Διεθνής Αγώνας Κλασσικής Απόστασης Τριάθλου στη Ρόδο

Στο νησί των ιπποτών, την πανέμορφη Ρόδο έλαβε χώρα την Κυριακή μία ακόμα κορυφαία αθλητική διοργάνωση. Ηταν ένας αγώνας Κλασσικής Απόστασης (1500 μέτρα κολύμβησης, 40 χλμ ποδηλασίας και 10χλμ τρεξίματος) με φόντο το κάστρο των Ιπποτών και τα υπόλοιπα υπέροχα αρχιτεκτονικά κτίσματα της Ρόδου.

Ο αγώνας ήταν απόλυτα επιτυχημένος και ανεβάζει τις προσδοκίες μας πολύ ψηλά. Θεωρούμε ότι το νησί της Ρόδου μαζί με την Κρήτη συγκεντρώνουν  τις καλύτερες προϋποθέσεις για ένα διεθνή αγώνα τριάθλου με μαζική συμμετοχή ξένων αθλητών. Ο αγώνας  συγκέντρωσε τριαθλητές από όλα τα μέρη της Ελλάδας και χαρακτηρίστηκε από όλους ως απόλυτα επιτυχημένος..

Νικήτρια στις γυναίκες ήταν η Γκρέτα Λυμπεροπούλου της Athens Triathlon Team και ακολούθησαν  οι Βίκυ Δεληγιώργη και Φωτιά Λυριστή στην 2η και 3η θέση, αντίστοιχα. Η νίκη της Λυμπεροπούλου γίνεται ακόμα πιο εντυπωσιακή αν σκεφτεί ότι ήταν ο πρώτος της αγώνας κλασσικής απόστασης στον οποίο συμμετέχει και  στον οποίο αποφάσισε να συμμετέχει προπονητικά χωρίς καθόλου ιδιαίτερη προετοιμασία και χωρίς ξεκούραση ή φορμάρισμα.

Στους άντρες νικητής ήταν ο Δωδεκανήσιος αθλητής Μόσχος Καντής, δεύτερος ο Barlas Kazanci και τρίτος ο πολύ ταλαντούχος και “γρήγορος” Έλληνας πρωταθλητής Παναγιώτης Δημόπουλος της Athens Triathlon Team, για τον οποίο επίσης ήταν ένας προπονητικός αγώνας για να διαπιστώσει τις ανάγκες της συγκεκριμένης απόστασης.

Ραντεβού στο πανέμορφο ελληνικό νησί στα τέλη Οκτωβρίου για τον αγώνα Sprint.

Written by

No Comments Yet.

Leave a Reply

Message