Βάρκιζα : Αγώνες κολύμβησης OWS

XTERRA Open Water Swimming Challenge 

Βάρκιζα Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2019. Σε ένα μοναδικής ομορφιάς φυσικό περιβάλλον (εγκαταστάσεις πλαζ Βάρκιζας) πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2019 το XTERRA Open Water Swimming Challenge. Οι αγώνες κολύμβησης ήταν μέρος ενός εξαιρετικού διήμερου προγράμματος αθλητικών, εκπιαιδευτικών και πολιτιστικών   εκδηλώσεων με επίκεντρο τα παιδιά στην ίδια τοποθεσία. Διοργανωτής η εταιρεία Trimore με την αιγίδα του Δήμου Βάρης- Βούλας- Βουλιαγμένης.

Μοναδικό περιβάλλον, υπέροχη μέρα και αθλητικο- κεντρικοί επαγγελματίες διοργανωτές αποτέλεσαν τους 3 πυλώνες επιτυχίας των αγώνων και του διημέρου. 23 χρόνια μετά το πρώτο επίσημο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Τριάθλου που είχε διοργανωθεί στο ίδιο χώρο (πλαζ Βάρκιζας) Τριαθλητές και κολυμβητές του ανοιχτού νερού (Open Water) συμμετείχαν σε αγώνες κολύμβησης 1000 μέτρων, 2,5 και 5χλμ.

Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στους διοργανωτές (Κωνσταντίνος και Αναστάσης Μητρόπαπας), τον δήμαρχο Γρηγόρη Κωνσταντέλλο, τους δημοσιογράφους Γκρέτα Λυμπεροπουλου και Αντώνη Κυρίκο που μας συντρόφεψαν με την περιγραφή του event και πάνω από όλα στους εθελοντές και τους αθλητές που δημιούργησαν αυτή τη μοναδική ατμόσφαιρα.

Αγώνας 1000 μέτρων

Στην κατηγορία χωρίς στολή, πρώτος  τερμάτισε ο Ανδρέας Κραββαρίτης, με δεύτερο τον Αναστάσιο Μακρή και τρίτο τον Δημήτρη Κουλακίδη, ενώ στις γυναίκες πρώτη ήταν η Χριστίνα Μαγγανά, δεύτερη η Ιωάννα Σέρβου και τρίτη η Μαρία Εξάρχου.

Στον αγώνα με νεοπρέν (swimming wetsuit) νικητής αναδείχθηκε ο  τριαθλητής Σπύρος Γκοτζιάς (Athens Triathlon Team) , δεύτερος ο Κώστας Κόττης και τρίτος ο Αρτέμιος Δαρζέντας.

Στις γυναίκες είχαμε πάλι την επικράτηση τριαθλήτριας  με την Αθηνά Ψευτούδη (Athens Triathlon Team) να ανεβαίνει στο πρώτο σκαλί του βάθρου. Η Άννα Ρογκάκου και η Elizaveta Malkova συμπλήρωσαν την πρώτη τριάδα.

Αγώνας 2500 μέτρα

 Οπως αναμενόταν ο πρώην πρωταθλητής και νυν προπονητής κολύμβησης Βασίλης Δεμέτης κέρδισε την πρώτη θέση. Το Τρίαθλο είχε πάλι εξαιρετική εκπροσώπηση με τον  πρωταθλητή Τριάθλου Παναγιώτη Δημόπουλο (Athens Triathlon Team) στη δεύτερη θέση ενώ στην τρίτη θέση είχαμε τον γνωστό προπονητή κολύμβησης Ηλία Πανέτη (Ωκεανός).

Στις γυναίκες την γραμμή τερματισμού πέρασε πρώτη η Χρυσάνθη Μαρίνη, με την Ίλια Κεραμιδά και την Μάρα Ταμπαξή στη δεύτερη και τρίτη θέση αντίστοιχα.

Στη ίδια απόσταση με στολή, στην πρώτη θέση τερμάτισε ο πρώην πρωταθλητής κολύμβησης και νυν προπονητής Νίκος Κυριαζόπουλος , με τον τριαθλητή από την Χαλκίδα Μάνο Μοίρα πίσω του στη δεύτερη θέση και τον Ορέστη Χαραχούση στη τρίτη θέση.

Στις γυναίκες κυριάρχησαν οι τριαθλήτριες με την Αφροδίτη Γιαρένη πρώτη θέση, με την Εύα Μπέκα (Athens Triathlon Team) και την Ντορίνα Τριτσιμπίδα στη δεύτερη και τρίτη θέση.

Αγώνας 5000μέτρων

Στη μεγάλη απόσταση του αγώνα των 5 χιλιομέτρων χωρίς στολή, νικητής του αγώνα ήταν ο Αναστάσιος Αθανασουλάκης, με τον θρύλο των υπεραποστάσεων κολύμβησης Σπύρο Χρυσικόπουλο στη δεύτερη και τον Λευτέρη Πανέτη στην τρίτη θέση.

Στις γυναίκες, πρώτη ήταν η παγκόσμια πρωταθλήτρια στους masters Βίκυ Κουβέλη,  δεύτερη η Αγγελική Τζόλα και τρίτη η Άρτεμις Ζαρκαδούλα.

Στην μεγάλη απόσταση με στολή πρώτος αναδείχθηκε ο Χαρίσης Τζαναβάρας,  με δεύτερο τον Τάσο Μπερδέλη και τρίτο τον Κώστα Βλάχο. Στις γυναίκες πρώτη τερμάτισε η τριαθλήτρια Κατερίνα Σάπαρη, στη δεύτερη θέση η Νέλλη Δελιαλή και τρίτη τερμάτισε η επίσης τριαθλήτρια Αθηνά Μιχαλοπούλου.

Δείτε όλα τα αποτελέσματα περιλαμβανομένων των ηλικιακών κατηγοριών: https://www.esportevents.gr/events/events.php?id=1106

Written by

No Comments Yet.

Leave a Reply

Message