Μανούσος Δαμοράκης : “The Next Big Thing”.

Στην Ομάδα Τριάθλου Athens Triathlon Team στην οποία το TriathlonWorld είναι χορηγός επικοινωνίας έχουμε την τύχη να έχουμε αθλητές και αθλήτριες με ιδιαίτερο ήθος.

Ο καλύτερος αθλητής για το 2013 και το 2014  είναι ο Μανούσος Δαμοράκης ο οποίος με την απλότητα του, την ευγένεια και το ομαδικό του πνεύμα έχει καταφέρει να κερδίσει την αγάπη και την εκτίμηση όλων των συναθλητών του καθώς και της προπονητικής ομάδας.

Ένα αθλητικό ταλέντο με σπάνια σωματικά και αθλητικά προσόντα έχει καταφέρει με την ταπεινότητά του να αποτελεί ηγετική φυσιογνωμία μέσα στην ομάδα.

Είμαστε όλοι πολύ περήφανοι που τον έχουμε μαζί μας.

 

TriathlonWorld :Πότε ξεκίνησες την ενασχόλησή σου με τον αθλητισμό  και πότε ξεκίνησες τρίαθλο ;

Μανούσος Δαμοράκης : Με τον αθλητισμό ασχολούμαι από την ηλικία των 11 ετών, όπου ξεκίνησα κολύμβηση στον ΚΟΠΙ(κολ.όμιλος Ποσειδώνα Ιλισίων). Την κολύμβηση την σταμάτησα στα 16 για να προετοιμαστώ για τις πανελλήνιες αλλά από τα 18 συνέχισα να αθλούμαι δοκιμάζοντας μπάσκετ, πολεμκές τέχνες και τα τελευταία 4 χρόνια τρέξιμο. Με το τρίαθλο ασχολούμαι τα τελευταία δύο χρόνια. Ξεκίνησα τον Δεκέμβρη του 2012 σε ηλικία 30 ετών. Έτρεχα ήδη , έψαχνα μια αφορμή να ξαναξεκινήσω το κολύμπι, σκεφτόμουν να αγοράσω ένα ποδήλατο και είπα να τα συνδυάσω.

 

TriathlonWorld : Πως είναι μία τυπική μέρα για εσένα;

Μανούσος Δαμοράκης :Ξυπνάω στις 6:30 το πρωί. Πηγαίνω για κολύμπι ή τρέξιμο 7:30 – 8:30. Στις 9:00 πηγαίνω στη δουλειά, απ’όπου επιστρέφω στο σπίτι στις 18:30. Κάθομαι να παίξω με τις κόρες μου μέχρι τις 20:00-20:30 και μετά κάνω προπόνηση ποδηλάτου στο εργόμετρο ή διαλειμματική προπόνηση στο τρέξιμο για μία ώρα περίπου.

 

TriathlonWorld  :Πως συνδυάζεται απαιτητική εργασία, οικογένεια και τρίαθλο;

Μανούσος Δαμοράκης : Ο συνδυασμός αυτός απαιτεί πολύ καλό time management, κατανόηση από την οικογένεια και πολύ καλό προπονητικό προγραμματισμό . Στο κομμάτι της οικογένειας είμαι τυχερός που η γυναίκα μου με καταλαβαίνει και με στηρίζει. Προσπαθώ κι εγώ να αναπληρώνω τον χρόνο με την οικογένεια μου τα Σαββατοκύριακα.

Ως προς την προπόνηση  έχω την τύχη να συνεργάζομαι με τον Γιάννη Ψαρέλη ο οποίος έχει καταλάβει περισσότερο από εμένα πόσο σημαντικό είναι να κρατήσω τις λεπτές ισορροπίες της καθημερινότητάς μου και προσπαθεί να με βοηθήσει με κάθε τρόπο.

Κάθε εβδομάδα σχεδιάζουμε την προπόνηση ανάλογα με το πρόγραμμά μου ώστε να μπορέσουμε να μεγιστοποιήσουμε τα οφέλη από κάθε προπόνηση στο συντομότερο χρονικό διάστημα.

 

TriathlonWorld : Ποιοι είναι οι στόχοι σου για το 2016;

Μανούσος Δαμοράκης :Για το 2016 στόχος μου είναι να μπορέσω να βελτιώσω τους χρόνους μου και στα τρία αθλήματα με σκοπό μια καλή θέση στο πανελλήνιο πρωτάθλημα και βάθρο στην γενική κατάταξη σε όσους αγώνες συμμετέχω.

Written by

No Comments Yet.

Leave a Reply

Message