Triathlon Lifestyle : Κώστας Χαραμής

 

TriathlonMag : Θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε για την αποδοχή της συνέντευξης. Θα θέλαμε να συστηθείτε στους αναγνώστες μας.

Κώστας Χαραμής : Γεννήθηκα στην Αθήνα το 1958 και τελείωσα το σχολείο εδώ. Σπούδασα χημικός μηχανικός στις ΗΠΑ, όπου και έζησα συνολικά 17 χρόνια εργαζόμενος  ως χρηματιστής.  Γύρισα στην Ελλάδα το 1993 και ίδρυσα εταιρία διατραπεζικών συναλλαγών στον τραπεζικό τομέα.

Η ασχολία μου με το αθλητισμό ξεκίνησε πριν δέκα χρόνια.  Τα πρώτα βήματα ήταν πολύ δειλά και σταδιακά, μιάς και τα μεγάλα ωράρια καθιστικής εργασίας με είχαν επιβαρύνει με πολλά παραπανίσια κιλά.  Ουσιαστικά, άρχισα… περπατώντας!

Τώρα πια, όμως, ο αθλητισμός είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής μου.

Έχω δύο υπέροχες κόρες 20 και 16 χρονών που με υποστηρίζουν κάθε μέρα με την αγάπη τους.

 

Costas Haramis_Family

TriathlonMag: Πότε ξεκίνησατε την ενασχόλησής σας με τον αθλητισμό και πότε με το τρίαθλο;

Κώστας Χαραμής: Ξεκίνησα να γυμνάζομαι συστηματικά το 2009 πηγαίνοντας σε γυμναστήριο και κάνοντας ποδήλατο μόνος μου στο δρόμο. Ήμουν τότε 51 ετών.

 

Τρία χρόνια αργότερα, πήρα μέρος σε δυο ποδηλατικούς αγώνες και, με προτροπή ενός φίλου, σε δύο τρίαθλα sprint… και κόλλησα!  Το 2013 έμεινα εκτός λόγω χειρουργείου στο γόνατο από παλαιότερο τραυματισμό, ενώ ξεκίνησα συστηματική τριαθλητική προπόνηση το καλοκαίρι του 2014, όταν έγινα μέλος της Athens Triathlon Team.

 

TriathlonMag: Πόσες ώρες σε εβδομαδιαία βάση αφιερώνετε στην προπόνησή σας;

Κώστας Χαραμής: Προπονούμαι περίπου 16-20 ώρες την εβδομάδα στα τρία αθλήματα, συν άλλες 2-4 ώρες στο γυμναστήριο για ενδυνάμωση. (Στις ώρες αυτές δεν συμπεριλαμβάνονται οι μετακινήσεις).

 

TriathlonMag: Τι σας έχει προσφέρει  το τρίαθλο στη ζωή σας;

Κώστας Χαραμής: Το τρίαθλο, όπως και ο αθλητισμός γενικότερα, είναι τρόπος ζωής που εστιάζεται στη σωματική και ψυχική υγεία.  Με έχει βοηθήσει πολύ να είμαι συναισθηματικά ισορροπημένος με ένα συνδυασμό στόχων, διαδρομών και αποτελεσμάτων.  Εξάλλου, οι φιλίες που έχω κάνει μέσα στην ομάδα και με άλλους συναθλητές είναι πολύ σημαντικές.

 

 

TriathlonMag: Ποιες είναι οι αγαπημένες σας προπονήσεις;

Κώστας Χαραμής: Μου αρέσουν εξίσου όλες οι προπονήσεις, αλλά ιδίως όταν συνδυάζουμε και τα τρία αθλήματα κάποια Σαββατοκύριακα.

 

TriathlonMag: Ποιοι οι στόχοι σου για το 2016 καθώς και για τα επόμενα χρόνια;

Κώστας Χαραμής: Για το 2016 έχω δύο κύριους στόχους: το Half Ironman στη Βουδαπέστη το τέλος Ιουλίου και τη βελτίωση του χρόνου μου στο ποδήλατο στους ελληνικούς αγώνες.

 

TriathlonMag: Τι θα συμβουλεύατε κάποιον που τον τρομάζει το τρίαθλο είτε γιατί δεν έχει αθλητική προϋπηρεσία ή γιατί του φαίνεται πολύ χρονοβόρο ή ιδιαίτερα απαιτητικό ;

Κώστας Χαραμής: Σίγουρα, το τρίαθλο είναι σύνθετο και απαιτητικό άθλημα, μιας και απαιτεί πολλαπλές προπονήσεις και σχετικά δαπανηρό εξοπλισμό.  Αν κάποιος/α δεν έχει καμμία αθλητική εμπειρία θα πρότεινα μια αρχική περίοδο επαφής και προσαρμογής στα τρία αθλήματα και μετά πιο συστηματική προπόνηση σε ομάδα.

 

Όσο για το χρόνο που χρειάζεται κάποιος/α να αφιερώσει στις προπονήσεις, εξαρτάται από τους στόχους: ο πρωταθλητισμός σίγουρα απαιτεί απόλυτη αφοσίωση, αλλά για έναν ερασιτέχνη τα πράγματα είναι πολύ πιο απλά.  Στοχεύει στην απόλαυση και ικανοποίηση της συμμετοχής και – επίσης σίγουρα – περνά καλά!!

 

Written by

No Comments Yet.

Leave a Reply

Message