Ελληνικός Αθλητισμός : 8η θέση για την Εθνική Μπόουλινγκ

 

Πολύ καλή εμφάνιση για την Εθνική μας ομάδα μπόουλινγκ γυναικών και 8η θέση στο ομαδικό, στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα (EWC 2014), που ολοκληρώθηκε στο Βερολίνο (Γερμανία). Μια επιτυχία που ήρθε μάλιστα μετά από μια πολυετή απουσία της από διεθνείς διοργανώσεις και είναι η καλύτερη θέση που έχει πάρει μέχρι σήμερα το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα.

 

Η Εθνική μας, αποτελούμενη από τις παίκτριες Π. Αντωνοπούλου, Μ. Καρατζούλα, Σ. Μιχαηλίδου, Ν. Ροβιθάκη, Γ. Σαγώνα, Δ. Χρυσάνθη, στάθηκε με αξιώσεις σ’ ολόκληρη την διοργάνωση, δείχνοντας ότι έχει δυνατότητες να πάει ακόμα καλύτερα. Υπό την καθοδήγηση του ομοσπονδιακού τεχνικού Νίκου Μπούφεση πέτυχε ρεκόρ σ’ ένα παιχνίδι με 1090 κορίνες, μέσο όρο 218 κορίνες.

 

Αλλά και σε ατομικό επίπεδο οι επιτυχίες ήταν σημαντικές…

  • η Νατάσα Ροβιθάκη προκρίθηκε στις 16 καλύτερες, στο all event & master, όλης της διοργάνωσης, σε όλα τα αγωνίσματα
  • η Νατάσα Ροβιθάκη ήταν επίσης 18η στο ατομικό, σε σύνολο 134 παικτριών, ενώ
  • η Μάρθα Καρατζούλα ήταν 24η στο ατομικό
  • η τριάδα κατετάγη 14η (επί 41) με τις Ροβιθάκη, Καρατζούλα Μιχαηλίδου Συρματένια
  • η δυάδα κατετάγη 11η (επί 64) με τις Ροβιθάκη και Καρατζούλα

 

«Τα κορίτσια έκαναν πολύ καλή εμφάνιση. Αν και ήταν η πρώτη τους διεθνής διοργάνωση, μετά από πολλά χρόνια απουσίας, κατάφεραν να σταθούν πολύ καλά και σε ομαδικό και σε ατομικό επίπεδο. Έδειξαν μάλιστα ότι στην συνέχεια θα πάνε ακόμα καλύτερα ». Λόγια του Πάρι Αλβανού, αρχηγού την ελληνικής αποστολής, στην οποία συμμετείχε και ο ομοσπονδιακός προπονητής Νίκος Μπούφεσης, με σημαντικό μερίδιο της επιτυχίας.

 

Στο ομαδικό η συμμετοχή έφθασε τις 27 χώρες και η τελική κατάταξη ήταν: 1) Αγγλία, 2) Σουηδία, 3) Δανία, Γερμανία… 8) Ελλάδα.

Written by

No Comments Yet.

Leave a Reply

Message