Κολυμβητικά σπριντ με εκκίνηση από βατήρα.

Ενα από τα πράγματα που σπάνια θα δει κάποιος είναι τριαθλητές να κάνουν εκκινήσεις κολύμβησης. Το σκεπτικό είναι ότι με εξαίρεση τους elite αθλητές που συμμετέχουν σε αγώνες της ITU οι υπόλοιποι δεν θα συμμετέχουν σε αγώνες με εκκίνηση από pontoon (πλωτή αποβάθρα).

Εμείς πιστεύουμε ότι αυτό είναι λάθος σκεπτικό και ότι όλοι οι τριαθλητές που συμμετέχουν σε αγώνες sprint και ολυμπιακής απόστασης έχουν να κερδίσουν από ένα set κολύμβησης με εκκινήσεις έξω από το νερό.

Προτείνουμε ένα σετ από 10 -12 Χ 25 μέτρα σε μέγιστη προσπάθεια με εκκίνηση από βατήρα.

Οσοι το δοικμάσουν μπορούν να κολυμπούν 25 μέτρα σε μέγιστη προσπάθεια και να χαλαρώνουν 25 μέτρα μέχρι να βγουν από το κολυμβητήριο, να ανέβουν στον βατήρα και να ξεκινήσουν το επόμενο σπριντ.

Αυτό το σετ που προτείνουμε θα βοηθήσει τον αθλητή να ξεκινήσει το σπριντ και να κολυμπήσει σε υψηλές ταχύτητες και  φυσικά να πάει πραγματικά το σπριντ σε μέγιστη προσπάθεια.

Για την εκκίνηση προτείνουμε να έχει το ένα πόδι εμπρός και το άλλο πίσω, να γραπώσει τον βατήρα με τα δάχτυλα το ποδιού και όταν μπει μέσα στο νερό να κάνει δελφινισμούς κολύμβησης πριν να ξεκινήσει το σπριντ.

Κείμενο : Γιάννης Ψαρέλης, Προπονητική ομάδα Smart Sport (Email : info@triathlonworld.gr)

Written by

No Comments Yet.

Leave a Reply

Message