Σάββατο 15 Φεβρουαρίου 2020 (20:40) – “Bike Fitting & Aero Fitting” (Κοσμάς Νταβουτιάν)

Ο Κοσμάς Νταβουτιάν, ένας από τους καλύτερους Bike Fitter διεθνώς, θα είναι μαζί μας θα είναι μαζί μας στο Σεμινάριο που απευθύνεται για Τριαθλητές το Σάββατο 15 Φεβρουαρίου στις 18:00 στο Ιδρυμα Ευγενίδη (Λ.Συγγρού 387).

Ο κ.Νταβουτιάν θα μας παρουσιάσει βασικές αρχές του bike fitting και θα μας κάνει μία επίδειξη της Προσομοίωσης του Aero Fitting.

Ο προπονητής Τριάθλου της Athens Triathlon Team Γιάννης Ψαρέλης μας δήλωσε σχετικά :”Εμείς ως ομάδα θα επενδύσουμε στο aerofitting, ενοικιάζοντας τόσο το λογισμικό όσο και εκπαιδευόμενοι ως προπονητές στο σύστημα και την μέθοδο, εντός και εκτός Ελλάδας. Ευχαριστούμε τον κ.Νταβουτιάν  για όλη τη βοήθεια καθώς και την παρουσία του στο σεμινάριο”.

Ζητήσαμε από τον κ.Νταβουτιάν να μας συστηθεί :

“Γεννήθηκα 20-3-1973 στη Νότιο Αφρική απο 13 χρονών ασχολήθηκα με την αγωνιστική ποδηλασία και στη Νότιο  Αφρική ήμουν σε ημιεπαγγελματική ομάδα ποδηλασίας το 2007 ήμουν μέλος της Εθνικής ομάδας ποδηλασίας στην ορεινή ποδηλασία  με συμμετοχή στο Πανευρωπαικό Πρωτάθλημα κατακτώντας την 30η θέση. Aπο το 2000 πλέον στην Ελλάδα ασχολήθηκα με την προπονητική στην ομάδα του Μεσσηνιακού Γ.Σ.

Από το 2009 ασχολήθηκα πλέον με το bikefitting παρακολουθώντας σεμινάρια  σχεδόν απο όλους όσους ασχολούνταν με τη σωστή ρύθμιση του ποδηλάτου.

Tο 2015 έρχομαι σε επαφή με τον πατέρα του bikefitting Remont  Vastraelen στο Βέλγιο και βοηθώντας τον στην δημιουργία και αναβάθμιση του ποίο τέλειου συστήματος στο bikefitting το οποίο μας δίνει δεδομένα κίνησης απο 22 αισθητήρες και 6 κάμερες υψηλής ανάλυσης, φτάσαμε το 2017 να ανοίξουμε το πρώτο στο κόσμο SpeedCenter στην Αθήνα όπου μαζί με την  εικονική αεροσήραγγα πλέον βοηθάμε αθλητές απο όλο το κόσμο στο να βρούν  την ποίο σωστή αλλα συνάμα αποδοτική και αέρο θέση επάνω στο ποδήλατο”.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=4&v=pP2c2RvaRoE&feature=emb_logo

Written by