Σάββατο 15 Φεβρουαρίου 2020 (19:40) “Τραυματισμοί στο Τρίαθλο” (Παρασκευάς Αργυριάδης,PhDc)

Ο Φυσικοθεραπευτής Παρασκευάς Αργυριάδης (PT, MSc. MT.υποψηφιος PhD)  θα είναι μαζί μας στο Σεμινάριο που απευθύνεται για Τριαθλητές το Σάββατο 15 Φεβρουαρίου στις 18:20 στο Ιδρυμα Ευγενίδη (Λ.Συγγρού 387) και θα μας βοηθήσει να κατανοήσουμε τους τραυματισμούς που αντιμετωπίζουν οι τριαθλητές κάνοντας μία ανασκόπηση της επιστημονικής βιβλιογραφίας.

Τίτλος της Ομιλίας “Τραυματισμοί σε αθλητές του τριάθλου. Ανασκόπηση της αρθρογραφίας. Πιθανοί μηχανισμοί πρόκλησης”

O κ.Αργυριάδης ανέφερε σχετικά με την ομιλία του :  ” Το αγώνισμα του τριάθλου αποτελεί ενα ταχύτατα αναπτυσόμμενο άθλημα παγκοσμίως. Μέσα από το αθλημα αυτὄ ο κάθε αθλητή υποβάλει ευατόν σε μία δύσκολη και απαιτητική διαδικασία. Κάθε τριαθλητής, πρέπει να γνωρίζει τα χαρακτηριστικά της απόδοσής του, μα κυριώτερα, την εμβιομηχανική του αθλήματος στο οποίο συμμετέχει.

Δεδομένου ότι το άθλημα αυτό περιλαμβάνει την περάτωση τριών διαφορετικών αθλημάτων (κολύμπι, ποδήλατο, τρέξιμο) ο διαγωνιζόμενος πρέπει να έχει προπονηθεί, εξατομικευμένα, για να ανταπεξέλεθει στις συνθήκες του αγώνα.

Σκοπός της παρουσίασης αυτής έιναι αφενώς να παορυσιάσουμε τα χαρακτηριστικά συμμετοχής των αγωνιζομἐνων μα κυριότερα να αναλύσουμε τους μηχανισμούς πρόκλησης τραυματισμών, την εμβιομηχανική αυτών, την δημογραφία τους αλλά και τους μηχανισμούς προστασίας που πρέπει να έχει ο κάθε τριαθλητής”.

Αργυριάδης Παρασκευάς

Διεύθυνση Φυσικοθεραπευτηρίου: Αγίου Βασιλείου 9, Αγιος Δημήτριος Αθήνα  (17343)

Τηλέφωνα Επικοινωνίας: 210-9715585 (φυσικοθεραπευτηρίου)
6946309475 / 6944985270

Email : pargyriadis@yahoo.gr
Web site: www.physioisokinisis.gr (υπό κατασκευή)

Written by