Σήφνος : Αγώνες Κολύμβησης, Τρεξίματος και Aquathlon.

Στις 15 και 16 Σεπτεμβρίου η Σίφνος θα φιλοξενήσει τον πιο διασκεδαστικό απ όλους τους αγώνες που έχετε λάβει μέρος.  Το όνομα του: ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ. Μη τρομάζετε όμως!!!

Το Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου το πρωί, θα δοθούν 3 εκκινήσεις. Και οι τρεις από την πανέμορφη παραλία του Πλατύ Γιαλού. Η μια εκκίνηση αφορά κολύμβηση 3000 μέτρων και πρόκειται ουσιαστικά για μια μεγάλη διαδρομή σε τραπέζιο σχήμα, μέσα στον καλά προφυλαγμένο όρμο. Η εκκίνηση θα δοθεί έξω από το νερό και ο τερματισμός θα είναι και αυτός λίγα βήματα έξω από τη θάλασσα κάτω από την αψίδα του αγώνα. Την ίδια περίπου χρονική στιγμή θα δοθεί και μια δεύτερη εκκίνηση για μια μικρότερη διαδρομή κολύμβησης 1200 μέτρων. Και οι δύο κολυμβητικοί αγώνες θα διεξαχθούν με απόλυτη ασφάλεια. Θα υπάρχουν σε πολλά σημεία βάρκες και καγιάκ με εθελοντές διασώστες . Αυτός ο αγώνας των 1200 μέτρων μπορεί να επιλεχθεί και ως multisport σε συνδυασμό με ένα ορεινό τρέξιμο 12,5 χιλιομέτρων, με περίπου 450 μέτρα θετική υψομετρική, για το οποίο θα δοθεί ξεχωριστή εκκίνηση για όσους δεν θέλουν να βραχούν καθόλου… Το μονοπάτι θεωρείται ένα από τα ομορφότερα της Σίφνου! Στην απόσταση των περίπου 12 χιλιομέτρων συναντάς αρκετά διαφορετικά τερέν. Από βραχώδη μονοπάτια μέχρι ελαιώνες, απόμακρες παραλίες και μοναστήρια. Θα υπάρχουν σταθμοί ανεφοδιασμού με νερά και άλλα απαραίτητα.

Το απόγευμα της ίδιας μέρας θα έχουμε ετοιμάσει διάφορες δραστηριότητες τις οποίες θα ανακοινώσουμε με λεπτομέρειες σύντομα ,ενώ το βράδυ θα γίνει ένα ξεχωριστό πάρτυ στην άμμο!

Την Κυριακή το πρωί, την ίδια πρωινή ώρα θα δοθεί μια εκκίνηση ενός ακόμα κολυμβητικού αγώνα 3000 μέτρων.

Το ιδιαίτερο αυτού του αγώνα είναι ότι η εκκίνηση θα δοθεί από την παραλία του Αποκοφτού, που βρίσκεται δίπλα στο πασίγνωστο μοναστήρι της Χρυσοπηγής (δεν μπορεί όλο και σε κάποιο γάμο θα έχετε πάει εκεί…) όπου οι αγωνιζόμενοι θα μεταφερθούν με πούλμαν της διοργάνωσης. Ο αγώνας αυτός είναι ένας πραγματικός αγώνας open water. Απευθύνεται σε όσους δεν τρομάζουν (ατρόμητοι) με τα βαθιά νερά ,σε όσους γεννήθηκαν για να ταξιδεύουν στα κύματα ! Ξεκινάει με beach start και κατευθύνεται στην αρχή προς τον γραφικό και «χιλιοφωτογραφημένο» κάβο με το μοναστήρι. Εκεί στρίβει δεξιά με κατεύθυνση προς Πλατύ Γιαλό . Αφεθείτε με ασφάλεια στη μαγεία της ανοικτής θάλασσας γιατί θα υπάρχουν σε πολλά σημεία υπομονετικοί και ηλιοκαμένοι εθελοντές για κάθε ενδεχόμενο. Ένας από αυτούς στη μέση της διαδρομής θα έχει και νερά και μπανάνες και ισοτονικά και ένα χαμόγελο συμπαράστασης… Μετά τον κάβο στρίβουμε δεξιά προς την μαρίνα η οποία θα έχει κλείσει για όσο διαρκεί ο αγώνας και μετά από λίγα μέτρα τερματίζουμε έξω από το νερό στην γνωστή πια αψίδα.

 

Είμαστε πλέον και επίσημα ΑΤΡΟΜΗΤΟΙ!!!

 

Σας περιμένουμε όλους.

 

*Tο πρόγραμμα μπορεί να τροποποιηθεί.

Θα γίνονται ενημερώσεις στη σελίδα του facebook/ atromitos race

 

 

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΑΓΩΝΑ

  • Στον αγώνα μπορούν να συμμετέχουν όσοι και όσες έχουν κλείσει το 16ο έτος της ηλικίας τους.
  • Για συμμετέχοντες κάτω των 18 θα χρειαστεί έγγραφη συγκατάθεση κηδεμόνα.
  • Για την παραλαβή του αριθμού συμμετοχής και το τσιπ χρονομέτρησης, είναι απαραίτητη η υπογραφή της υπεύθηνης δήλωσης συμμετοχής στη γραμματεία του αγώνα.
  • Επιτρέπεται να χρησιμοποιηθούν: 1. Στολή κολύμβησης ολόσωμη νεοπρέν 2. Σορτσάκι κολύμβησης νεοπρέν 3. Αναπνευστήρας 4. Κολυμβητικά χεράκια. Όσοι και όσες επιθυμούν να χρησιμοποιήσουν κάποιο από αυτά τα τέσσερα και μόνο βοηθήματα, θα πρέπει να το δηλώσουν κατά την παραλαβή του αριθμού για να βγούν εκτός συναγωνισμού.
  • Δεν επιτρέπεται να χρησιμοποιηθούν βατραχοπέδιλα.
  • Τα χρονικά όρια για το κάθε αγώνισμα είναι αναλυτικά: κολύμβηση 1200m 50 λεπτά, κολύμβηση 3000m 120 λεπτά και ορεινό τρέξιμο 12500m 140 λεπτά.
  • Δεν επιτρέπεται η ρίψη απορριμμάτων στη θάλασσα ή στο βουνό.
  • Κατηγορίες: Δεν υπάρχουν ηλικιακές κατηγορίες.

Αγωνίσματα: Θα βραβευτούν οι τρείς πρώτοι τερματίσαντες σε 12 αγωνίσματα, τα οποία είναι :

Open water 3000m Σαββάτου 15/9 Ανδρών

Open water 3000m Σαββάτου 15/9 Γυναικών

Open water 3000m Κυριακής 16/9 Ανδρών

Open water 3000m Κυριακής 16/9 Γυναικών

Open water 1200m Σαββάτου Ανδρών

Open water 1200m Σαββάτου Γυναικών

Trail run 12500m Ανδρών

Trail run 12500m Γυναικών

ATROMITOS X AQUA 1200m 12500m Ανδρών

ATROMITOS X AQUA 1200m 12500m Γυναικών

ATROMITOS COMBO 3000m Ανδρών

ATROMITOS COMBO 3000m Γυναικών

Written by

No Comments Yet.

Leave a Reply

Message