«Καρκίνος και Διατροφή»

«Καρκίνος και Διατροφή»

Διάλεξη του διακεκριμένου Καθηγητή Νταβίντ Καγιάτ,

την Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2013, ώρα 19:00

στο Ίδρυμα Ευγενίδου

 

Αθήνα, 5 Σεπτεμβρίου 2013

 

Ο διακεκριμένος Καθηγητής Ογκολογίας και πρωτεργάτης της Χάρτας των Παρισίων κατά του Καρκίνου Νταβίντ Καγιάτ θα βρίσκεται στο Ίδρυμα Ευγενίδου, την Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2013 και ώρα 19:00, οπότε και θα πραγματοποιήσει την εξαιρετικά ενδιαφέρουσα διάλεξη με τίτλο: «Καρκίνος και Διατροφή».

 

Ο διεθνούς φήμης επιστήμονας επισκέπτεται την Αθήνα, τόσο αποδεχόμενος την πρόσκληση του Ιδρύματος Ευγενίδου, του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδος και των εκδόσεων Καλέντη, όσο και με την ευκαιρία έκδοσης στα Ελληνικά του βιβλίου του με τίτλο: «Η σωστή αντικαρκινική διατροφή».

 

Ο Νταβίντ Καγιάτ θα μοιραστεί με το κοινό  την εμπειρία του και τους στοχασμούς μιας τριακονταετίας. Ο ίδιος δηλώνει ότι:  «Στόχος μου είναι να προσφέρω όλη τη γνώση που απέκτησα και να τη μοιραστώ με όσο το δυνατόν μεγαλύτερο αριθμό ανθρώπων, ώστε όλοι μαζί να μπορέσουμε να νιώσουμε ότι πραγματικά υπάρχει ελπίδα και να πούμε ότι χάρη σε αυτήν τα παιδιά μας, κάποια μέρα, θα ζουν σε έναν κόσμο χωρίς την απειλή του καρκίνου».

 

Με γλώσσα απλή και κατανοητή, ο ομιλητής θα μοιραστεί με το κοινό  σημαντικά επιστημονικά δεδομένα, θα παρουσιάσει προτάσεις για σωστή διατροφή αλλά και συμβουλές για έναν υγιεινό τρόπο ζωής. Αξίζει να σημειωθεί ότι το περιεχόμενο της διάλεξης στηρίζεται στα ενδιαφέροντα συμπεράσματα του βιβλίου του Νταβίντ Καγιάτ με τίτλο «Καρκίνος και Διατροφή», που κυκλοφορεί στην Ελλάδα από τις εκδόσεις Καλέντη.
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα απευθύνουν χαιρετισμό ο κύριος Λεωνίδας Δημητριάδης-Ευγενίδης, Πρόεδρος του Ιδρύματος Ευγενίδου, η κυρία Μαριάννα Βαρδινογιάννη, Πρέσβης Καλής Θελήσεως της UNESCO και Πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με Καρκίνο ΕΛΠΙΔΑ και ο κύριος Αλέξανδρος Καλέντης, ιατρός και εκδότης, ενώ την εκδήλωση θα συντονίσει η δημοσιογράφος Ιωάννα Σουφλέρη.

 

Η ομιλία του Νταβίντ Καγιάτ θα πραγματοποιηθεί στα Γαλλικά, με ταυτόχρονη διερμηνεία στα Ελληνικά.  Η είσοδος στην εκδήλωση είναι ελεύθερη, απαραίτητη είναι όμως η κράτηση θέσης στα τηλέφωνα της Βιβλιοθήκης 210 9469631 και 632.

 

Οι χώροι του Ιδρύματος  Ευγενίδου είναι προσβάσιμοι και φιλικοί σε ανθρώπους με κινητική αναπηρία, ενώ υπάρχει η δυνατότητα διερμηνείας στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα κατόπιν έγκαιρης επικοινωνίας (έως την Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2013) με γραπτό μήνυμα στο τηλέφωνο: 6936 177 143, στο fax: 210 9417514 ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση: pr@eugenfound.edu.gr

 

 

Ο  Ν Τ Α Β Ι Ν Τ  Κ Α Γ Ι Α Τ (David Khayat), γιατρός ογκολόγος, υπήρξε πρωτεργάτης της Χάρτας των Παρισίων κατά του καρκίνου, καθώς και της παγκόσμιας μάχης ενάντια στον καρκίνο. Επίσης είναι πρόεδρος και ιδρυτής της AVEC (L’Association pour la Vie Espoir contre le Cancer). Δίδαξε ως καθηγητής Ογκολογίας στο Πανεπιστήμιο Pierre et Marie Curie στο Παρίσι, στο Πανεπιστήμιο του Τέξας και στο Αντικαρκινικό Κέντρο Άντερσον στις Ηνωμένες Πολιτείες. Το 1990 κατέλαβε τη θέση του Διευθυντή του Αντικαρκινικού Τμήματος του Νοσοκομείου Pitié Salpêtrière. Κατά το χρονικό διάστημα 2002-2007 ανέλαβε την Οργάνωση του Εθνικού Αντικαρκινικού Προγράμματος της Γαλλίας. Έχει γράψει αρκετά βιβλία για τον καρκίνοκαι συμμετείχε σε πολλές επιστημονικές εκδόσεις.

Written by

No Comments Yet.

Leave a Reply

Message