9ος Διεθνής Μαραθώνιος «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ»

Τρίτη 4 Φεβρουαρίου 2014

                     

 

Ξεκίνησαν δυνατά οι εγγραφές

για τον 9ο Διεθνή Μαραθώνιο «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ»

 

Μεγάλη συμμετοχή δρομέων αναμένεται στον 9ο Διεθνή Μαραθώνιο «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ», που θα γίνει την Κυριακή 6 Απριλίου και για άλλη μια χρονιά θα ενώσει την Πέλλα με τη Θεσσαλονίκη, στέλνοντας το μήνυμα της άθλησης και της υγείας.

 

Ήδη οι δηλώσεις συμμετοχής πληθαίνουν, αφού η εαρινή γιορτή δρόμου της Βόρειας Ελλάδας, που έχει αθλητικό, κοινωνικό, πολιτιστικό, περιβαλλοντικό, τουριστικό και ιστορικό χαρακτήρα, συγκεντρώνει και φέτος το ενδιαφέρον καταξιωμένων Μαραθωνοδρόμων από όλο τον κόσμο, αλλά και δρομέων Υγείας κάθε ηλικίας, οι οποίοι θα τρέξουν είτε στη διαδρομή των 42,195 χιλιομέτρων, είτε στους παράλληλους Δρόμους Υγείας & Δυναμικού Βαδίσματος 5.000 μ. και 10.000 μ..

 

Η αντίστροφη μέτρηση για το ραντεβού της 6ης Απριλίου ξεκίνησε με το λανσάρισμα του εντυπωσιακού τηλεοπτικού σποτ της διοργάνωσης, το οποίο μπορείτε να δείτε εδώ: http://youtu.be/n1icN8KAaec

 

Οι εγγραφές συνεχίζονται καθημερινά και μέχρι τις 19 Μαρτίου είτε μέσω του επίσημου ιστότοπου της διοργάνωσης www.atgm.gr, είτε στα γραφεία της Οργανωτικής Επιτροπής στο Καυτανζόγλειο Στάδιο (Δευ-Παρ: 10:00-14:00 & 17:30-20:30, Σαβ: 11:00-13:00, τηλ. 2310 200360, fax 2310 200361), καθώς και στο Δημοτικό Στάδιο Αμπελοκήπων (Τμήμα Αθλητισμού Δήμου Αμπελοκήπων – Μενεμένης, τηλ. 2310 725775, fax 2310 725076).

Εγγραφές γίνονται απευθείας και μέσω των 14 υποστηρικτών κοινωνικής ευθύνης της διοργάνωσης, που θα τρέξουν με τις δικές τους ομάδες (Σύλλογος Συνδρόμου Down Ελλάδος,Δεσμός, ΕΛΕΠΑΠ, Παιδικό Χωριό SOS Πλαγιαρίου, Hope Spot, Λάμψη, Μέλισσα, Αμυμώνη, Παιδικός Αντιρευματικός Αγώνας, Άσυλο του Παιδιού, Praksis, Περπατώ, Καταφύγιο Γυναίκας, ΠΑΣΠΑ Μακεδονίας – Θράκης).

 

Το βασικό πακέτο συμμετοχής στο Μαραθώνιο κοστίζει 30 € (20 € για φοιτητές – ανέργους ή για ομάδες 10 ατόμων και άνω). Για τους Δρόμους Υγείας & Δυναμικού Βαδίσματος 5.000 μ. και 10.000 μ., το βασικό πακέτο στοιχίζει 15 € (10 € για φοιτητές – ανέργους ή για ομάδες 10 ατόμων και άνω, δωρεάν συμμετοχή για μαθητές).

Σε όλους τους συμμετέχοντες θα δοθούν χωρίς επιπλέον χρέωση: Αναμνηστικό μπλουζάκι, αριθμός συμμετοχής, ηλεκτρονική χρονομέτρηση, αναμνηστικό μετάλλιο, παροχή νερού, παροχή ιατρικών υπηρεσιών και πιστοποιητικό συμμετοχής (μέσω επίσημης ιστοσελίδας).

Ειδικά στους συμμετέχοντες στο Μαραθώνιο θα προσφερθούν επιπλέον: Μεταφορά στο χώρο εκκίνησης (Πέλλα), παροχή ισοτονικών ποτών, χυμών, αναψυκτικών, ενεργειακών μπαρών και τροφών αποκατάστασης.

 

Με μια επιπλέον χρέωση 20 €, όλοι οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αποκτήσουν το πλήρες πακέτο συμμετοχής, το οποίο περιλαμβάνει όλα τα παραπάνω, καθώς και ένα μοναδικό σετ εξοπλισμού (αθλητικό σακίδιο ώμου, αδιάβροχο – αντιανεμικό μπουφάν, καπέλο, ξεχωριστό αναμνηστικό μπλουζάκι).

 

Εξάλλου, για τα παιδιά ηλικίας 8 έως 12 ετών θα πραγματοποιηθεί στην παραλιακή Λεωφόρο Νίκης ο Αγώνας Δρόμου 1.000 μ. Μαθητών Δημοτικών Σχολείων, αφιερωμένος στο περιβάλλον, με δωρεάν συμμετοχή και με τις εγγραφές των παιδιών να είναι ανοιχτές έως τις 28 Μαρτίου.

 

 

Σύντομες πληροφορίες για τη διαδρομή

 

Ο 9ος Διεθνής Μαραθώνιος «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ» (ώρα εκκίνησης 08:00) θα έχει ως αφετηρία την κεντρική πλατεία της Πέλλας μπροστά από το άγαλμα του έφιππου Μεγάλου Αλεξάνδρου και τερματισμό στην Πλατεία Λευκού Πύργου.

Ο Δρόμος Υγείας & Δυναμικού Βαδίσματος 10.000 μ. (ώρα εκκίνησης 08:45) θα ξεκινήσει από το Δημοτικό Στάδιο Αμπελοκήπων και θα ολοκληρωθεί στην Πλατεία Λευκού Πύργου, ενώ ο Δρόμος Υγείας & Δυναμικού Βαδίσματος 5.000 μ. (ώρα εκκίνησης 12:30) θα έχει αφετηρία από την Κεντρική Πλατεία Αμπελοκήπων (Επταλόφου) και τερματισμό στην Πλατεία Λευκού Πύργου.

Ο Αγώνας Δρόμου 1.000 μ. Μαθητών Δημοτικών Σχολείων (ώρα εκκίνησης 08:45) θα πραγματοποιηθεί επί της παραλιακής Λεωφόρου Νίκης, με αφετηρία από την πλατεία Αριστοτέλους και τερματισμό στην Πλατεία Λευκού Πύργου.

 

Αναλυτικές πληροφορίες για κάθε διαδρομή, για τους τρόπους εγγραφής, τα έπαθλα των νικητών κλπ., μπορείτε να βρείτε στην προκήρυξη του αγώνα, στον επίσημο ιστότοπο www.atgm.gr.

 

Ο 9ος Διεθνής Μαραθώνιος «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ» διοργανώνεται από τον «Μ.Ε.Α.Σ. ΤΡΙΤΩΝ» σε συνεργασία με τους Δήμους Θεσσαλονίκης, Πέλλας, Αμπελοκήπων – Μενεμένης, Χαλκηδόνας και όλους τους Δήμους από τους οποίους διέρχεται η διαδρομή. Τελεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO, της Ε.Ο.Ε., του Σ.Ε.Γ.Α.Σ. και υποστηρίζεται από την Ε.Α.Σ. Σ.Ε.Γ.Α.Σ. Θεσσαλονίκης και πλήθος θεσμικών υποστηρικτών και εθελοντικών φορέων.

Η διοργάνωση είναι ενταγμένη στις εκδηλώσεις που υποστηρίζονται από τον Οργανισμό «Θεσσαλονίκη Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας 2014».

 

 

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Written by

No Comments Yet.

Leave a Reply

Message