Παρασκευή 18 & Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2020 : Τριήμερο προπονητικό Camp τριάθλου στην Καλαμάτα

Προπονητικό Camp Τριάθλου

Καλαμάτα Παρασκευή 17 μέχρι και Κυριακή 20 Ιανουαρίου

Το τριήμερο Παρασκευή 17 μέχρι και Κυριακή 20 Ιανουαρίου μερικοί από τους κορυφαίους αθλητές Τριάθλου καθώς και η κορυφαία σε οργάνωση και επιτυχίες ελληνική ομάδα τριάθλου, Athens Triathlon Team θα βρεθούν στην Καλαμάτα για ένα πολύ πλούσιο προπονητικό τριήμερο.

O συντονιστής προπονητής της ομάδας και πρωταθλητής Τριάθλου Γιάννης Ψαρέλης μας είπε σχετικά :

«Τα τέλη της δεκαετίας του 90 ξεκίνησα να έρχομαι στην Καλαμάτα ατομικά για αθλητική προετοιμασία. Μπορεί η φετινή αφορμή να είναι το Ironman Greece 70.3 που θα γίνει στην Πύλο στις 5 Απριλίου όμως εμείς λατρεύουμε την Καλαμάτα και κάθε χρόνο θα είμαστε εδώ, ανεξάρτητα εάν υπάρχουν αγώνες στο Νομό.

Προσωπικά με κάθε ιδιότητα μου στον αθλητισμό στήριζα και θα στηρίζω την προβολή της Καλαμάτας ως προορισμό αθλητικού τουρισμού. Καθώς είμαστε σε ολυμπιακή χρονιά θα ήθελα να εκφράσω την ευχή το κράτος να αναβαθμίσει τις αθλητικές εγκαταστάσεις και να δημιουργήσει ένα Εθνικό Αθλητικό Κέντρο στην Καλαμάτα που θα καλύπτει τις ανάγκες της προολυμπιακής μας ομάδας.  Ένα ειλικρινές ευχαριστώ  σε όσους βοήθησαν στο να οργανωθεί σωστά το camp και ιδιαίτερα  στον συνάδελφο προπονητή Τάκη Λαγοπάτη, στη διεύθυνση του ξενοδοχείου Pharae και του γυμναστηρίου Collective που δέχθηκαν να προσαρμοστούν σε κάθε αίτημά μας για να είναι ικανοποιημένοι οι αθλητές και οι προπονητές.»

Η γνωστή αθλητικογράφος, μέλος της ομάδας μας και Marketing Director της Ironman Greece Γκρέτα Λυμπεροπούλου μας δήλωσε σχετικά : «Τα οφέλη για μία περιοχή από ένα παγκόσμιο αθλητικό γεγονός όπως το Ironman Greece 70.3 δεν εστιάζονται μόνο στην περίοδο τέλεσης του αγώνα αλλά απλώνονται χρονικά σε μία ευρύτερη περίοδο. Η πλειοψηφία των Ελλήνων Τριαθλητών που θα συμμετέχουν στον αγώνα, θα έρθουν τουλάχιστον για ένα camp προετοιμασίας στην περιοχή Μεσσηνίας. Η δική μας ομάδα είναι αλήθεια ότι έχει ιδιαίτερη αγάπη για την Καλαμάτα και ερχόμαστε εδώ πολλά χρόνια για προετοιμασία. Πάντα νοιώθουμε ότι η θετική αύρα των ανθρώπων και συνεργατών από την περιοχή είναι το γούρι μας για τα καλά αποτελέσματα στους αγώνες.»

O προπονητής κολύμβησης και παλιός πρωταθλητής του αθλήματος Τάκης Λαγοπάτης που θα είναι μέλος της προπονητικής ομάδας που έχει σχεδιάσει και θα επιβλέψει την προπόνηση των αθλητών δήλωσε σχετικά: «Πολύ χαρούμενος που θα συμμετέχω προπονητικά σε ένα έντονο προπονητικό τριήμερο με μερικούς από τους κορυφαίους Έλληνες αθλητές και προπονητές τριάθλου της χώρας μας. Η πόλη μας είναι ιδανικός προορισμός για αθλητική προετοιμασία και όλη η αθλητική οικογένεια της πόλης μας, κάνει ότι είναι εφικτό για να προσελκύσουμε ελληνικές και ξένες ομάδες και γκρουπ. Προσωπικά είμαι σε διαρκή επικοινωνία με φίλους προπονητές και τους διευκολύνω στο σχεδιασμό και την οργάνωση του Camp»

Ενας από τους κορυφαίους Τριαθλητές της χώρας στην απόσταση sprint (περισσότερες από 50 νίκες τα τελευταία 5 χρόνια) και μέλος της προπονητικής μας ομάδας, Παναγιώτης Δημόπουλος που θα συντονίσει το camp μας δήλωσε :

«H Καλαμάτα είναι ένα ιδανικός τόπος χειμερινής προετοιμασίας για όλα τα αθλήματα, ιδιαίτερα για τα αθλήματα δρόμου (τρέξιμο, ποδηλασία, κολύμβηση open water, τρίαθλο…). Το εξαιρετικής ομορφιάς φυσικό περιβάλλον και η κατάλληλη θερμοκρασία μας κάνει να θέλουμε να ερχόμαστε κάθε χρόνο εδώ για κάποιο στάδιο της βασικής μας χειμερινής προετοιμασίας»

Ο αρχηγός της ομάδας Athens Triathlon Team και ένας από τους κορυφαίους Ελληνες Τριαθλητές στην απόσταση Sprint Σπύρος Γκοτζιάς μας δήλωσε σχετικά :

«Οι εξαιρετικές ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις με επαγγελματίες ανθρώπους που είναι διατεθειμένοι να ακούσουν και να προσαρμοστούν στις ανάγκες των αθλητών, οι άνθρωποι του αθλητισμού της πόλης (προπονητές και υπεύθυνοι αθλητικών εγκαταστάσεων) που θέλουν να βοηθήσουν την ανάπτυξη του αθλητικού τουρισμού και φυσικά τα τοπικά ΜΜΕ που προβάλουν τις δραστηριότητες συντελούν στο να έχουμε όλα αυτά που θέλει ένας αθλητής,  μία ομάδα και ένας προπονητής για να ολοκληρώσει με επιτυχία ένα έντονο προπονητικό στάδιο στην Καλαμάτα».

Ο διευθυντής του ξενοδοχείου Pharae κ. Κατσένιος μας δήλωσε σχετικά :

«Ο αθλητικός τουρισμός είναι κάτι που θα πρέπει να ενισχυθεί στην πόλη μας. Οι αθλητές, προπονητές και ομάδες είναι ένα απαιτητικό κοινό που απαιτεί από εμάς ιδιαίτερη τεχνογνωσία στην προσέγγισή τους και στην εξυπηρέτησή τους. Εχουν πολλές ιδιαίτερες απαιτήσεις, όμως συγκαταλέγονται στον τουρισμό υψηλού επιπέδου που ενισχύουν οικονομικά πολλές κατηγορίες επαγγελματιών : Ξενοδοχεία, εστιατόρια, γυμναστήρια, super market, καταστήματα αθλητικών ειδών, φωτογράφους, φυσικοθεραπευτές,…Ευχαριστούμε την ομάδα Τριάθλου και τους πρωταθλητές μας για την αγάπη που έχουν για την πόλη μας και ελπίζουμε να μας έρχονται συχνά».

Για περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το camp, μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους υπεύθυνους επικοινωνίας:

Γκρέτα Λυμπεροπούλου (Κινητό : +694 665 9719, e-mail: gretaki70.3@gmail.com)

Γιάννης Ψαρέλης (Κινητό :+30 6937170260 &Email : smartsportcoach@hotmail.com)

www.triathlon.gr

www.triathlonworld.gr

www.triathloncoach.gr

Written by