Τρίαθλο : Ένα άθλημα για όλους.

Κείμενο : Γιάννης Ψαρέλης (Συντακτική Ομάδα Triathlon Mag & TriathlonWorld.gr) . Στα αποτελέσματα  πολλών ερευνών  μάρκετινγκ φαίνεται ότι το Τρίαθλο είναι η μορφή άσκησης που δείχνει να έχει τη μεγαλύτερη διείσδυση μεταξύ των εργαζομένων με αυξημένες επαγγελματικές υποχρεώσεις  όπως μεταξύ στελεχών επιχειρήσεων,  επιχειρηματιών και  επιστημόνων. Κάποτε σε αυτή τη θέση ήταν το τέννις, το squash, το windsurf…και τώρα είναι το τρίαθλο. Το ερώτημα είναι το γιατί; Οι άνθρωποι που  δουλεύουν αρκετές ώρες την ημέρα, έχουν σχετικά περιορισμένες ώρες για προπόνηση. Από την άλλη το Τρίαθλο είναι άθλημα που θεωρητικά απαιτεί πολλές ώρες προπόνησης. Άρα πώς εξηγείται αυτό το παράδοξο;

Το Τρίαθλο έχει γίνει το αγαπημένο άθλημα των στελεχών επιχειρήσεων, των επιχειρηματιών, των επιστημόνων,…. για τους εξής λόγους :

  •  Βοηθάει καλύτερα από οποιοαδήποτε άθλημα να ελέγχουν το σωματικό τους βάρος.
  •  Βοηθάει να αποβάλλουν  το στρες της ημέρας
  • Είναι άθλημα που μπορούν να το μοιραστούν με την οικογενειά τους, τον/- την σύντροφό τους καθώς και τα παιδιά τους, κάνοντας  όλοι μαζί τρέξιμο ή ποδήλατο κάτι το οποίο δεν είναι εφικτό με άλλα αθλήματα.
  • Είναι άθλημα ανοιχτού χώρου κάτι το οποίο είναι ζητούμενο για ανθρώπους που περνούν 10-12 ώρες μέσα σε ένα γραφείο και μπροστά σε μία οθόνη υπολογιστή.

Ο κατάλογος ατελείωτος και ικανός να εξηγήσει γιατί τα στελέχη επιχειρήσεων που έχουν μία ιδιαίτερη απαιτητική – χρονικά- καθημερινότητα προτιμούν το θεωρητικά πιο απαιτητικό άθλημα.

551826_453360754675298_872628816_n

Written by

No Comments Yet.

Leave a Reply

Message