To Ολυμπιακό μουσείο γιορτάζει την Ολυμπιακή Ημέρα.

Τα μηνύματα καταφθάνουν από άκρη σε άκρη, σε κάθε γωνιά του κόσμου, μηνύματα μεγαλειώδη, πανανθρώπινα, της ειρήνης, της φιλίας, της αλληλεγγύης, της συνεργασίας, της συναδέλφωσης των λαών, μηνύματα που πρεσβεύουν οι Ολυμπιακές Αξίες και τα Ολυμπιακά Ιδεώδη, του αγωνιστικού ιδεώδους και της ευγενούς άμιλλας. Στις 23 Ιουνίου, κάθε χρόνο, το ταξίδι διάδοσης μηνυμάτων και αξιών ξεκινά, καθώς γιορτάζεται παγκοσμίως, η ″ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΗΜΕΡΑ″. Ένας παγκόσμιος εορτασμός για την ίδρυση της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής το 1894 και την ανάθεση των πρώτων Σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων στην Αθήνα. Ένας εορτασμός-θεσμός με σκοπό να διδάξει, να καλλιεργήσει, να μεταλαμπαδεύσει, να ενθαρρύνει, να προάγει, να δραστηριοποιήσει και να αφυπνίσει….γιατί στον αθλητισμό έχουν δικαίωμα όλοι, ανεξαρτήτου ηλικίας, εθνικότητας, φύλου, κοινωνικό-οικονομικού υπόβαθρου, θρησκείας, ικανοτήτων!

Το Ολυμπιακό μας Μουσείο, για άλλη μια χρονιά, γιορτάζει την Παγκόσμια αυτή Ημέρα, μαζί με τα παιδιά, μεταφέροντάς τους αξίες για τη ζωή και τις αρχές του ”ευ αγωνίζεσθαι”…. Αυτήν όμως τη χρονιά, ο εορτασμός θα αποτελέσει και φόρο τιμής στη μνήμη των δύο αγγελιοφόρων αντίστοιχων μηνυμάτων, στους δύο εκφραστές ιδεών, αξιών και στάσης ζωής, στα πρότυπα του ελληνικού αθλητισμού, στους Ολυμπιονίκες μας που τίμησαν την Ελληνική σημαία, την Άννα Πολλάτου και τον Παναγιώτη Ποικιλίδη, που ”έφυγαν” αιφνιδιαστικά για την γειτονιά των αγγέλων… και θα αφιερωθεί στα αθλήματα στα οποία αφιέρωσαν όλη τους τη ζωή…

 

Έτσι, το μουσείο, την ερχόμενη Τετάρτη 25 Ιουνίου, ώρα 18.00, στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ολυμπιακής Ημέρας 2014, θα μεταμορφωθεί σε ένα σύγχρονο εκπαιδευτικό γυμναστήριο.. με μια λαμπρή εκδήλωση – αφιέρωμα. Τα αθλήματα της ρυθμικής γυμναστικής και της πάλης, αθλήματα που εκπροσώπησαν με ήθος και περηφάνια οι δύο αγαπημένοι και σπουδαίοι Ολυμπιονίκες μας, έχουν φέτος την τιμητική τους! Θα παρουσιαστούν και θα επιδειχθούν από Ομοσπονδιακούς προπονητές και έμπειρους διακεκριμένους αθλητές, στους χώρους του μουσείου μας, ενώ θα δοθεί η ευκαιρία στους μικρούς επίδοξους αθλητές που θα συμμετέχουν, να δοκιμάσουν τις δυνατότητές τους και στα δύο αυτά αθλήματα. Αφενός η πάλη, που στην αρχαιότητα είχε τον χαρακτήρα επίδειξης, ετοιμότητας πνεύματος, τέχνης και δύναμης και αφετέρου, η ρυθμική γυμναστική, το σπορ που εναρμονίζει όλες τις κινήσεις του σώματος με την ομορφιά του χορού και της μουσικής, μια τέχνη της γυμναστικής, όπως πολλοί χαρακτηρίζουν. Ετοιμαστείτε για αγώνα, δράση και ενέργεια!!! Εφοδιαστείτε με επιμονή, υπομονή και θάρρος!!! Ο ανταγωνισμός θα είναι σκληρός… Με την ολοκλήρωση της «προπόνησης» θα απονεμηθούν αναμνηστικά διπλώματα συμμετοχής σε όλους τους μικρούς μας φίλους, επιβραβεύοντας με αυτόν τον τρόπο την προσπάθεια, τον αγώνα και την έννοια της συμμετοχής. Σας προσκαλούμε λοιπόν να αδράξετε την μοναδική ευκαιρία και να παρευρεθείτε κοντά μας, αφού πρώτα μας στείλετε συμπληρωμένη τη σχετική αίτηση συμμετοχής, που θα βρείτε στο site του μουσείου ή στο fb.  

 

ΤΜΗΜΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ                  

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ-ΟΠΑΠ

 

Written by

No Comments Yet.

Leave a Reply

Message