Αγώνες Τριάθλου &Multi Sports 2023: TRIMORE Sport Events

Η TRIMORE ανακοίνωσε το πρόγραμμα αγώνων/ εκδηλώσεων για το 2023. Είναι η 9η συνεχόμενη χρονιά που η εταιρεία διοργανώνει εκδηλώσεις σε όλη τη χώρα. Θερμά συγχαρητήρια για το έργο της εταιρείας που συμβάλει στην ανάπτυξη των Multi Sports στην πατρίδα μας.

Κλείνοντας δυναμικά με το ασύγκριτο SwimRun το 2022 στην Ύδρα, στα τέλη Νοεμβρίου και συμπληρώνοντας 26 θαυμαστά πολυήμερα events σε Ναύπλιο, Σύρο, Βουλιαγμένη, Χαλκιδική, Βάρκιζα, Ύδρα, Καστοριά, Ρέθυμνο, Χαϊδάρι, Ξάνθη και Βούλα, η TRIMORE Sport Events – XTERRA Greece, έχει ήδη μπει στους ρυθμούς του 2023, μιας χρονιάς που αναμένεται να αποτελέσει σταθμό και εφαλτήριο στην ιστορία της.

Το 2022 κατάφερε να πραγματοποιήσει επιτυχώς μια σειρά από δύσκολα αλλά όμορφα τολμήματα και είχαμε την ευκαιρία να θαυμάσουμε:

❶ την εισαγωγή νέας, πιο απαιτητικής διαδρομής Off Road στο μοναδικό Cross Τρίαθλο της χώρας μας: XTERRA Greece τον Απρίλιο, η οποία ενθουσίασε τους αθλητές όλων των επιπέδων καθώς και τους ιδιαίτερα απαιτητικούς Elite/PRO,

❷ την πραγματοποίηση Half Iron απόστασης Τριάθλου και κολύμβησης Open Water 0,5k | 2,5k και 10k στη Λίμνη της Καστοριάς χωρίς αντίστοιχο προηγούμενο στη λίμνη,

❸ την πραγματοποίηση του ονειρικού αγώνα κολύμβησης Open Water: XTERRA O.W.S. Challenge στην Βούλα, εντάσσοντας στην εκπληκτική διαδρομή το νησάκι της Υδρούσας και τέλος

❹ τον επανασχεδιασμό του SwimRun Hydra, κάνοντας πιο προσιτό το σπορ του SwimRun με μικρότερες κολυμβητικές διαδρομές αλλά περισσότερες εναλλαγές και εντάσσοντας μια ιδιαίτερα απαιτητική Advanced απόσταση 40χλμ που κατάφερε να κερδίσει ιδιαίτερα ενθουσιώδεις κριτικές από τους πολύπειρους SwimRunners των βάθρων του ÖTILLÖ World Series, το οποίο αποτελεί την παγκόσμια κορωνίδα του σπορ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ένα ακόμη ιδιαίτερα δύσκολο αλλά με ιδιαίτερη περιβαλλοντική και κοινωνική ευαισθησία τόλμημα της TRIMORE Sport EventsXTERRA Greece, ήταν το ξεκίνημα μιας δράσης διαρκείας με την ονομασία: Clean Ocean for Sustainability, σχεδιάζοντας, οργανώνοντας και συντονίζοντας την ανέλκυση 26 μεγάλων ελαστικών βαρέων οχημάτων από το βυθό της θάλασσας παραπλεύρως της νήσου Υδρούσας, στη Βούλα. Η πρωτοβουλία αυτή ήρθε να συμπληρώσει το πλέγμα πρωτοβουλιών κοινωνικής υπευθυνότητος, τόσο για την προστασία του περιβάλλοντος όσο και για την συμπερίληψη και της ευκαιρία συμμετοχής και ανάδειξης της διαφορετικότητος ως στοιχείο θαυμασμού και ευαισθητοποίησης. Η πρωτοβουλία Clean Ocean, αναμένεται το 2023 να προβεί στην ανέλκυση ακόμη 30-50 ελαστικών από την ίδια περιοχή (τα οποία σε συνεργασία με την Ecoelastika θα πάρουν τον ενδεδειγμένο περιβαλλοντικά δρόμο τους) και να δημιουργήσει υποδομή (software εφαρμογή) για την καταγραφή ελαστικών που εντοπίζονται σε θάλασσες όλης της χώρας με σκοπό την οργάνωση ανέλκυσής τους.

Για το 2023, η TRIMORE Sport EventsXTERRA Greece, επιφυλάσσει ακόμη περισσότερα, καλώντας τους αθλητές όλων των επιπέδων και ηλικιών, μαζί με την παρέα – οικογένειά τους, να ζήσουν έντονα, μακριά από τις εικονικές πραγματικότητες των κινητών, υπολογιστών και τηλεοράσεων, διεκδικώντας την περιπέτεια και τη δράση σε υπέροχες περιοχές της Ελλάδος.

Με ένα δυνατό πρόγραμμα που ξεκινά νωρίς το Φεβρουάριο, στο κλειστό κολυμβητήριο του Χαλανδρίου, σε μια περίοδο έξω από τη Τριαθλητική σεζόν η οποία κανονικά θα ξεκινούσε τον Απρίλιο, καλεί τους Τριαθλητές όλων των επιπέδων αλλά και τους αθλητές των κολυμβητηρίων και των γυμναστηρίων, να δοκιμάσουν το Τρίαθλο σε μια εκρηκτική In door εκδοχή του.

In Pool TRIathlon Chalandri, στις 11 & 12 Φεβρουαρίου, στο κλειστό κολυμβητήριο 25 μέτρων του Χαλανδρίου, Νίκος Πέρκιζας. Το αγώνισμα πρόκειται να διεξαχθεί σε 25 σειρές προκριματικών των 10 αθλητών κάθε φορά για την ανάδειξη των 10 γρηγορότερων αθλητών κάθε φύλου, που θα απαρτίσουν ακολούθως τους τελικούς γυναικών και ανδρών. Η όλη εκδήλωση περιλαμβάνει πλούσιο παράλληλο και συμπληρωματικό πρόγραμμα για παιδιά, με το αθλητικό ενδιαφέρον να εστιάζεται στις σκυταλοδρομίες κολύμβησης καθώς και το Swim Together.

Τον Απρίλιο, μία εβδομάδα μετά το Πάσχα, στις 21-23 Απριλίου, με επίκεντρο την Πλαζ Βουλιαγμένης, αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον το 10ο XTERRA Greece Off Road TRIathlon/Aquathlon. Πρόκειται για τον αγώνα της σειράς European Tour της XTERRA Planet, ο οποίος παραδοσιακά φιλοξενεί μεγάλο αριθμό από τους δυνατότερους αθλητές Off Road TRIathlon του πλανήτη (Elite/PRO, Παγκόσμιους πρωταθλητές, Ολυμπιονίκες κλπ) και ο οποίος για μια ακόμη φορά πρόκειται να βελτιωθεί, αναβαθμίζοντας την διαδρομή ποδηλάτου στο βουνό και εντάσσοντας ειδική διαδρομή ποδηλάτου και τρεξίματος εντός της οργανωμένης πλαζ, με την εγκατάσταση ειδικών ραμπών προκειμένου να προσφέρει θέαμα υψηλού επιπέδου σε όσους το παρακολουθήσουν από κοντά, ενώ οι σκυταλοδρομίες και το Cross Aquathlon θα δώσουν και πάλι τη δυνατότητα να δοκιμάσουν το σπορ ακόμη περισσότεροι αθλητές.

Παράλληλα, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, πρόκειται να πραγματοποιηθεί εντός των εγκαταστάσεων της πλαζ, παιδικό Off Road TRIathlon την Κυριακή 23 Απριλίου, μυώντας τους μικρούς αθλητές στο ειδικό αυτό σπορ.  

Θα ακολουθήσει τον Σεπτέμβριο (22-24), το ανανεωμένο 5ο TRIMORE Rethymno | ISOMAN, στο οποίο πέραν του Τριάθλου – ISOMAN για μικρούς και μεγάλους, το κολύμπι Open Water και το Τρέξιμο στο κύμα, θα δώσουν μια νέα δυναμική τροχιά στο ξεχωριστό Κρητικό event και θα συναρπάσουν αθλητικά.

Το κολύμπι, για πρώτη φορά θα ξεκινήσει από πλοίο και οι κολυμβητές θα κινηθούν κάθετα προς την ακτή, διανύοντας 500 μέτρα ή 2,5 χλμ, δίνοντας έναν τόνο μεγαλύτερης περιπέτειας αλλά και δυναμισμού στο σπορ.

Το τρέξιμο πόλης, θα αντικατασταθεί με τρέξιμο στην φανταστική αμμώδη παραλία του Ρεθύμνου στις αποστάσεις των 5 και 10 χλμ και οι αθλητές θα έχουν την ευκαιρία μιας δύσκολης δοκιμασίας σε μια υπέροχη παραλία λίγο πριν τη δύση του ηλίου.

Πλούσιο πρόγραμμα παιδικών αθλητικών και ψυχαγωγικών δραστηριοτήτων καθώς και πολιτιστικών δρώμενων, θα επενδύσουν με Ρεθυμνιώτικο/Κρητικό άρωμα και ακούσματα το event.

Written by