Προ αγωνιστικός έλεγχος Υγείας για το Τρίαθλο

Ιατρικές Εξετάσεις για Τριαθλητές & Αθλητές Αντοχής – Medical Check Up

Θέλω να συμμετέχω σε αγώνες Ironman, XTERRA, Open Water Swimming, Μαραθώνιο Τρεξίματος.Τι ιατρικές εξετάσεις πρέπει να κάνω ώστε να διασφαλίσω ότι θα μπορέσω να ολοκληρώσω αυτή την αθλητική δοκιμασία χωρίς να θέσω σε κίνδυνο την υγεία ;

Το παραπάνω ερώτημα θα μας το απαντήσει ο Γιατρός κ. Κυριάκος Κυριακόπουλος και θα μας λύσει οποιαδήποτε σχετική απορία για τις ιατρικές εξετάσεις που πρέπει να κάνει ένα αθλητής Τριάθλου προληπτικά.

Προ αγωνιστικός έλεγχος Υγείας Αθλητών τριάθλου – Κάρτα Υγείας Αθλητή

Περίληψη:

Η κάρτα υγείας αθλητή έχει θεσπιστεί από την πολιτεία ως υποχρεωτικός έλεγχος για τους αθλουμενους σε αγωνιστικό κυρίως επίπεδο. Ο έλεγχος πραγματοποιείται από ειδικά εκπαιδευμένους ( πιστοποιημένους ) ιατρούς και ειδικούς καρδιολόγους.

Η εξέταση είναι η ίδια για κάθε αθλητή είτε πρόκειται για σκακιστή είτε για μαραθωνοδρόμο αλλά αλόγως των αγωνιστικών απαιτήσεων για κάθε άθλημα ο ιατρός μπορεί να ζητήσει περαιτέρω ελέγχους.

Ειδικά για τους αθλητές του τριάθλου πέρα από την προσεκτική λήψη ατομικού και οικογενειακού ιστορικού υγείας , το ηλεκτροκαρδιογράφημα και την λεπτομερή κλινική εξέταση μπορεί να ζητηθεί και εργαστηριακός ή άλλος έλεγχος εφόσον κριθεί αναγκαίο. Είναι σημαντικό μέσω του ελέγχου να διασφαλίζεται η καλή υγεία του αθλητή κι να περιορίζεται και να προλαμβάνεται κάθε κίνδυνος για την υγεία του.

Κυριακόπουλος Κυριάκος
Γενικός Οικογενειακός Ιατρος MDGPMscPH
Ειδικός Βελονισμού
Προαγωνιστικος Έλεγχος Υγείας Αθλητών – Κάρτα Υγείας Αθλητών
Επιμελητής – Υπεύθυνος τμηματος εξωτερικών Ιατρείων Αθηναϊκής Κλινικής και Πολυιατρειου Μεdifist Αμαρουσίου
Δ/σή ιατρείου: Κράτητος 44 Νέα Σμύρνη 17121 τηλ 210-9311280

Written by