Δηλώσεις Γιαννιώτη, Φωκαΐδη και Γέμελου!

Δελτίο Τύπου Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας.Στις 3:35 το απόγευμα έφτασαν στο Ελευθέριος Βενιζέλος ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής στα 10 χιλιόμετρα ανοιχτής θάλασσας, Σπύρος Γιαννιώτης, ο Αντώνης Φωκαΐδης και ο Ομοσπονδιακός προπονητής τους, Νίκος Γέμελος.

Εκεί, τους υποδέχτηκαν από την ΚΟΕ ο Γενικός Γραμματέας της Ομοσπονδιας, Δημήτρης Σαρακατσάνης, ο Τεχνικός Σύμβουλος της ΚΟΕ, Χριστόδουλος Χούμας, καθώς και ο Ομοσπονδιακός προπονητής κολύμβησης, Νίκος Κραουνάκης.

Ο Σπύρος Γιαννιώτης, ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής στα 10 χιλιόμετρα, τόνισε στις δηλώσεις του ότι χρωστούσε αυτό το μετάλλιο από την Ολυμπιάδα του Λονδίνου. Αναλυτικά οι δηλώσεις του: «Είναι πολύ ωραίο συναίσθημα να έρχεσαι στη χώρα σου με μετάλλια στις αποσκευές, είναι ο,τι καλύτερο. Νιώθω πολύ χαρούμενος, γιατί είναι μια προσπάθεια αρκετών χρόνων, η οποία βγήκε σ’ αυτό το Παγκόσμιο πρωτάθλημα.

Νιώθω ότι έχω βάλει κι εγώ το λιθαράκι μου σ’ αυτό το κομμάτι που λέγεται ελληνική κολύμβηση και open water και είμαι πολύ χαρούμενος γι αυτό.

Είναι ένα μετάλλιο το οποίο χρωστούσα στην Ελλάδα από πέρυσι, από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου. Το αφιερώνω σε όλους τους Έλληνες αυτό το μετάλλιο, κάτι που δεν κατάφερα πριν ένα χρόνο.

Στα 25 χιλιόμετρα πιστεύω τα πήγα καλά. Έκανα ένα λάθος προς το τέλος και έχασα το βάθρο. Δεν έχω κολυμπήσει ξανά τόσα χιλιόμετρα και στο τέλος του αγώνα ένιωθα άτρωτος. Πονούσα πολύ, αλλά κατάφερα και ξεπέρασα τον πόνο, δεν είχα νιώσει ποτέ στη ζωή μου έτσι. Ήταν κάτι τρομερό, θα έχω να το λέω στη ζωή μου αυτό, ότι κολύμπησα τόσο μεγάλη απόσταση και με επιτυχία.

Όσον αφορά το Ρίο, αυτή τη στιγμή πάω χρόνο με τον χρόνο. Είμαι πολύ μακριά από την Ολυμπιάδα, θέλω να νιώθω χρόνο με τον χρόνο ότι είμαι καλά. Αν νιώθω καλά το 2015, εκεί θα το κυνηγήσω. Είμαι ευτυχής που έχω κάνει τόσες επιτυχίες στην καριέρα μου».

Ο Αντώνης Φωκαΐδης, ο οποίος κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο μαζί με τον Σπύρο Γιαννιώτη και την Κέλλυ Αραούζου στα 5 χιλιόμετρα Ομαδικό, εκθείασε τον Παγκόσμιο Πρωταθλητή στις δηλώσεις του: «Ο,τι και να πω για τον Σπύρο, είναι λίγο. Δίπλα του έχω μάθει πάρα πολλά πράγματα σ’ αυτό τον ένα χρόνο που συνεργάζομαι μαζί του.  Με βοηθάει και στις προπονήσεις, και στους αγώνες, μου δείχνει το τι να προσέξω. Κι αυτό με «τραβάει» προς τα πάνω, γιατί βλέπω ότι σ’ αυτό τον χρόνο έχω δει αλλαγές πάνω μου, τόσο στην τακτική, όσο και στο σώμα μου. Το μετάλλιο είναι η επιβράβευση γι αυτά που είχα κάνει όλο αυτό το διάστημα, ακόμα δεν το έχω συνειδητοποιήσει».

Ο Ομοσπονδιακός προπονητής, Νίκος Γέμελος, τόνισε πως πείσμα, ικανότητα και φυσική κατάσταση ήταν αυτά που έδωσαν στον Γιαννιώτη το χρυσό μετάλλιο: «Όλος ο κόσμος της κολύμβησης και όχι μόνο, ήθελε αυτή τη διάκριση. Όλοι βοηθήσανε με τον τρόπο τους για να φτάσουμε σ’ αυτό το σημείο.

Ο Σπύρος είχε πολύ πείσμα, κι αυτό του έβγαινε μέσα στο νερό. Αλλά δεν είναι μόνο το πείσμα, είναι και η φυσική κατάσταση, είναι και οι ικανότητες που έχεις και γενικά, όλα αυτά που θα σου δώσουν την πρώτη θέση. Το να είσαι Παγκόσμιος πρωταθλητής θέλει μεν το πείσμα, αλλά η ικανότητα θα κάνει τη διαφορά.

Είμαι 14 χρόνια προπονητής του Σπύρου. Όλα αυτά τα χρόνια είχαμε μόνο καλές στιγμές, γιατί κι από τις κακές στιγμές, πάντα βρίσκαμε κάτι θετικό.

Οι Έλληνες, ακόμα και με δυσκολίες, θα τα καταφέρνουμε. Τα καταφέραμε ήδη στη Βαρκελώνη, θα τα καταφέρουμε και αλλού. Με το τίποτα, εμείς φτιάχνουμε παλάτια.

Ο Σπύρος, μέχρι στιγμής, δείχνει ότι μπορεί να πάει στο Ρίο, αλλά αυτό θα φανεί χρόνο με το χρόνο. Δεν μπορώ να το πω ακόμα με σιγουριά ότι θα πάει, αυτό θα φανεί χρόνο με το χρόνο, από τις προπονήσεις και τα μίτινγκ που θα λάβει μέρος».

Written by

No Comments Yet.

Leave a Reply

Message