Athens Triathlon Team : Πολύ θετικός ο απολογισμός στη Βουλιαγμένη.

 • Ατομικά Ρεκόρ
 • 3 στα 5 στις γενικές κατατάξεις
 • 8 πρωτιές σε βάθρο
 • 16 συμμετοχές σε βάθρο

& πάνω από όλα εξαιρετικό κλίμα που έδωσε χρώμα στον αγώνα ήταν ο απολογισμός της Αθηναικής Ομάδας Τριάθλουστους αγώνες Τριάθλου SuperSprint, Sprint  & Classic.

Super Sprint

Στο super sprint είχαμε αθλητές να αγωνίζονται μόνο στην κατηγορία αντρών. Οι αθλητές Μαρίνος Κρέστα και Παναγιώτης Σαρρής αγωνίστηκαν στο super sprint με στόχο να κερδίσουν την γενική κατάταξη για λογαριασμό της Athens Triathlon Team. Παρά την επιθυμία τους να αγωνιστούν στο σπριντ άκουσαν τις προπονητικές οδηγίες και έκαναν το 1-2 στην γενική κατάταξη.

 

Sprint 

Στο sprint και πιο συγκεκριμένα  στην κατηγορία γυναικών  η Αγγελική Κεραμίδα κέρδισε τον αγώνα κάνοντας  σε αυτή την δύσκολη διαδρομή την εξαιρετική επίδοση 1 :19:42. Μάλιστα η αθλήτρια κατάφερε να είναι 11η στην γενική κατάταξη. Και στα 3 αθλήματα έκανε τους καλύτερους χρόνους. Επίσης στις γυναίκες η Μιρέλλα Αλεξίου ήταν τρίτη στην κατηγορία της (1-29).

Η νικήτρια στον αγώνα Αγγελική Κεραμίδα  μετά το τέλος του αγώνα μοιράστηκε με τους συντάκτες του περιοδικού τις εντυπώσεις της από τον Αγώνα :

“Tο κολύμπι πήγε πολύ καλά σε χρόνο. Έκανα και δελφινισμούς κάτι που δεν με κούρασε τελικά, όπως αρχικά πίστευα και φοβόμουνα

Στην Τ1 καθυστέρησα, αδικαιολόγητα πολύ.

Η ποδηλασία ήταν δύσκολο καθώς ήταν γεμάτο ανηφόρες η διαδρομή. Αισθάνθηκα την κούραση στην δεύτερη στροφή και ειδικότερα στην επιστροφή.

Το τρέξιμο μου φάνηκε πιο δύσκολο από κάθε άλλο αγώνα λόγω της μεγάλης ανηφόρας μήκους 1χλμ+».

Στους άντρες την καλύτερη θέση από τους αθλητές της ομάδας μας έλαβε ο Μανούσος Δαμοράκης. Ο Μανούσος βγήκε τρίτος στην γενική κατάταξη και φυσικά πρώτος στην κατηγορία του”.

 

Ύστερα ακολούθησαν οι εξής αθλητές της ομάδας :

 • 5η θέση στην γενική κατάταξη  για τον Αλέξανδρο Αργύρη και δεύτερη στην κατηγορία του (30-39).
 • 7η θέση  στην γενική κατάταξη για τον Γιάννη Καντουνάκη και δεύτερη στην κατηγορία του (40-49) πίσω από τον δεύτερο της γενικής Στέλιο Ανδρεάδη.
 • 11η για την Αγγελική Κεραμίδα (!!!) που για μία ακόμα φορά κέρδισε αγώνα Τριάθλου
 • 12η θέση για τον Γιώργο Ασπρόμουγγο
 • 17η θέση για τον Δημήτρη Κούρτη
 • 22η θέση για τον Θεόφιλο Καχραμανίδη
 • 38η θέση για τον Φίλιππο Παπασπύρου

 

Ο Γιώργος Ασπρόμουγγος μας κατέθεσε τις εντυπώσεις του από τον αγώνα.

«Το κολύμπι δεν με προβλημάτισε, εκτός από την αρχή όπου λόγω χαμηλής στάθμης του νερού προσπάθησα να κάνω δελφινισμούς και τρέξιμο  με αποτέλεσμα να ανεβάσω γρήγορα σφυγμούς!

Στη συνέχεια βρήκα ρυθμό και κατάφερα και το ολοκλήρωσα σε 13:25.

1:30 το Τ1, βελτιώθηκα σημαντικά σε σχέση με τον προηγούμενο αγώνα.

Το ποδήλατο άρχισε καλά και πέρασα αρκετούς μέχρι τη στιγμή που μου βγήκε η αλυσίδα με αποτέλεσμα να χάσω χρόνο λόγω λαθεμένου χειρισμού επανατοποθέτησης. Κατάφερα να τερματίσω σε 41:04.

Το Τ2 σε 00:48 και σε συνέχεια προσαρμόζομαι άμεσα στο τρέξιμο και το έχω σε 24:01 με pace 4:30 (συνολικά το μέτρησα 5.3χλμ)».

 

Ρωτήσαμε επίσης τον Φίλιππο Παπασπύρου να μας πει και τις εντυπώσεις του από τον αγώνα Τριάθλου :

 ” To κολύμπι πήγε πολύ καλά και βγήκα από το νερό στην πρώτη δεκάδα και αρκετά ξεκούραστος..

Τ1 πολύ καλύτερα από το spetsathlon ..

Ξεκίνησα το ποδήλατο αρκετά διστακτικά καθώς δεν είχα ξανακάνει την διαδρομή και έχω μείνει πίσω λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων.

Τ2 καθόλου ικανοποιητικά ..καθώς αθλητής είχε βάλει το ποδήλατο του στην θέση μου και την στολή του πάνω από τα παπούτσια μου …

Το τρέξιμο πήγε πολύ καλά για τα δικά μου δεδομένα… “

Ολυμπιακή Απόσταση

Και στην ολυμπιακή απόσταση είχαμε κυριαρχία της Athens Triathlon Team H ομάδα μας κατάφερε να κερδίσει τις θέσεις 1,3,5 με τουςΨαρέλη, Τοπουζίδη και Θωμά.

Ο Δημήτρης Θωμάς αν και πολύ κουρασμένος μετά τον αγώνα μας παρέθεσε τις εντυπώσεις τους από τον αγώνα :

«Το κολύμπι πήγε καλά για τα δικά μου δεδομένα, η Τ1 πολύ καλά ( 1ος καλύτερος χρόνος) στο ποδήλατο πίστευα πως θα δυσκολευόμουν στις ανηφόρες τις Βάρκιζας αλλά με την αλλαγή σε 11-28 ήταν πιο εύκολο από ότι περίμενα.

Τρέξιμο έκανα ατομικό ρεκόρ στο 10αρι 53΄( ο αγώνας ήταν 10.800) φοβούμενος τις κράμπες από τις Σπέτσες πήρα αρκετά saltsticks, 4 τζελακια., ξεκίνησα 4.55 κι ολοκλήρωσα με 5.17 αφού οι ανηφόρες στα λιμανάκια, ειδικά τη δεύτερη φορά ήταν γολγοθάς!

5ος Γενικής αν και με ελάχιστες συμμετοχές , 2ος κατηγορίας.2 Εγκατέλειψαν, ένας αποκλείστηκε. Ατομικό ρεκόρ στο Ολυμπιακό και μάλιστα σε μία πολύ δύσκολη διαδρομή.”

Θα θέλαμε να εκφράσουμε τα συγχαρητήρια σε όλους τους αθλητές μας όχι μόνο για τις αθλητικές τους επιδόσεις αλλά και για το ήθος τους.

Η ομάδα Athens Triathlon Team συμμετέχει σε όλους αγώνες Τριάθλου και Διάθλου που είναι στην ή κοντά στην Αττική. Έτσι επόμενος αγώνας είναι στον Σχινιά την επόμενη Κυριακή.

Written by

No Comments Yet.

Leave a Reply

Message