Navarino Challenge.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ –Με μεγάλη επιτυχία και συγκινητικές στιγμές ολοκληρώθηκε το πρώτο «Navarino Challenge»

Το τριήμερο αθλητικό και κοινωνικό γεγονός «Navarino Challenge», που είχε ως επίκεντρο την Αρκαδία και τη Μεσσηνία και κύριο στόχο του την ενημέρωση του κόσμου για τη Μεσογειακή διατροφή και την ευαισθητοποίηση σχετικά με την παιδική παχυσαρκία, ολοκληρώθηκε την Κυριακή 20 Οκτωβρίου, με μεγάλη επιτυχία και πλήθος συγκινητικών στιγμών, με την παρουσία του Ελληνοαμερικανού υπερμαραθωνοδρόμου Dean (Κωνσταντίνου) Karnazes.

 

Ο θρύλος του μαραθωνίου, υποστηρικτής του «ευ αγωνίζεσθαι» και μία μεγάλη προσωπικότητα με εκπληκτική αποδοχή στις ΗΠΑ, ανέλαβε το ρόλο του πρεσβευτή του «Navarino Challenge», το οποίο έλαβε χώρα σε τρεις διαφορετικές διαδρομές, με σημείο εκκίνησης στις 18 Οκτωβρίου, το χωριό Σιλίμνα της Αρκαδίας, τόπο καταγωγής της οικογένειας του Dean Karnazes. Μάλιστα, ο αγώνας της πρώτης ημέρας είχε επετειακό χαρακτήρα, αφού ακριβώς πριν από εκατό χρόνια, το 1913, έφυγε από τη Σιλίμνα ο παππούς του Dean, μετανάστης για την Αμερική. Μια διαδρομή που πέραν του αθλητικού ενδιαφέροντος είχε και στιγμές συγκίνησης, καθώς ο Dean βρέθηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα, συναντώντας επίσης τους Έλληνες συγγενείς του για πρώτη φορά. Ο αθλητής της The North Face, παιδί Ελλήνων μεταναστών, γεννήθηκε το 1962, στο Λος Άντζελες των ΗΠΑ, ακολουθώντας μία συγκλονιστική πορεία που τον ανέδειξε στους 100 ανθρώπους «που ασκούν τη μεγαλύτερη επιρροή στον κόσμο» σύμφωνα με τη λίστα του περιοδικού TIME. Επίσης, το  «Men’s Fitness» τον χαρακτήρισε ως τον «άνδρα με την αρτιότερη φυσική κατάσταση».

 

Τη δεύτερη ημέρα, πραγματοποιήθηκε ο Ημιμαραθώνιος, από την Αρχαία Μεσσήνη μέχρι την Κεντρική Πλατεία Μεσσήνης, ενώ την Κυριακή 20 Οκτωβρίου, η δράση μεταφέρθηκε στην Costa Navarino (σημείο τερματισμού), όπου οι δρομείς διένυσαν την απόσταση των 15 χλμ. από την Πύλο. Στο πλευρό του Dean, έτρεξαν εκτός από τον δις Ολυμπιονίκη του ταεκβοντο, Αλέξανδρο Νικολαΐδη, τον Ολυμπιονίκη και Παγκόσμιο Πρωταθλητή στην κολύμβηση, Σπύρο Γιαννιώτη, σπουδαίοι μαραθωνοδρόμοι αθλητές όπως οι Δημήτρης Θεοδωρακάκος, Γιώργος Καραβίδας, Τίνα Κεφαλά και Μαρία Πολύζου και κόσμος όλων των ηλικιών, από παιδιά έως και ενήλικες 81 ετών. Όλοι όσοι συμμετείχαν στο μαραθώνιο, ήταν νικητές και βραβεύτηκαν για τη προσπάθεια, τη συμμετοχή και τη στήριξη τους σε αυτόν τον κοινωνικό σκοπό.

 

Το «Navarino Challenge» λοιπόν ήταν και μοναδική ευκαιρία για τον καθένα, να σφίξει το χέρι αυτού του απλού αλλά και διάσημου Έλληνα που έχει εμπνεύσει ανθρώπους σε όλο τον πλανήτη!

 

Το γεγονός δεν θα μπορούσε να είχε πραγματοποιηθεί, χωρίς την επίσημη χορηγία της ΟΠΑΠ Α.Ε., την υποστήριξη από την χορηγία της MSD Ελλάδας, την άμεση συμβολή της Chiquita, της ΝΑΤΟΥΡΑ Εμφιαλωτικής Α.Ε., με το φυσικό μεταλλικό νερό «ΥΑΣ», και του Μακεδονικού Χαλβά, που τροφοδοτούσαν συνέχεια με προϊόντα και διατηρούσαν την αγωνιστικότητα των συμμετεχόντων δρομέων, σε υψηλό επίπεδο.

 

Στο πλαίσιο των τριήμερων εκδηλώσεων, το Σάββατο 19 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε workshop, στο ξενοδοχείο The Westin Resort Costa Navarino, με θέμα: «Μεσογειακή δίαιτα και σωστή διατροφή. Καταπολέμηση της παιδικής παχυσαρκίας. Υγιεινή ζωή και τα οφέλη της άσκησης.». Στο workshop, τιμήθηκε η αγωνιστικότητα και ανθρωπιστική βοήθεια του μεγάλου Πανελληνιονίκη και Βαλκανιονίκη αθλητή, καθώς και σπουδαίου ευεργέτη, Στυλιανού Κυριακίδη, με την παράδοση ενός αναμνηστικού δώρου στις κόρες του, από τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, κ. Πέτρο Τατούλη. Επίσης, αναμνηστική πλακέτα παραδόθηκε στον υπερμαραθωνοδρόμο Dean Karnazes, από τον Πρόεδρο της ΤΕΜΕΣ ΑΕ, κ. Αχιλλέα Κωνσταντακόπουλο. Το πάνελ των ομιλητών του workshop περιελάμβανε σημαντικούς προσκεκλημένους: τον Δρα. Δημοσθένη Παναγιωτάκο, Καθηγητή Βιοστατιστικής – Επιδημιολογίας και Πρόεδρο του Τμήματος Επιστήμης Διαιτολογίας – Διατροφής του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου και μέλος του Εθνικού Συμβουλίου Δημόσιας Υγείας, τη Δρα. Άρτεμη Σιμόπουλος, Ιδρύτρια και Πρόεδρο του Κέντρου Γενετικής, Διατροφής και Υγείας στην Ουάσινγκτον και συγγραφέα της Omega Diet, τον δις αργυρό Ολυμπιονίκη στο ταεκβοντο, Αλέξανδρο Νικολαΐδη, τον Ολυμπιονίκη και Παγκόσμιο Πρωταθλητή στην κολύμβηση, Σπύρο Γιαννιώτη και τον υπερμαραθωνοδρόμο Dean Karnazes. To workshop χαιρέτισε ο Associate Director, Policy & Communications, της MSD ΕλλάδαςΔρΕμμανουήλ Αλεξανδράκης.

 

Το «Navarino Challenge» πραγματοποιήθηκε από τις 18 έως τις 20 Οκτωβρίου 2013, υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων καθώς και του Τμήματος Επιστήμης Διαιτολογίας – Διατροφής του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου.

 

Το γεγονός διεξήχθη με την παράλληλη υποστήριξη της HLB Hellas Α.Ε., του Hellenic American Leadership Council, των φιλάνθρωπων Michael και Trianthe Dakolias, της Capital Security και της εταιρείας Έπαθλον. Αρωγοί ήταν ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Μεσσηνίας και ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Τρίπολης. Το «Navarino Challenge» πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη του The Westin Resort Costa Navarino που φιλοξένησε τους αθλητές και του Marathon Club που συμμετείχε και στις τρεις διαδρομές με δικούς του αθλητές.

 

Στην ομαλή διεξαγωγή του μαραθωνίου «Navarino Challenge», συνέβαλλαν με την στήριξη τους οι Δήμοι Τρίπολης, Μεσσήνης, Πύλου-Νέστορος καθώς και η Δημοτική Ενότητα Φαλάνθου.  Παράλληλα, το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου και συγκεκριμένα το Τμήμα Οργάνωσης και Διαχείρισης Αθλητισμού στη Σπάρτη, καθώς και το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών του Ερυθρού Σταυρού, στήριξαν τη διοργάνωση στελεχώνοντάς την με εθελοντές.

684641

Written by

No Comments Yet.

Leave a Reply

Message