε κάθε ηλικιακή κατηγορία ανδρών και γυναικών.

Αναμνηστικό μετάλλιο θα δοθεί σε κάθε τερματίζοντα.

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

 

Σάββατο 3/6, Αθλητικό Κέντρο Δήμου Π. Φαλήρου (στάση τραμ Τροκαντερό)

13:00 – 14:00 Τεχνική ενημέρωση

14:00 – 18:00 Γραμματεία διοργάνωσης

 

Κυριακή 4/6, Πλατεία Παραλίας Μπάτη Π. Φάληρο (στάση τραμ Μπάτης)

08:00 – 09:00 Γραμματεία αγώνων

08:15 Άνοιγμα ζώνης αλλαγών

09:30 Εκκίνηση Aquathlon Sprint, Long και Σκυταλοδρομίας

09:30 Εκκίνηση Κολύμβησης Open Water 1.500 μ και 3.000 μ

11:30 Εκκίνηση Aquathlon Kids

• Οι ώρες εκκίνησης ενδέχεται να τροποποιηθούν για την αποφυγή συνωστισμού.

• Οι απονομές θα γίνουν μετά τους τερματισμούς.

 

ΧΑΡΤΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΩΝ

 

• Κολύμβηση Open Water https://goo.gl/ALAi26

• Aquathlon Sprint https://goo.gl/r7aH2a, https://goo.gl/gtkFhq

• Aquathlon Long https://goo.gl/r7aH2a, https://goo.gl/gtkFhq

• Aquathlon Kids https://goo.gl/hcdNSC

 

ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΩΝ

 

ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ

Τριγωνική διαδρομή 750 μ ορισμένη με σημαδούρες. Μια φορά για το Aquathlon Sprint, δυο φορές για το Aquathlon Long και την Κολύμβηση Open Water 1.500 μ και τέσσερις φορές για την Κολύμβησης Open Water 3.000 μ.

Ευθεία απόσταση 50 μ κατά μήκος της παραλίας για το Aquathlon Kids.

 

ΤΡΕΞΙΜΟ

Ένας κύκλος των 5 χλμ για το Aquathlon Sprint και δυο κύκλοι των 5 χλμ για το Aquathlon Long σε επίπεδη διαδρομή.

Από τον Μπάτη, οι αθλητές πηγαίνουν ευθεία από τη δεξιά πλευρά του πεζόδρομου και κατά μήκος των γραμμών του τραμ. Πριν το σιντριβάνι του Φλοίσβου, πηγαίνουμε προς τα αριστερά και επάνω από τις ράμπες έως το πάρκο Φλοίσβου. Στροφή αριστερά στο πρώτο δρομάκι του πάρκου και ευθεία έως τη θάλασσα. Δεξιά στροφή και κατόπιν ευθεία κατά μήκος της παραθαλάσσιου πεζόδρομου. Μπαίνουμε στη Μαρίνα Φλοίσβου και στρίβουμε δεξιά στον πεζόδρομο που περνά μπροστά από τα καταστήματα. Συνεχίζουμε ευθεία στον πεζόδρομο και στρίβουμε αριστερά στον τελευταίο χώρο παρκινγκ πριν την έξοδο της μαρίνας. Πηγαίνουμε ευθεία στην προβλήτα Ε και βλέπουμε στα δεξιά μας το θωρηκτό Αβέρωφ. Στρίβουμε αριστερά στην προβλήτα έως τέρμα της που βρίσκεται ο πύργος ελέγχου της μαρίνας. Εκεί κάνουμε αναστροφή και επιστρέφουμε πίσω στον Μπάτη από την ίδια διαδρομή.

Για το Aquathlon Kids, δύο κύκλοι των 150 μ στην παραλία.

 

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ

 

1. Η γραμματεία την ημέρα των αγώνων και η ζώνη αλλαγών του αγώνα θα βρίσκονται στην πλατεία εκδηλώσεων της παραλίας Μπάτη στο Π. Φάληρο. Η εκκίνηση του αγώνα για την κολύμβηση και το aquathlon θα δοθεί στην παραλία δίπλα ακριβώς από την πλατεία.

2. Κολυμβητικό σκέλος σε τριγωνική διαδρομή ορισμένη με σημαδούρες. Στην κολύμβηση, επιτρέπεται η χρήση στολής εάν η θερμοκρασία νερού είναι κάτω από 21 °C. Δεν επιτρέπονται βοηθητικά μέσα όπως πέδιλα και αναπνευστήρες.

3. Δρομική διαδρομή επίπεδη σε παραθαλάσσιο πεζόδρομο.

4. Ο αριθμός ΒΙΒ πρέπει να φαίνεται στο μπροστά μέρος του σώματος στο τρέξιμο. Συνιστούμε να φοράτε τον αριθμό ΒΙΒ σε ελαστική ζώνη.

5. Οι συμμετέχοντες είναι υπεύθυνοι να γνωρίζουν τις διαδρομές και τους γύρους που έχουν διανύσει κατά τη διάρκεια των αγώνων.

6. Στις σκυταλοδρομίες, όλες οι αλλαγές θα πρέπει να γίνονται εντός της ζώνης αλλαγών και στον χώρο κάθε ομάδας με τον κάθε αθλητή να φοράει το chip χρονομέτρησης της ομάδας στον αστράγαλο.

 

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ ΑΓΩΝΩΝ

 

https://goo.gl/DpTvYR

http://www.bathingwaterprofiles.gr/map/GRBW069201076

Στάση τραμ Μπάτης

 

ΧΡΟΝΟΜΕΤΡΗΣΗ

 

Ηλεκτρονική με chip

 

ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

 

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν οι γεννηθέντες το 2001 και πριν. Για τη συμμετοχή σας, θα πρέπει να συμπληρώσετε και υπογράψετε υπεύθυνη δήλωση που θα βρείτε στο link https://goo.gl/CPzwbg. Οι συμμετέχοντες πρέπει να έχουν υποβληθεί σε ιατρικό έλεγχο μέσα στους τελευταίους 12 μήνες και να προσκομίσουν αντίγραφο ιατρικής βεβαίωσης παθολόγου ή καρδιολόγου (ή αντίγραφο δελτίου αθλητή εν ισχύ) ότι είναι υγιείς και μπορούν να συμμετάσχουν σε αθλητικούς αγώνες. Παρακαλούμε φέρτε τη δήλωση συμπληρωμένη και τη βεβαίωση (ή το δελτίο αθλητή) πριν τα events για να μην γίνουν καθυστερήσεις. Ο γονέας ή κηδεμόνας ανηλίκου θα πρέπει να υποβάλλει και υπογράψει τη δήλωση πριν τα events.

 

ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ

 

Οι εθελοντές είναι η ψυχή κάθε αθλητικής εκδήλωσης. Πάρτε μέρος και εσείς υποστηρίζοντας από κοντά την προσπάθεια των αθλητών. Όλοι οι εθελοντές θα λάβουν τη μπλούζα των αγώνων.

Τομείς εθελοντικής προσφοράς είναι: Γραμματεία αγώνων, επίβλεψη ζώνης αλλαγών, επιτήρηση δρομικών αγωνιστικών διαδρομών, απονομές μεταλλίων, συλλογή chip χρονομέτρησης από τους τερματίζοντες, σταθμός νερού, φωτογράφιση και βιντεοσκόπηση αγώνων. Θα χρειαστεί η παρουσία σας για περίπου 3 ώρες την ημέρα των αγώνων. Θα πραγματοποιηθεί ενημέρωση και εκπαίδευση των εθελοντών το Σάββατο 20/5 και ώρες 18:00-19:00 στο Αθλητικό Κέντρο του Δήμου Π. Φαλήρου (στάση τραμ Τροκαντερό).

Δηλώστε τώρα συμμετοχή και γίνετε μέλη του Team Εθελοντών στο link: https://goo.gl/forms/3KAq3uRizexl1r843

 

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ

 

Μπορείτε να συμβάλετε στη δράση «Αθλητές για το Περιβάλλον» ανακυκλώνοντας ό,τι πλαστικό μπουκάλι ή συσκευασία ενεργειακών gel χρησιμοποιήσετε.

 

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΔΡΑΣΗ

 

Μέρος των εσόδων από τους αγώνες θα διατεθεί για την αγορά τροφίμων και άλλων ειδών που θα προσφερθούν στο κοινωνικό παντοπωλείο και συσσίτιο του Δήμου Π. Φαλήρου.

 

ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΠΑΚΕΤΩΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

 

Η παραλαβή των πακέτων συμμετοχής (chip, αριθμός ΒΙΒ κλπ.) θα γίνει το Σάββατο 3/6 και ώρες 14:00-18:00 από το Αθλητικό Κέντρο του Δήμου Π. Φαλήρου (στάση τραμ Τροκαντερό). Η παραλαβή θα γίνεται στην αίθουσα μουσικής του πρώτου ορόφου του κτιρίου που βρίσκεται ακριβώς μετά την κεντρική είσοδο του αθλητικού κέντρου. Αν κάποιοι δεν προλάβουν να παραλάβουν το πακέτο συμμετοχής το Σάββατο 3/6, μπορούν να το πάρουν από τη γραμματεία των αγώνων την Κυριακή 4/6 και ώρες 8:00-9:00 πμ.

 

ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

 

Η τεχνική ενημέρωση διεξαχθεί το Σάββατο 3/6 και ώρες 13:00-14:00 στο Αθλητικό Κέντρο του Δήμου Π. Φαλήρου (Στάση Τραμ Τροκαντερό). Η ενημέρωση θα γίνει στην αίθουσα μουσικής του πρώτου ορόφου του κτιρίου που βρίσκεται ακριβώς μετά την κεντρική είσοδο του αθλητικού κέντρου. Θα δοθούν απαντήσεις και διευκρινίσεις σε ερωτήματά σας.

 

ΜΠΛΟΥΖΕΣ / T-SHIRTS

 

Μπλούζες από οργανικό βαμβάκι με το λογότυπο των αγώνων https://goo.gl/xGCcKb περιλαμβάνονται στην εγγραφή των πρώτων 250 ενηλίκων που θα δηλώσουν συμμετοχή.

 

ΠΑΡΟΧΕΣ ΧΟΡΗΓΩΝ

 

Οι συμμετέχοντες θα λάβουν ό,τι προϊόντα, υπηρεσίες και δώρα προσφέρουν χορηγοί και υποστηρικτές.

 

ΕΓΓΡΑΦΕΣ

 

Δηλώστε τώρα συμμετοχή στους αγώνες. Οι εγγραφές γίνονται μόνο ηλεκτρονικά στο link: https://goo.gl/forms/JSiAdyoS8AXjCeRz1

 

Για εγγραφή και πληρωμή μέχρι 28/5

• Κολύμβηση Open Water (1.500 μ) 20 ευρώ

• Κολύμβηση Open Water (3.000 μ) 20 ευρώ

• Aquathlon Sprint 20 ευρώ

• Aquathlon Long 20 ευρώ

• Σκυταλοδρομία Aquathlon Sprint, 2 ατόμων, 30 ευρώ

• Aquathlon Kids δωρεάν

 

Για εγγραφές από 29/5 και μετά

• Κολύμβηση Open Water (1.500 μ) 25 ευρώ

• Κολύμβηση Open Water (3.000 μ) 25 ευρώ

• Aquathlon Sprint 25 ευρώ

• Aquathlon Long 25 ευρώ

• Σκυταλοδρομία Aquathlon Sprint, 2 ατόμων, 40 ευρώ

• Aquathlon Kids δωρεάν
Οι ηλεκτρονικές εγγραφές θα παραμείνουν ανοιχτές μέχρι και την Παρασκευή 2/6.

Τα ΒΙΒ θα έχουν το όνομα των συμμετεχόντων για όσες εγγραφές και πληρωμές γίνουν έως και την Παρασκευή 26/5.

Η συμμετοχή στο Aquathlon Kids είναι δωρεάν και δεν παρέχεται χρονομέτρηση ούτε σχετικό πακέτο συμμετοχής (chip, αριθμός ΒΙΒ κλπ.).

 

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΛΗΡΩΜΗΣ

 

ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ / PIRAEUS BANK

IBAN: GR9101720420005042076253083

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ: NUVENTI

• Το ονοματεπώνυμο σας πρέπει να αναγράφεται οπωσδήποτε στην αιτιολογία/περιγραφή του καταθετηρίου αλλιώς δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί η εγγραφή σας.

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

 

Στέλιος Χάσικος, Ph.D.

Τηλ. 6944698981

nuventi@yahoo.com

www.facebook.com/nuventi

 

#Nuventi #OpenWaterSwimming #Swimming #Aquathlon #WeLoveSwimming #WeLoveAquathlon #WeLoveRacing

 

Written by

No Comments Yet.

Leave a Reply

Message