3ος Μητροπολιτικός Αγώνας Τριάθλου : Αποκλειστική συνέντευξη με τον νικητή.

Μία μέρα μετά την νίκη του στον 3ο Μητροπολιτικό Αγώνα είχαμε την ευκαιρία να συναντήσουμε και να κάνουμε αποκλειστική με τον νικητή του αγώνα, τον Σπύρο Γκοτζιά.

Σε μία δύσκολη χρονιά με πολλές επαγγελματικές υποχρεώσεις και με τραυματισμό ο Σπύρος κατάφερε – παρότι έχει μείνει πίσω στην προπόνηση να κερδίσει έναν αγώνα (εχθές στο Ελληνικό) και να έρθει δεύτερος πριν 15 μέρες στην Ανάβυσσο.

Με λίγη προπόνηση αλλά με πολύ “ψυχή” ο Σπύρος μας εξέπληξε θετικά και έδειξε ότι έχει προσωπικότητα πρωταθλητή.

 

Triathlon World : Πως είδατε σήμερα τον αγώνα ;

Σπύρος Γκοτζιάς : O αγώνας ήταν πολύ καλά οργανωμένος και ασφαλής.Και κατά την γνώμη πολυ συναρπαστικός για τους αθλητές. Πρωτοποριακα σημεία: Εξοδος απο το νερό στα 375μ της κολύμβησης, απαιτητική και τεχνική ποδηλατική διαδρομή,σχολιασμός του αγώνα, πολλαπλές διελεύσεις του δρομικού σκέλους μέσα απο την ζώνη αλλαγής.Ο αγώνας ειχε άρωμα απο διεθνή αγώνα ΙΤU.Έξοδος συγχαρητήρια στους διοργανωτές

 

 

Triathlon World : Τί σας άρεσε τι δεν σας άρεσε στις διαδρομές της κολύμβησης, ποδηλασίας και τρεξίματος?

Σπύρος Γκοτζιάς : Πολύ ενδιαφέροντα και τα 3 σκέλη τόσο για τους αθλητές όσο και για τους θεατές

Στο κολύμπι μπορούσαν οι θεατές να δουν τους δικούς ανθρώπους με την έξοδο τους από το νερό στα μισά του κολυμβητικού σκέλους και να ξέρουν σε  τι θέση βρίσκονται

Στο ποδήλατο με τις αναστροφές αναβαθμίστηκε πολύ το ποδηλατικό σκέλος καθώς η διαδρομή έγινε ιδιαίτερα τεχνική και οι θεατές μπορούσαν να διακρίνουν άνετα τους αγωνιζόμενος καθώς επιβράδυναν αρκετά για να κάνουν την αναστροφή μπροστά στην ζώνη αλλαγής. Τέλος στο τρέξιμο ανέβασε πολύ το ηθικό τον αθλητών ο σχολιασμός του αγώνα και αναγγελία του ονόματος τους κάθε στιγμή άλλα και τους ενημέρωναν και για την διάφορα που έχουν με τους άλλους αθλητές.Δεν μου αρεσε η μικρή συμμετοχη δυνατών αθλητων.

 

Triathlon World : Συγχαρητήρια για την πρώτη θέση/ Ευχαριστημένος/ -η από την απόδοσή σου?

Σπύρος Γκοτζιάς : Ευχαριστώ!Αρκετά ευχαριστημένος κυρίως με το τρέξιμο που κατάφερα να τρέξω σε ένα ρυθμό 4:00 μετά το ποδήλατο χωρίς να έχω κάνει προπόνηση τους τελευταίους 3 μήνες λόγω τραυματισμου.Το ποδήλατο δεν πήγε τόσο καλά όσο θα ήθελα καθώς η αναστροφές σε συνδυασμό με την χρησιμοποιηση ποδήλατου χρονομέτρου με έβγαζαν από τον ρυθμό μου.

 

 

Triathlon World : Επόμενοι στόχοι;

 Σπύρος Γκοτζιάς : Λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων Ιούνιο και Ιούλιο δεν θα μπορώ να προπονηθώ

Και συνεπώς δεν μπορώ να έχω κάποιον βραχυπρόθεσμο στόχο.

 

Συνέντευξη – Κείμενο : Μαρία Ψαρέλη

 

Written by

No Comments Yet.

Leave a Reply

Message