Ομάδα 4 Χ 100ελ. Αυστραλίας : Πρόστιμο και τιμωρία με αναστολή

Εισαγωγή

Οι Αυστραλοί Κολυμβητές James Magnussen, Tommaso D’Orsogna, Cameron McEvoy, Eamon Sullivan, Matt Targett και  James Roberts οι οποίοι ήταν μέλη της ομάδας σκυταλοδρομίας 4 Χ 100 ελεύθερης κολύμβησης στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου το 2012 παραδέχτηκαν – με εξαίρεση τον Roberts – ότι είχαν χρησιμοποιήσει το Stilnox κατά την διάρκεια προπονητικού camp στο Μάντσεστερ.

Stilnox

Το σκευάσμα Stilnox (Zolpidem-Eur.Ph.)παρασκευάζεται από την Φαρμακευτική εταιρείαSanofi Aventis Pharmaceuticals.Το Stilnox (Zolpidem-Eur.Ph.) χρησιμοποιείται ώστε να αντιμετωπιστεούν προβλήματα αυπνίας και διαταραχής ύπνου. Υπάρχει ώστε να βοηθήσει τους χρήστες του να κοιμηθούν ευκολότερα και να μειωθεί ο αριθμός που διαταράσσεται ο ύπνος τους και ξυπνούν μέσα στο βράδυ. Το Stilnox ανήκει στην κατηγορία των καταπραυντικών/ υπνωτικών.

 

Παρενόχληση συναθλητών/ τριών τους.

Οι αθλητές τιμωρήθηκαν με πρόστιμο, το ποσό του οποίου δεν ανακοινώθηκε και τους ανακοινώθηκε ποινή με αναστολή. Οι κολυμβητές έτσι μπορούν να συνεχίσουν να προπονούνται και να αγωνίζονται. Θα μπορέσουν να αγωνιστούν μεταξύ άλλων για να διεκδικήσουν μία θέση στην ομάδα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Υγρού στίβου το 2013 που θα γίνει στην Βαρκελώνη.

Οι Αυστραλοί κολυμβητές εκτός- και ίσως ως συνέχεια-  της χρήσης του Stilnox επιδόθηκαν σε μία σειρά «παιδικών ενεργειών» (όπως χαρακτηριστικά λέει εφημερίδα του Brisbane) που ενόχλησαν συναθλητές και συναθλήτριές τους.

Η Jade Neilsen κατήγγειλε ότι εκείνη και συναθλητριά τους ήταν αποδέκτες ενοχλητικών ενεργειών από μέλη της ομάδας σκυταλοδρομίας 4 Χ 100. Με λίγα λόγια και σύμφωνα με τα δημοσιεύματα του Αυστραλέζικου τύπου τα μέλη της 4 Χ 100 συμπεριφέρθηκαν όπως μαθητές σε πενταήμερη εκδρομή χτυπώντας πόρτες συναθλητών τους, κάνοντας κλήσεις μέσα στην  νύχτα κ.λπ.

Η Ολυμπιακή Επιτροπή της χώρας κάνει σχετική έρευνα και θα βγάλει το δικό της πόρισμα για τα συμβάντα.

Σε επόμενο άρθρο μας θα αναλύσουμε την χρήση και κυρίως τις παρενέργειες του Stilnox.

 

Κείμενο : Γιάννης Ψαρέλης, Συντακτική Ομάδα TriathlonMag (www.triathlon.gr)  & TriathlonWorld.gr

XRR102-222_2013_135253_high

Written by

No Comments Yet.

Leave a Reply

Message