Xterra Greece

Δελτίο Τύπου των Διοργανωτών. Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε και φέτος το XTERRA Greece Championship στη μαγευτική Λίμνη Πλαστήρα.

Για δεύτερη συνεχή χρονιά, το Σάββατο 21 Ιουνίου 2014, μια ακόμα συναρπαστική διοργάνωση μέρος του Ευρωπαϊκού και Παγκοσμίου Πρωταθλήματος XTERRA, άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις και ενθουσίασε τόσο οργανωτικά όσο και αγωνιστικά αθλητές και θεατές από 24 χώρες από όλο τον κόσμο. Η φετινή διοργάνωση αποτέλεσε και τον 1ο αγώνα του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Cross Triathlon της Ελληνικής Ομοσπονδίας Τριάθλου, δημιουργώντας τις βάσεις για την ανάπτυξη και καθιέρωση του off road τριάθλου και στη χώρα μας.
Στην επίσημη απόσταση του αγώνα, οι αθλητές έπρεπε να καλύψουν 1500 μέτρα κολύμβησης, 30χλμ ποδηλασίας με mountain bike και 10χλμ τρέξιμο. Για πρώτη φορά προστέθηκε και η απόσταση sprint στις μισές αποστάσεις, δίνοντας έτσι την δυνατότητα σε νέους αθλητές να δοκιμάσουν την ξεχωριστή εμπειρία του XTERRA και να χαρούν τη συμμετοχή τους σε ένα διεθνή αγώνα, μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα.
Ο καιρός παρά την αστάθεια των προηγουμένων ημερών, ήταν ο μεγάλος σύμμαχος των συμμετεχόντων και ο συναγωνισμός πιο έντονος από κάθε άλλη φορά, μιας και το παρών έδωσαν πάνω από 250 Έλληνες και ξένοι αθλητές.

Στον φετινό αγώνα υπήρχαν κάποιες αλλαγές, με νέα τεχνικά κομμάτια και μονοπάτια στο σκέλος της ποδηλασίας, τα οποία δυσκόλεψαν το έργο των αθλητών αλλά χάρισαν μαγικές εικόνες του πανέμορφου φυσικού περιβάλλοντος που θα μείνουν σε όλους αξέχαστες.

Τόσο στην κατηγορία των pro όσο και στις ηλικιακές κατηγορίες, η μάχη για την πρωτιά ήταν έντονη, χωρίς ωστόσο να απουσιάζει η ευγενής άμιλλα.

Συγκεκριμένα, στην κατηγορία pro των ανδρών την κορδέλα έκοψε ο Γάλλος Francois Carloni τερματίζοντας πρώτος σε χρόνο 02:23:28. Τις επόμενες δυο θέσεις κατέκτησαν οι Ισπανοί Rogers Serrano και Albert Soley σε 02:27:44 και 02:28:46 αντίστοιχα. Τέταρτος τερμάτισε ο Βρετανός Rory Downie σε 02:29:55, ακολουθούμενος από τον Τσέχο Thomas Kubek με χρόνο 02:30:45. Την έκτη θέση και τον τίτλο του Πρωταθλητή Ελλάδος στο Cross Triathlon κατέκτησε ο «δικός μας» Γρηγόρης Σουβατζόγλου, τερματίζοντας σε 02:34:09 σαφώς βελτιωμένος σε σχέση με την περυσινή του επίδοση. Τη νικητήρια επτάδα στους άνδρες συμπλήρωσε ο Βρετανός Llewellyn Holmes σε 02:34:18.

Στις γυναίκες πρώτη τερμάτισε η Γερμανίδα και πρωταθλήτρια Ευρώπης στο cross-triathlon, Kathrin Mueller, η οποία πέρασε τη γραμμή του τερματισμού σε 02:40:52, με δεύτερη την Τσέχα και νικήτρια στο περσινό XTERRA GREECE, Helena Erbenova σε 02:42:05. Την τρίτη θέση κατέκτησε η Ούγγρα Brigitte Poor με 02:51:07, την οποία ακολούθησε η Βρετανή Louise Fox σε 03:04:06. Η δική μας Ντενίζ Δημάκη, Ελληνίδα Πρωταθλήτρια Τριάθλου και από το Σάββατο Πρωταθλήτρια Ελλάδος στο Cross-triathlon, τερμάτισε πέμπτη σε χρόνο 03:09:03 σαφώς βελτιωμένη από πέρυσι. Στην έκτη θέση της κατηγορίας pro τερμάτισε η Ολλανδή Nienke Oostra με 03:18:02.

Στην κατάταξη του πρώτου Πανελληνίου Πρωταθλήματος Cross Triathlon, στο βάθρο στους άνδρες βρέθηκαν ο Γρηγόρης Σουβατζόγλου ο Πέτρος Τυρολόγος και ο Κώστας Πουλόπουλος. Στις γυναίκες η Ντενίζ Δημάκη, η Νάντια Συντζανάκη και η Χρυσοθέμη Σπηλιοπούλου κατέκτησαν την πρώτη, δεύτερη και τρίτη θέση αντίστοιχα.

Ήταν μια εξαιρετικά πετυχημένη διοργάνωση, κατά κοινή ομολογία συμμετεχόντων και κοινού. Για πρώτη φορά σε αγώνα τριάθλου στη χώρα μας κάθε λεπτό δράσης του αγώνα και της διοργάνωσης μεταδόθηκε με live streaming σε όλο τον κόσμο μέσω του πρώτου web tv του Ν.Καρδίτσας Fylakti.com, της επίσημης ιστοσελίδας της διοργάνωσης xterragreece.com αλλά και με αναμεταδόσεις από το zougla.gr και άλλες ιστοσελίδες.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους: Περιφέρεια Θεσσαλίας, Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας, Δήμο Λίμνης Πλαστήρα, Ελληνική Ομοσπονδία Τριάθλου, Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού, OteTV, N’JOY Fage, Garmin Greece, Arena Greece, ZipVit Greece, myathlete, Saucony, Chiquita, Sportsbox, Fitletic, The North Face, Ostracon, lifeguard Hellas training center – Ελληνικό Κέντρο Εκπαίδευσης Ναυαγοσωστων, ΕΟΣΚ, ΠΟΚ, Σωμα Ελληνων Προσκόπων και Σωμα Ελλήνων Οδηγών Καρδίτσας, Ραδιολέσχη & Λέσχη 4χ4 Καρδίτσας, Σαμαρείτες Λάρισας, Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό, Το κέντρο Πολεμικών τεχνών Βόλου, την Αρωγή Θεσσαλίας, Αστυνομική Διευθυνση Καρδίτσας, ΕΚΑΒ, Πυροσβεστικό Σώμα, Πολιτιστικό Συλλογο Νεοχωρίου και Σύλλογο Μορφοβουνιτών, τον σύλογο δρομέων Ν.Καρδίτσας ,τους εκπεδευτικούς ΠΕ 11 Καρδίτσας τους εθελοντές της περιφέρειας Καρδίτσας τους κατοίκους της περιοχής και όλους όσους συνετέλεσαν με τον τρόπο τους για την επιτυχία της διοργάνωσης. To www.fylakti.com για την live μετάδοση! Την μοναδική ομάδα του XTERRA Greece που έδωσε για ακόμα μια φορά τον καλύτερο της εαυτό για την προετοιμασία και διεξαγωγή του XTERRA Greece Championship 2014.

Ραντεβού στις επόμενες διοργανώσεις του XTERRA Greece!

Live More with XTERRA Greece!

Written by

No Comments Yet.

Leave a Reply

Message