Αγώνες Τρεξίματος :3ος Αγώνας Δρόμου Ρεματιάς Χαλανδρίου.

Ο Δήμος Χαλανδρίου με την υποστήριξη του Αθλητικού Πολιτιστικού Οργανισμού «ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ» προκηρύσσει τον 3ο Αγώνα Δρόμου Ρεματιάς Χαλανδρίου.

 

Γενικά:

ΔΙΑΔΡΟΜΗ: Πρόκειται για αγώνα δρόμου 10χλμ και αγώνες 4χλμ και 2χλμ (παιδικό) με αφετηρία και τερματισμό την κεντρική πλατεία της πόλης μας. Στη μεγάλη διαδρομή οι συμμετέχοντες δρομείς ξεκινούν από την όμορφη  Κεντρική Πλατεία (Ελευθερωτών – Αγίου Νικολάου) και τρέχουν μια σύντομη κυκλική διαδρομή στο κέντρο της πόλης. Μετά το τέλος της μικρής κυκλικής διαδρομής, οι δρομείς θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τα εκπληκτικά τοπία της Παραρεμάτιας ζώνης του Δήμου καλύπτοντας το υπόλοιπο της διαδρομής σε δύο κύκλους, με τερματισμό την Κεντρική πλατεία. Περισσότερες λεπτομέρειες για τις διαδρομές θα βρείτε στην καρτέλα Διαδρομές.

 

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: Κυριακή 22/9/2013

 

ΩΡΕΣ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ:

 

09:00 10χλμ. Ανδρών – Γυναικών

 

10:30  4  χλμ. Ανδρών – Γυναικών

 

11:20  2  χλμ Παιδικός Αγώνας Δρόμου

 

ΧΡΟΝΙΚΟ ΟΡΙΟ ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΥ: 10χλμ: 90’ λεπτά (πέραν αυτού του ορίου, οι δρομείς τρέχουν χωρίς την υποστήριξη της διοργάνωσης).

 

ΤΟΠΟΣ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ & ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ: Κεντρική Πλατεία Χαλανδρίου (Ελευθερωτών).

 

ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: Δωρεάν.

 

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΚΑΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΑΓΩΝΑ ΔΡΟΜΟΥ:

 

Δηλώσεις Συμμετοχής: Οι Δηλώσεις συμμετοχής για τους αγώνες 10χλμ και 4χλμ θα πρέπει να αποσταλούν έως και την Παρασκευή 13/9/2013 και ώρα 14:00, με email στην ηλεκτρονική διεύθυνση agonasrematiashalandriou@halandri.gr ή με fax στον αριθμό 2132023925. Οποιαδήποτε δήλωση συμμετοχής υποβληθεί μετά την ανωτέρα ημερομηνία δεν θα θεωρείται έγκυρη. Δηλώσεις συμμετοχής την ημέρα του αγώνα δεν θα γίνονται δεκτές.

Για τον παιδικό αγώνα 2χλμ οι δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται δεκτές έως και την Παρασκευή 20/9/2013 και ώρα 14:00, όπως παραπάνω.

Οι αιτήσεις για τις δηλώσεις συμμετοχής (για όλους τους αγώνες), θα βρίσκονται στην ιστοσελίδα του αγώνα http://agonasrematiashalandriou.wordpress.com στην καρτέλα Εγγραφές. Μετά την έγκυρη εγγραφή θα αποστέλλεται απαντητικό email από την γραμματεία της διοργανώτριας αρχής για κάθε αίτηση συμμετοχής που έχει αποσταλεί ηλεκτρονικά. Έγκυρες εγγραφές θεωρούνται αυτές που οι αιτήσεις τους έχουν κατατεθεί εντός του ως άνω χρονικού ορίου. Δεν επιτρέπεται η δήλωση περισσοτέρων της μίας διαδρομής. Παρακαλούμε τους φίλους δρομείς να συμπληρώνουν όλα τα στοιχεία που αναγράφονται στις αιτήσεις για να διευκολύνεται το έργο της διοργανώτριας αρχής. Για οποιαδήποτε πληροφορία   επικοινωνήσετε στα τηλέφωνα: 2132023827 και 6985622175 (πρωϊνές ώρες, 09:00-14:00) και 21320239801 (απογευματινές ώρες, 15:00-19:00).

 

Δικαίωμα Συμμετοχής: Δικαίωμα συμμετοχής στους αγώνες των 10χλμ και των 4χλμ έχουν όλοι οι Άνδρες και Γυναίκες ανεξαρτήτου ηλικίας. Σε περίπτωση που ο/η δρομέας είναι κάτω των 18 ετών η δήλωση συμμετοχής πρέπει να είναι υπογεγραμμένη από τον γονέα/κηδεμόνα. Για τον παιδικό αγώνα 2χλμ, δικαίωμα συμμετοχής έχουν όσα παιδιά είναι γεννημένα από 1999 έως 2006. Θεωρείται απαραίτητο να τονισθεί ότι όλοι οι δρομείς ανεξαρτήτου ηλικίας θα πρέπει πρόσφατα να έχουν εξεταστεί από εξειδικευμένο Ιατρό διότι αγωνίζονται με δική τους αποκλειστικά ευθύνη γονέων/κηδεμόνων.

 

Διανομή Αθλητικού Υλικού: Η διανομή του αθλητικού υλικού (νούμερο συμμετοχής, ηλεκτρονικός μετρητής <chip>) θα γίνεται την Παρασκευή 20/9/2013  και το Σάββατο 21/9/2013 και ώρες από 10:00 έως 19:00 σε κεντρικό σημείο του Χαλανδρίου, σε ειδικό χώρο διαμορφωμένο από την διοργανώτρια αρχή. (Το σημείο θα οριστικοποιηθεί και θα ανακοινωθεί αργότερα).

 

ΠΡΟΣΟΧΗ: Το αθλητικό υλικό δεν θα δίνεται την ημέρα του αγώνα. Η Διοργανώτρια Αρχή για την ημέρα  του Αγώνα έχει προβλέψει ειδικό χώρο φύλαξης του ιματισμού των δρομέων.

 

Κανονισμοί: Η τήρηση των κανονισμών του ΣΕΓΑΣ, για αγώνες Δρόμων εκτός Αγωνιστικής Εγκατάστασης σε εθνικό επίπεδο, είναι η απαραίτητη προϋπόθεση για την ασφαλή και ισότιμη συμμετοχή όλων των δρομέων σε αυτό το μαζικό αθλητικό γεγονός. Απαγορεύεται κάθε παράκαμψη και συντόμευση της διαδρομής. Επιπλέον, απαιτείται η αλληλοκατανόηση και εξυπηρέτηση των δρομέων μεταξύ τους, τόσο πριν όσο και μετά τον αγώνα, ιδιαίτερα όμως κατά τη διάρκεια του αγώνα. Μεμονωμένοι δρομείς αλλά και ομάδες δρομέων οφείλουν να σέβονται τους υπόλοιπους συναθλητές τους, να μην αλληλο-εμποδίζονται στην προσπάθειά τους και να μην εμποδίζουν την ομαλή διεξαγωγή του αγώνα.

 

Τροποποίηση Διαδρομών και Κανονισμών- Διαδικασιών: Η Διοργανώτρια αρχή έχει το δικαίωμα, να προβεί στην τροποποίηση των Διαδρομών του Αγώνα και των Κανονισμών – Διαδικασιών, εάν κριθεί απαραίτητο και πάντα για την ασφάλεια και την καλύτερη εξυπηρέτηση των δρομέων.

 

Χρονομέτρηση-Αριθμός Συμμετοχής: Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά ο Αγώνας Δρόμου Ρεματιάς Χαλανδρίου (10χλμ και 4χλμ) θα υποστηρίζεται από σύστημα Ηλεκτρονικής Χρονομέτρησης. Ο κάθε δρομέας θα πρέπει να έχει τοποθετημένο το ειδικό «chip» Χρονομέτρησης στο παπούτσι του καθ’ όλη την διάρκεια του αγώνα. Οι δρομείς θα πρέπει να γνωρίζουν ότι το «chip» που δίνεται είναι ιδιοκτησία της εταιρίας χρονομέτρησης και θα πρέπει να επιστραφεί αμέσως μετά τον τερματισμό του αγώνα στον χώρο παράδοσης. Παρακαλούμε να βοηθήσετε το έργο της διοργανώτριας αρχής. Σε περίπτωση που εγκαταλείψατε τον αγώνα και δεν καταφέρατε να προσέλθετε στον τερματισμό παρακαλούμε επιστέψετε το «chip» εντός δύο ημερών στο Γραφείο Δημοσίων Σχέσεων του Δήμου Χαλανδρίου στη Διεύθυνση Αγ. Γεωργίου 30 & Αριστείδου ώρες 9:00 – 15:00. Τέλος όλοι οι δρομείς πρέπει να αγωνιστούν, με τον Αριθμό Συμμετοχής, τοποθετημένο σε εμφανές σημείο στην ενδυμασία τους.

 

Υγειονομική Κάλυψη: Οι δρομείς που θα λάβουν μέρος στον Αγώνα, οφείλουν να υποβληθούν σε πλήρη ιατρικό έλεγχο πριν τη συμμετοχή τους, με προσωπική τους ευθύνη. Την ημέρα του αγώνα, θα υπάρχει υγειονομική κάλυψη στον χώρο της Εκκίνησης – Τερματισμού και σε όλο το μήκος των διαδρομών από Γιατρούς – Νοσηλευτές και Εθελοντές Σαμαρείτες – Διασώστες του Ερυθρού Σταυρού.

 

Σήμανση Διαδρομής: Σε όλο το μήκος της Μεγάλης και της Μικρής Αγωνιστικής διαδρομής ανά Χίλια Μέτρα,  θα υπάρχει σχετική ένδειξη από την διοργανώτρια αρχή, που θα δηλώνει την διανυθείσα χιλιομετρική απόσταση, καθώς και την σωστή πορεία της διαδρομής. Επιπλέον της σήμανσης, θα υπάρχει προσωπικό σε κομβικά σημεία του Αγώνα που θα ενημερώνει τους δρομείς και θα καταγράφει τα “περάσματα” τους (Σταθμοί Ελέγχου).

 

Σταθμοί Τροφοδοσίας – Απορρίμματα: Θα παρέχεται στους δρομείς του Αγώνα εμφιαλωμένο νερό και μπάρες δημητριακών, στο χώρο της Εκκίνησης – Τερματισμού. Στον Αγώνα των 10χλμ θα υπάρξει ενδιάμεσος σταθμός υποστήριξης, με εμφιαλωμένο νερό. Για το ακριβές σημείο θα υπάρξει ενημέρωση από την διοργανώτρια αρχή με νέα ανακοίνωση. Στο μέσο της διαδρομής του Αγώνα των 4χλμ, θα λειτουργήσει σταθμός υποστήριξης με εμφιαλωμένο νερό.

 

Σημείωση: Χρονικό όριο ολοκλήρωσης του αγώνα των 10χλμ είναι τα 90’ λεπτά. Ο αγώνας των 10χλμ θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί έως της 10:30, διότι αμέσως μετά θα ακολουθήσει η εκκίνηση του αγώνα των 4χλμ. Όλοι οι δρομείς που συμμετέχουν στον Αγώνα Δρόμου Ρεματιάς, καθώς και το προσωπικό της διοργανώτριας αρχής, οφείλει να διατηρήσει το φυσικό περιβάλλον καθαρό. Η διοργανώτρια αρχή, θα προβλέπει για όλη τη διαδρομή σημεία αποκομιδής απορριμμάτων και ειδικότερα στους Σταθμούς Τροφοδοσίας και στα Σημεία Ελέγχου. Η Παραρεμάτια Ζώνη της Πόλης μας αποτελεί έναν από τους ελάχιστους πνεύμονες πρασίνου που έχουν διατηρηθεί στην υπερκορεσμένη από “τσιμέντο” Πρωτεύουσα. Είναι στα «χέρια» όλων μας να την διατηρήσουμε Καθαρή και Πράσινη.

 

Έπαθλα-Απονομές: Στους τρείς πρώτους νικητές της γενικής κατάταξης, Ανδρών Γυναικών(ανεξαρτήτως ηλικιακής κατηγορίας), κάθε Αγώνα, θα απονεμηθούν Κύπελλα – Μετάλλια. Μετάλλια Συμμετοχής θα πάρουν όλοι όσοι τερματίσουν τον αγώνα. Τα μετάλλια θα δίνονται μετά την γραμμή τερματισμού, σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο, σε σημείο που να μην εμποδίζεται η ροή του Αγώνα.

 

Αποτελέσματα: Μετά την λήξη κάθε αγώνα, θα ανακοινώνονται άμεσα τα αποτελέσματα των τριών πρώτων δρομέων (Άνδρες – Γυναίκες). Τα επίσημα αποτελέσματα όλων των δρομέων, που συμμετείχαν στους αγώνες, κατόπιν επεξεργασίας από τους υπευθύνους Ηλεκτρονικής Χρονομέτρησης θα ανακοινωθούν στην ιστοσελίδα http://agonasrematiashalandriou.wordpress.com στην καρτέλα Αποτελέσματα καθώς και σε άλλες ιστοσελίδες αθλητικού ενδιαφέροντος.

 

Ηλικιακές Κατηγορίες Αγώνων:

 

Κατηγορίες 10 χλμ. (Άνδρες – Γυναίκες)

 

18-29 ετών

30-39 ετών

40-49 ετών

50-59 ετών

60-69 ετών

70 και άνω.

Κατηγορία 4 χλμ

 

θα υπάρξει Γενική Κατάταξη χωρίς ηλικιακές κατηγορίες

Κατηγορία 2 χλμ

 

θα καταμετρηθούν οι 10 πρώτοι τερματήσαντες ανά φύλλο

Επικοινωνία – Τύπος – Φωτογραφίες: Η Διοργανώτρια αρχή είναι υπεύθυνη για την παροχή πληροφοριών σε οποιοδήποτε Μέσο Ενημέρωσης (σε ότι αφορά τη διοργάνωση) με συνεντεύξεις, δελτία τύπου και παροχή φωτογραφικού υλικού. Υπεύθυνο τμήμα ορίζεται το Γραφείο Τύπου Δήμου Χαλανδρίου. Για οποιαδήποτε συμπληρωματική  πληροφορία, διευκρίνιση και θέματα επικοινωνίας ορίζεται το Γραφείο Δημοσίων Σχέσεων του Δήμου Χαλανδρίου. Τέλος τα ονόματα και οι φωτογραφίες των δρομέων θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν ελεύθερα από την διοργανώτρια αρχή προς τα Μ.Ε. και οπουδήποτε κριθεί σκόπιμο από αυτούς.

 

Εθελοντισμός: Το Πρόγραμμα Εθελοντισμού του Αγώνα Ρεματιάς Χαλανδρίου επιδιώκει να προσφέρει στους εθελοντές που θα συμμετάσχουν μια αξέχαστη εμπειρία. Στόχος του προγράμματος είναι η δημιουργία μιας ομάδας εθελοντών που θα συμβάλλουν (στις αθλητικές διοργανώσεις του Δήμου μας) με την εμπειρία τους, στην παροχή υψηλής ποιότητας υπηρεσιών. Για πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να επισκέπτονται την ιστοσελίδα του αγώνα http://agonasrematiashalandriou.wordpress.com και συγκεκριμένα την καρτέλα Κάλεσμα Εθελοντών.

Written by

No Comments Yet.

Leave a Reply

Message