Ολυμπιακό Μουσείο.

Το Ολυμπιακό Μουσείο και οι Ολυμπιονίκες μας, Δημοσθένης Ταμπάκος, Βούλα Πατουλίδου, Τασούλα Κελεσίδου, Νίκος Σιρανίδης, Γιώργος Σιγάλας, Σοφία Παπαδοπούλου, Βιργινία Κραβαριώτη, Σοφία Μπεκατώρου, Αθανασία Τσουμελέκα, Πηγή Δεβετζή, Αιμιλία Τσουλφά, Φωτεινή Βαβάτση, Όθων Μοσχίδης, Ανδρέας Κοσματόπουλος, Δήμητρα Μαγκανουδάκη, Ευαγγελία Ψάρρα, Τατιάνα Καββαδία, Μαρία Καραγιαννοπούλου, Έλλη Μυστακίδου, όλοι μαζί σας υποδεχόμαστε στο Ολυμπιακό Μουσείο ανοίγοντας τις πύλες της νέας ψηφιακής εποχής δημιουργώντας  το Μουσείο του μέλλοντος. Την Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2013, στις 20:00 η ψηφιακή τεχνολογία εισέρχεται δυναμικά στο μοναδικό Ολυμπιακό Μουσείο της χώρας συμβάλλοντας στην ανάδειξη της Ολυμπιακής μας κληρονομιάς. Η επίσκεψη στον εκθεσιακό χώρο του Μουσείου μετατρέπεται σε μία ζωντανή εμπειρία με διάδραση, ψυχαγωγία και μάθηση. Μέτρηση δεξιοτήτων, ψηφιακή ξενάγηση, προβολή οπτικοακουστκού υλικού, ολογραφική απεικόνιση ολυμπιονικών είναι κάποιες από τις εφαρμογές που φέρνουν νέα πνοή στον εκθεσιακό χώρο και τον ανάγουν σε χώρο νέων αναζητήσεων και εμπειριών. Το Ολυμπιακό Μουσείο, λοιπόν, σας καλεί σε μία μοναδική ξενάγηση από του Έλληνες Ολυμπιονίκες που σηματοδοτεί τη μετάβαση του Μουσείου στη νέα ψηφιακή εποχή. Νωρίτερα, θα προηγηθούν ομιλίες, από διακεκριμένες προσωπικότητες του Ολυμπιακού Κινήματος, τον ιστορικό κ. Γεώργιο Δολιανίτη και τον κ. Αθανάσιο Κριτσινέλη. Οι εκπλήξεις δεν σταματούν εδώ, το Σάββατο 19 Οκτωβρίου, η δυναμική ομάδα του Μουσείου και των Ολυμπιονικών «Running Team_Olympic Museum», θα συμμετάσχει για φιλανθρωπικό σκοπό, στον 2ο Νυχτερινό Ημιμαραθώνιο.

Και όπως δήλωσε ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών «Η δύσκολη περίοδος που διανύουμε μας δίνει τη δυνατότητα να θέσουμε νέες ισχυρές βάσεις, προκειμένου να δημιουργήσουμε πάνω σε αυτές το νέο οικοδόμημα που θα αφορά στη νέα γενιά, με επιστέγασμα, τόσο τις διαχρονικές αξίες και αρχές, όσο και τις νέες και καινοτόμες μεθόδους. Είναι χρέος μας, να εκφράζουμε ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατό επενδύοντας στην Παιδεία, η οποία αποτελεί τον πλέον ισχυρό τρόπο εξόδου από μια κρίση. Το Ολυμπιακό Μουσείο και ο Σύλλογος Ελλήνων Ολυμπιονικών, ενώνουμε τις δυνάμεις μας και προχωρούμε στην άμεση υλοποίηση παιδαγωγικών δράσεων, με σημείο έναρξης και αναφοράς το Ολυμπιακό Μουσείο».

Η Μοναδική αυτή εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με την υπογραφή επίσημου Συμφώνου Συνεργασίας μεταξύ του Ολυμπιακού Μουσείου και του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών, των δύο μελών της Ολυμπιακής οικογένειας.

Η επόμενη ημέρα είναι εντυπωσιακή. Είσαστε όλοι καλεσμένοι να την ζήσετε μαζί .

Written by

No Comments Yet.

Leave a Reply

Message