3ος Ημι-Μαραθώνιος Αθήνας – Λίγο πριν την Εκκίνηση

Δελτίο Τύπου των Διοργανωτών. Λίγο πριν την εκκίνηση του αγώνα …. Έχουν ολοκληρωθεί ο κύκλος των online εγγραφών για τον Ημιμαραθώνιο Δρόμο και τον Αγώνα Δρόμου 5χλμ, ενώ οι ενδιαφερόμενοι δρομείς που δεν πρόλαβαν την προθεσμία αυτή, μπορούν  να προχωρήσουν με την υποβολή της αίτησης συμμετοχής τους στα Γραφεία του ΣΕΓΑΣ (Λεωφ. Συγγρού 137, 09.00 – 15.00) μέχρι και την Τετάρτη 30 Απριλίου 2014.

Από την Πέμπτη 01 Μαίου μέχρι και το Σάββατο 03 Μαίου θα υπάρχει δυνατότητα εκπρόθεσμης εγγραφής τόσο για τον Ημιμαραθώνιο Δρόμο όσο και για τον Αγώνα Δρόμου 5χλμ στις εγκαταστάσεις του Γυμναστηρίου Ι. Φωκιανός (απέναντι από το Παναθηναϊκό Στάδιο, 10.00 – 20.00), εφόσον υπάρχουν ακόμα κενές θέσεις.

Οι ενδιαφερόμενοι για τον Αγώνα Δρόμου 3χλμ μπορούν να συνεχίσουν να απευθύνονται είτε στα Δημοτικά Γυμναστήρια της Αθήνας, είτε να υποβάλλουν την αίτηση συμμετοχής τους online στην ιστοσελίδα του Δήμου Αθηναίων (www.cityofathens.gr), μέχρι και την Πέμπτη 01 Μαίου 2014. Σε κάθε περίπτωση από την Πέμπτη 01 Μαίου έως και το Σάββατο 03 Μαίου 2014, οι πολίτες της Αθήνας που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στον Αγώνα Δρόμου 3χλμ μπορούν να απευθύνονται στο Γυμναστήριο Ι. Φωκιανός (απέναντι από το Παναθηναϊκό Στάδιο, 10.00 – 20.00), τόσο για την εγγραφή όσο και για την παραλαβή του αριθμού συμμετοχής τους στον αγώνα, και πάλι εφόσον υπάρχουν ακόμα κενές θέσεις

 

Ο Ημι-Μαραθώνιος Αθήνας διεξήχθη για πρώτη φορά το Μάιο του 2012 ενώ ακολούθησε στις 31 Μαρτίου 2013 η δεύτερη διοργάνωση του με τεράστια επιτυχία, τόσο ως προς τη μαζικότητα όσο και ως προς την άρτια διοργάνωσή του. Η πόλη της Αθήνας φωτίστηκε από τα χαμόγελα των 8.500 συμμετεχόντων αλλά και των θεατών-κατοίκων της πόλης που πλημμύρησαν τους δρόμους για να χειροκροτήσουν την προσπάθεια και τον προσωπικό θρίαμβο του κάθε συμμετέχοντα, καταμαρτυρώντας τα περιθώρια για ακόμα μεγαλύτερη ανάπτυξη τα επόμενα έτη. Η Αθήνα  κατακλύστηκε από χιλιάδες απλούς ανθρώπους, οι οποίοι εκμεταλλεύτηκαν την ευκαιρία να βγουν από τα σπίτιά τους και να απολαύσουν την ομορφιά της πόλης, τρέχοντας σε μια αλλιώτικη Αθήνα με δρόμους χωρίς αυτοκίνητα. Ένα μοναδικό εορταστικό κλίμα χαρακτήρισε τις δύο πρώτες διοργανώσεις και αποτέλεσε τη βάση καθιέρωσης του Ημι-Μαραθωνίου της Αθήνας ως ένα ετήσιο γεγονός, σταθμό στην καθημερινότητα της πόλης και των κατοίκων της.

 

Η απήχηση και η γοητεία του Ημι-Μαραθωνίου της Αθήνας, ενός αγώνα με το σύνθημα «Εμείς είμαστε το κέντρο της πόλης μας», ξεπερνάει σιγά-σιγά τα σύνορα της χώρας και αρχίζει να έχει ξένες συμμετοχές από όλες τις ηπείρους. Φορείς και οργανισμοί από διάφορες περιοχές του πλανήτη σχεδιάζουν ήδη τη συμμετοχή τους στον 3ο Ημι-Μαραθώνιο Αθήνας που θα διεξαχθεί στις 04 Μαΐου 2014, γεγονός που αυξάνει τις ευθύνες της διοργάνωσης απέναντι σε κάθε συμμετέχοντα αλλά και στην ευρύτερη ελληνική κοινωνία. Ο Ημι-Μαραθώνιος της Αθήνας στις αρχές της τουριστικής περιόδου σηματοδοτεί και εγκαινιάζει ένα νέο κεφάλαιο για την πόλη μας.

Written by

No Comments Yet.

Leave a Reply

Message