Michelle Dillon (Αγγλία/ Αυστραλία) : Αποκλειστική Συνέντευξη

H Michelle ασχολήθηκε με τον αθλητισμό στην ηλικία των 11 ετών. Της άρεσε να προκαλεί και να κερδίζει τα άλλα αγόρια και κορίτσια στο τρέξιμο τόσο στα δρομικά αγωνίσματα στίβου όσο και στους αγώνες ανωμάλου δρόμου. Μέχρι και την ηλικία των 21 ετών συμμετείχε σε αγώνες από 800 έως και 3000 μέτρα. Από τα 21 και ύστερα αφοσοιώθηκε στα 10.000 μέτρα και κατάφερε να προκριθεί εκπροσωπώντας την Αυστραλία στους Αγώνες της Κοινοπολιτείας. Καθώς υπέφερε από αρκετούς τραυματισμούς αποφάσισε να δοκιμάσει να ασχοληθεί με το τρίαθλο ελπίζοντας ότι θα την βοηθήσει να ξεπεράσει τους τραυματισμούς της. Αρχικά είχε πρόβλημα με το κολύμπι της όμως σταδιακά ξεπέρασε  αυτό το αδύνατό της σημείο και έγινε Τριαθλητρια – αφήνοντας τον στίβο – με πολλές διεθνείς διακρίσεις.

Καλύτερες επιδόσεις και διακρίσεις στο τρέξιμο

 • Προσωπική επίδοση 31.40 στα 10χλμ (σε άσφαλτο)
 • Συμμετείχε στους αγώνες Κοινοπολιτείας το 1994
 • Πρωταθλήτρια Αυστραλίας στον ανώμαλο δρόμο (3 φορές)

Στο Τρίαθλο οι μεγαλύτερες διακρίσεις της ήταν οι εξής :

 • Τρίτη στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα του 2002
 • Πρώτη στο Ευρωπαικό πρωτάθλημα του 2001
 • Πρώτη στο Εθνικό πρωτάθλημα της Βρεττανίας το 2003
 • Πρώτη στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Διάθλου το 2005
 • Πρώτη στα Παγκόσμια κύπελλα του Salford και της Noosa
 • Δεύτερη στα Παγκόσμια κύπελλα του Isgigaki (2 φορές) , της Νίκαιας, της Renne και της Νέας Υόρκης
 • Δεύτερη στα Παγκόσμια πρωταθληματα διάθλου το 1997, το 2001 και το 2007
 • Εκτη στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας το 2004 (συμμετείχε και στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Σίδνευ του 2000)
Αποκλειστική συνέντευξη στον Γιάννη Ψαρέλη (2011)

Ερωτήσεις

TriathlonWorld : Πριν να ξεκινήσετε την ενασχόλησή σας με το Τρίαθλο είχατε προυπάρξει δρομέας πολύ υψηλού επιπέδου;
Michelle Dillon : Ναι, έφτασα να εκπροσωπώ την Αυστραλία στους αγώνες Κοινοπολιτείας  το 1994 τρέχοντας τα 10.000, σε παγκόσμιο πρωτάθλημα Ανωμάλου Δρόμου (ως νεάνιδα) κ.λπ.

TriathlonWorld : Σας είχαμε δει σε αγώνες του Παγκοσμίου Κυπέλλου Τριάθλου να δυσκολεύεστε σημαντικά στην κολύμβηση. Π.χ. στο παγκόσμιο κύπελλο τριάθλου το 2000 στην Λωζάνη βγήκατε τελευταία από το νερό. Ομως «ξαφνικά» σε δύο χρόνια καταφέρατε έχετε πολύ μεγάλη βελτίωση και σε συνέχεια αυτού να ανεβείτε στο βάθρο του Παγκοσμίου πρωταθλήματος Τριάθλου στο Κανκούν το 2002.

Michelle Dillon : Ναι, απαιτήθηκαν αρκετά χρόνια για να μπορέσω να φτάσω το κολύμπι μου στο επιθυμητό σημείο και αυτό γιατί ως παιδί δεν είχα ασχοληθεί με την κολύμβηση. Επρεπε να αλλάξω το σχήμα του σώματός μου και να κάνω την απαιτούμενη δουλειά στην πισίνα ώστε να φέρω την κολύμβησή μου στο επιθυμητό σημείο.

Triathlon World : Μπορείτε να μας περιγράψετε εν συντομία τί κάνατε για να βελτιωθείτε τόσο σημαντικά ως τριαθλήτρια και να μπορέσετε να έχετε αυτά τα θεαματικά αποτελέσματα στους αγώνες;

Michelle Dillon : Επρεπε να προπονηθώ πολύ σκληρά για να μπορέσω να φέρω το κολύμπι μου στο επιθυμητό σημείο. Μερικές φορές κολυμπούσα ακόμα και 10 χιλιόμετρα την ημέρα. Αυτό σημαίνει δύο προπονήσεις των 5 χιλιομέτρων. Με αυτό τον τρόπο κατάφερα να βελτιώσω σημαντικά τους χρόνους μου.

Triathlon World : H Team Dillon τί ακριβώς είναι; Είναι ομάδα τριάθλου, εταιρεία παροχής προπονητικών υπηρεσιών…;

Michelle Dillon : Η Team Dillon είναι η επιχείρησή μου με αντικείμενο την προπονητική και την οποία δημιούργησα το 2008 καθώς αποσύρθηκα από την ενεργό δράση εξαιτίας μίας εγχείρησης στην πλάτη. Ηθελα να δώσω πίσω στον αθλητισμό όλα αυτά που έμαθα όλα αυτά τα χρόνια που ασχολιόμουν ως αθλήτρια. Αγαπώ την δουλειά μου και το όλο εγχείρημα πηγαίνει εξαιρετικά καθώς χρόνο με τον χρόνο η εταιρεία συνεχώς αναπτύσσεται.

Triathlon World : Ποια είναι η φιλοσοφία σας ως προπονήτρια;

Michelle Dillon : Δουλεύω σημαντικά στο νοητικό/ εγκεφαλικό κομμάτι με τους αθλητές μου ώστε να τους κάνω να πιστέψουν πολύ στον εαυτό τους και να μην έχουν καμία φοβία όταν τρέχουν έναν αγώνα. Πολλοί αθλητές μπορεί να είχαν τις δυνατότητες αλλά αυτό που τους κρατούσε πίσω σε επίπεδο απόδοσης και αποτελεσμάτων είναι η έλλειη αυτοπεποίθησης και έτσι έχω εργαστεί σημαντικά σε αυτό τον τομέα και σε συνδυασμό με συνεχή σκληρή προπόνηση τότε έχουμε το ολοκληρωμένο πακέτο προπονητικής.

TriathlonWorld: Ποιό είναι το ανταγωνιστικό σας πλεονέκτημα ως προπονήτρια ;

Michelle Dillon : Ημουν παγκοσμίου επιπέδου αθλήτρια  και κέρδισα σημαντικούς αγώνες τόσο στο τρέξιμο όσο και στο τρίαθλο. Αυτό θα μπορούσε να είναι το ανταγωνιστικό μου πλεονέκτημα απέναντι σε προπονητές που δεν έχουν βιώσει αυτές τις εμπειρίες.Η εμπειρία μετράει σημαντικά σε οτιδήποτε και εάν κάνουμε στην ζωή μας. Πάντοτε μαθαίνουμε από άλλους που έχουν βρεθεί στο ίδιο σημείο που είμαστε ή θέλουμε να πάμε.

Triathlon World : Πόσο δύσκολο είναι για μία γυναίκα προπονήτρια να καθοδηγήσει άντρες αθλητές, είτε αυτοί είναι επαγγελματίες είτε ερασιτέχνες;

Michelle Dillon : Δεν βρίσκω καμία διαφορά στο πως καθοδηγείς έναν αθλητή από μία αθλήτρια. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να καταννοήσεις τί τους παρακινεί και μόλις το καταλάβεις μπορείς να πάρεις ότι καλύτερο έχουν να σου δώσουν. Ολα καταλήγουν σε θέματα σχέσεων και μόλις κερδίσεις τον σεβασμό τους θα σε ακούσουν σε ότι έχεις να τους πεις. Αυτό είναι πολύ σημαντικό στην σχέση προπονητή αθλητή.

Triathlon World : Μπορείτε να μας παρουσίασετε μερικούς από τους διάσημους αθλητές που προπονείτε και να μας πείτε ποιοι είναι οι στόχοι τους για το 2011 και 2012;

Michelle Dillon : Προπονώ τον Stuart Hayes o οποίος ελπίζει ότι θα καταφέρει να προκριθεί για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2012. Επίσης προπονώ τον Will Clarke που επίσης έχει στόχο την συμμετοχή του στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2012. Προπονώ την  Jodie Stimpson που έχει και εκείνη ως στόχο τους Αγώνες του Λονδίνου. Μία άλλη αξιόλογη αθλήτρια είναι η Hollie Avil η οποία επιστρέφει από τραυματισμό και θεωρώ ότι και αυτή είναι στην κούρσα της πρόκρισης συγκεντρώνοντας ρεαλιστικές ελπίδες να το επιτύχει. Πέρα από τους Βρεττανούς αθλητές έχω και αρκετούς από άλλες χώρες όπως π.χ. η Kathy Tremblay η οποία διεκδικεί μία θέση για την ολυμπιακή ομάδα του Καναδά. Στην ομάδα θα προστεθούν και άλλοι αθλητές με τους οποίους έχω έρθει σε συμφωνία συνεργασίας, όμως δεν μπορώ για να ανακοινώσω κάτι σχετικά.

TriathlonWorld : Καθώς οι περισσότεροι τριαθλητές αρέσκονται να διαβάζουν τα προπονητικά προγράμματα των καλύτερων αθλητών του κόσμου θα μπορούσατε να μας δώσετε ένα εβδομαδιαίο πρόγραμμα που ακολουθούν οι αθλητές σας;

Michelle Dillon :Αυτό θα σήμαινε διαρροή προπονητικών μυστικών!! Μπορώ να σας  πω ότι η ομάδα μου σε εβδομαδιαία βάση κολυμπάει 30 χιλιόμετρα, ποδηλατεί 350 και τρέχει 120 χιλιόμετρα. Αυτό την περίοδο του χτισίματος βάσης. Συνεπώς μεγάλες και σκληρές προπονήσεις για να μπορέσω να τους ετοιμάσω για τους αγώνες της επόμενης σαιζόν

Triathlon World: Προπονείται και ερασιτέχνες αθλητές; Πως συνεργάζεστε μαζί τους και τί τους προσφέρετε;

Michelle Dillon: Ναι, προπονώ αρκετούς ερασιτέχνες αθλητές και έχω αρκετούς συνεργάτες που με βοηθούν στο προπονητικό μου έργο. Φτιάχνουμε προωσποιημένα προγράμματα έχοντας τηλεφωνική και ηλεκτρονική επικοινωνία με τους αθλητές.

TriathlonWorld :Μπορείτε να δώσετε στους αναγνώστες μας μερικές σύντομες συμβουλές για γρήγορη βελτίωση;

Michelle Dillon :

 1. Να μην κάνουν το ίδιο λάθος και δεύτερη φορά.
 2. Να προσπαθούν να έχουν αποτελεσματική ανάρρωση μετά κάθε προπόνηση.
 3. Να χρησιμοποιούν ταμπλέτες αλάτων εάν παθαίνουν συχνά κράμπες.
 4. Προσπαθείστε να βρείτε προπονητή. Με εμάς μπορείτε να επικοινωνήσετε στο www.teamdilloncoaching.com
 5. Εξασφαλίστε τις σωστές συμβουλές και κατευθύνσεις σε θέματα αθλητικού εξοπλισμού, όπως στήσιμο ποδηλάτου, επιλογή wetsuit κ.λπ. Η σωστή επιλογή αθλτικού εξοπλισμού μπορεί να κάνει τρομερή διαφορά στο τελικό αποτέλεσμα.

Triathlon World : Ποιο είναι το πιο συνηθισμένο λάθος το οποίο κάνουν οι ερασιτέχνες αθλητές και το οποίο το επαναλαμβάνουν ;

Michelle Dillon : Το πιο συχνό λάθος είναι ότι δεν πίνουν και δεν τρώνε αρκετά και σωστά κατά την διάρκεια του αγώνα. Για να το πετύχει κάποιος αυτό απαιτείται πολύ τακτική εξάσκηση και σε συνθήκες αγώνων ώστε να ξέρει ο αθλητής τι τροφές και υγρά πρέπει να λάβει κατά την διάρκεια του αγώνα. Πρέπει να θυμάστε ότι ο καθένας από εμάς είναι διαφορετικός και ότι φέρνει αποτελέσματα για κάποιον μπορεί να φέρνει αποτελέσματα για κάποιον άλλον.

michelle380x2101

Written by

No Comments Yet.

Leave a Reply

Message