Αγώνας Κολύμβησης Open Water : 4ος Διάπλους Β. Ευβοικού κόλπου 2014.

O Όμιλος Ερασιτεχνών Αλιέων Λίμνης «Ο Ποσειδών» προκηρύσσει, στα πλαίσια του Φεστιβάλ «Ελύμνια 2014» υπό την Αιγίδα του Δήμου Μαντουδίου- Λίμνης- Αγίας Άννας, την Διοργάνωση  Μαραθώνιας Κολύμβησης«ΣΚΥΛΛΙΑΣ 2014», στη Λίμνη Ευβοίας, το Σάββατο και την Κυριακή 12 και 13 Ιουλίου 2014, «τιμής ένεκεν» στον πρώτο επιβεβαιωμένο κολυμβητή μακρών αποστάσεων στην αρχαιότητα, ο οποίος με τις κολυμβητικές του επιδόσεις και την υποβρύχια δράση του διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο στη νικηφόρα ναυμαχία του Αρτεμισίου (480 π.Χ.), στη Βόρεια Εύβοια.

Οι εκδηλώσεις περιλαμβάνουν τον κύριο Μαραθώνιο Κολυμβητικό Αγώνα:

4ος ΔΙΑΠΛΟΥΣ Β. ΕΥΒΟΪΚΟΥ ΚΟΛΠΟΥ 2014

14.500 Μ. (80 ΣΤΑΔΙΩΝ)

(Σάββατο 12 Ιουλίου 2014)

Επιπρόσθετα, προσβλέποντας στη διάδοση του ιδεώδους της Σκυλίϊας-Μαραθώνιας Κολύμβησης, αθλοθετεί και τους κολυμβητικούς αγώνες αντοχής:

«ΣΚΥΛΛΙΑΣ ΠΑΙΣ 2014»  250 μ. (9-12 χρονών)

««ΣΚΥΛΛΙΑΣ ΕΦΗΒΟΣ 2014»  500 μ. (13-15 &16-17 χρονών)

«ΣΚΥΛΛΙΑΣ ΕΛΑΣΣΩΝ 2014»  3.000 μ.  (ανοικτή κατηγορία από 16 χρονών*)

(Κυριακή 13 Ιουλίου 2014)

Είναι ευρέως γνωστό ότι οι αγώνες μακρών αποστάσεων πάντα αποτελούσαν μια διαχρονική πρόκληση και μια ακόμα παρακαταθήκη του Ελληνικού Πολιτισμού για τις γενιές των ανθρώπων του παρελθόντος, του παρόντος και του μέλλοντος. Ο Όμιλός μας επιδιώκοντας να αναβιώσει και να επαναφέρει, σε εποχές δύσκολες, το αθλητικό και ολυμπιακό ιδεώδες διαμορφώνει ένα νέο σκάμμα ευγενούς συναγωνισμού και μια δοκιμασία σωματικής και ψυχικής αντοχής, μακριά από τις σκοπιμότητες του πρωταθλητισμού. Με την εκδήλωση αυτή επιχειρείται ταυτόχρονα η ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης για την προφύλαξη του Β. Ευβοϊκού Κόλπου από ανθρωπογενείς παρεμβάσεις και η ανάληψη πρωτοβουλίας για την ανακήρυξή του ως περιοχής μεγάλης περιβαλλοντικής και οικολογικής σημασίας, η οποία χρήζει προστασίας.

Παράλληλα, το Δ.Σ. του Ομίλου Ερασιτεχνών Αλιέων Λίμνης «Ο Ποσειδών», συνεπές στην πρόθεσή του να συμβάλλει στην ανάδειξη και προβολή ναυτικών προσωπικοτήτων της περιοχής μας, οι οποίες προέβησαν σε πράξεις διάσωσης, ναυτικής συνδρομής και γενικότερου ανθρωπιστικού αλτρουισμού στη θάλασσα, αποφασίζει να προσδώσει και πρόσθετη επωνυμία στον κύριο Κολυμβητικό Μαραθώνιο του φετινού καλοκαιριού ως:

 

«ΣΚΥΛΛΙΑΣ 2014»

4ος ΔΙΑΠΛΟΥΣ Β. ΕΥΒΟΪΚΟΥ ΚΟΛΠΟΥ

SSStephenHopkins «Raider» Stier

ΜΠΕΝΕΤΗΣ-ΤΣΙΓΩΝΗΣ-ΤΣΙΦΟΡΟΣ

ΜΑΡΑΘΩΝΙΑ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ 14.500 Μ. (80 ΣΤΑΔΙΩΝ)

ΛΙΜΝΗ ΕΥΒΟΙΑΣ

12 ΙΟΥΛΙΟΥ 2014

Η ιστορία τουSSStephenHopkins«Raider» Stierθεωρείται από τις κορυφαίες της Παγκόσμιας Πολεμικής Ναυτικής Ιστορίας, καθόσον στο συμβάν αυτό καταγράφεται η μοναδική βύθιση, στη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου,  Γερμανικού πολεμικού πλοίου επιφανείας από εμπορικό πλοίο. Από τα επίσημα αρχεία του Αμερικανικού Ναυτικού προκύπτει ότι στο εκπληκτικό αυτό συμβάν συμμετείχαν, ως μέλη του πληρώματος, 7 Έλληνες από τους οποίους 3 ήταν από τη Λίμνη της Βόρειας Εύβοιας. Η συμμετοχή τους, έστω και με μη πλήρως εγνωσμένες πληροφορίες, αρκεί για την απόδοση τιμής στα νέα αυτά παλικάρια από τη Λίμνη και τη Βόρεια Εύβοια, που στις εσχατιές του πλανήτη μας και εν μέσω της μεγάλης πρόκλησης του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, τίμησαν τη χώρα τους, τον τόπο τους και την πόλη τους κάνοντας το καθήκον τους.

Πληροφορίες για τη συμμετοχή σας, τους Κανονισμούς των Αγώνων, το Ιστορικό Πλαίσιο, καταλύματα, πρόσβαση και τυχόν άλλες απορίες, δείτε:  https://sites.google.com/site/skylliaslimn. Υπεύθυνος της Διοργάνωσης ορίζεται το μέλος του Δ.Σ.  Δρ. Παλάντζας Γιάννης (e-mai: ipalantzas@yahoo.gr-Τηλ.: 6946536694).

Written by

No Comments Yet.

Leave a Reply

Message