11ος Χειμερινός Διάπλου του κόλπου της Βουλιαγμένης.

11ος Χειμερινός Διάπλου του κόλπου της Βουλιαγμένης.

Ο Ναυτικός Όμιλος Βουλιαγμένης σε συνεργασία με την XTERRA Greece θα διοργανώσει τον 11ο Χειμερινό Διάπλου του κόλπου της Βουλιαγμένης την Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2013.

Σκοπός της νέας συνεργασίας είναι η οργανωτική και ποιοτική αναβάθμιση του event, προκειμένου να αποτελέσει πόλο έλξης περισσοτέρων συμμετεχόντων διαφόρων ηλικιών και δυνατοτήτων, που θέλουν να χαρούν τη συμμετοχή αλλά και να δοκιμάσουν τις αντοχές και τις δυνάμεις τους σε μια απο τις διαφορετικές κολυμβητικές αποστάσεις της διοργάνωσης.

Ημερομηνία Διεξαγωγής: 24 Νοεμβρίου 2013

Ωρα Εκκίνησης: 11:00πμ

Διαδρομές

Οι συμμετέχοντες στον κολυμβητικό Διάπλου Βουλιαγμένης μπορούν να επιλέξουν να αγωνιστούν σε μια απο τις κάτωθι αποστάσεις:

Μικρή απόσταση:    1.000m

Μεσαία απόσταση:   2.500m

Μεγάλη απόσταση:  5.000m (2 στροφές 2.500m)

Εκκίνηση/Τερματισμός: Η εκκίνηση θα δοθεί μέσα στο νερό (water start) για όλες τις αποστάσεις. Οι συμμετέχοντες θα εξέλθουν απο το νερό και θα τερματίσουν στην προβλήτα του Ν.Ο.Β σε ειδικά διαμορφωμένη αψίδα τερματισμού. Οι αθλητές της μεγάλης απόστασης μόλις ολοκληρώσουν την πρώτη στροφή των 2500 μέτρων, θα εξέλθουν απο το νερό και θα διανύσουν μια μικρή απόσταση στην προβλήτα για να επανέλθουν στο νερό και να ολοκληρώσουν τη δεύτερη στροφή. Με την ολοκλήρωση και της δευτερης στροφής θα εξέλθουν και πάλι για τον τερματισμό τους στην αψίδα τερματισμού.

Τροφοδοσία: Θα υπάρχουν διαθέσιμα νερά, ισοτονικό και ενεργειακά τζέλ, για την τροφοδοσία των αθλητών της μεγάλης απόστασης στην έξοδο τους απο το νερό αφού ολοκληρώσουν την πρώτη στροφή.

Κατηγορίες

Οι συμμετέχοντες θα αγωνιστούν στις κάτωθι κατηγορίες:

 

Κατηγορία 1: 16-30 ετών

 

Κατηγορία 2: 30-45 ετών

 

Κατηγορία 3: 45-60 ετών

 

Κατηγορία 4: 60+

 

Κατηγορία 5: Με Wetsuit (για όσουν χρησιμοποιήσουν στολή κολύμβησης)

 

Εκτός της Γενικής Κατάταξης θα υπάρχει και ξεχωριστή βράβευση για όλες τις ανωτέρω κατηγορίες σε άντρες και γυναίκες.

Κανονισμοί

Κανονισμοί: Οι συμμετέχοντες μπορούν να αγωνιστούν με γυαλάκια ή μάσκα κολύμβησης και μαγιό ή ολόσωμη φόρμα (wetsuit). Δεν επιτρέπονται* άλλου είδους πλευστικά ή κολυμβητικά βοηθήματα όπως αναπνευστήρες, σανίδες, χεράκια, πέδιλα κλπ. Οι αθλητές έχουν το δικαίωμα να αλειφθούν πρίν την εκκίνηση, με αντηλιακό, λάδι, βαζελίνη, ή οτιδήποτε άλλο επιθυμούν.

* Η κατηγορία 60+ μπορεί να χρησιμοποιήσει μάσκα -αναπνευστήρα

 

Αφιξη Αθλητών: Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να είναι παρόντες στο χώρο του Ν.Ο.Β τουλάχιστον 1 ώρα νωρίτερα απο την προγραμματισμένη ώρα εκκίνησης προκειμένου να παραλάβουν απο την Γραμματεία των αγώνων το chip χρονομέτρησης και το σκουφάκι. Η Γραμματεία θα κλείσει στις 10:45 ακριβώς και δεν θα δοθεί καμια παράταση.

Υπάρχουν διαθέσιμες τουαλέτες και χώροι αποδυτηρίων για τους αθλητές για χρήση πρίν και μετά τους αγώνες.

 

Απονομές: Μετά την ολοκλήρωση όλων των αποστάσεων θα ακολουθήσουν οι απονομές όλων των κατηγοριών σε άντρες και γυναίκες.

Όλοι οι συμμετέχοντες θα πάρουν αναμνηστικό μετάλλιο και τεχνικό t-shirt.

​Θα ακολουθήσει μπουφές για όλους τους συμετέχοντες.

 

Αίτηση Συμμετοχής

Δικαίωμα Συμμετοχής για τη μικρή, μεσαία και μεγάλη απόσταση έχουν όσοι έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους και διαθέτουν σχετικά καλή φυσική κατάσταση. Για τους συμμετέχοντες κάτω των 18 ετών απαιτείται ενυπόγραφη άδεια απο τον κηδεμόνα τους. Οι κάτω των 18 ετών έχουν δικαίωμα συμμετοχής μόνο στην απόσταση των 1000 μέτρων.

 

Κόστος Συμμετοχής: 20 ευρώ

 

Για να θεωρηθεί έγκυρη η συμμετοχή σας θα πρέπει να εχει αποσταλεί η αίτηση/υπευθυνη δήλωση στο email: info@xterragreece.com ή στο fax: 210 3249700 και να έχει τακτοποιηθεί η πληρωμή του ποσού στον κάτωθι τραπεζικό Λογαρασμό του Ν.Ο.Β εντός 3 ημερών απο την ημερομηνία αποστολής της αίτησης.

Eurobank EFG 0026.0444.98.02000.57835

Παρακαλούμε όπως αναγράφετε το Ονοματεπώνυμο σας στο έγγραφο κατάθεσης στην τράπεζα ή στο αντίστοιχο πεδίο, εφόσον η πληρωμή σας γίνεται μέσω e-banking.

Οι αθλητές απο Βόρεια Ελλάδα μπορούν να εγγραφούν μεσω του www.marathonswim.gr (Κος Ζαχαρίας Αλεξανδράκης- 6976111411)

 

Για Πληροφορίες/Διευκρινήσεις στο 6934-696191 και 210 3716376 Κος Κουμαργιαλης Κων/νος

 

Written by

No Comments Yet.

Leave a Reply

Message