Λάμψη παγκοσμίων αστέρων στο XTERRA Greece Championship 2016

Η αθηναϊκή ριβιέρα και συγκεκριμένα ο Δήμος Βάρης, Βούλας, Βουλιαγμένης, φόρεσε τα καλά του και υποδέχτηκε για πρώτη φορά το XTERRA Greece Championship, σε μια γιορτή αντάξια του ονόματος και του μεγέθους της διοργάνωσης. Αθλητές από 23 χώρες του κόσμου, 25 επαγγελματίες αθλητές και αθλήτριες και οι περισσότεροι Ελληνες τριαθλητές που έχουν πάρει ποτέ μέρος στη διοργάνωση, βρέθηκαν το πρωί του Σαββάτου στη γραμμή εκκίνησης στη ακτή της Βουλιαγμένης, στην ίδια τοποθεσία όπου το καλοκαίρι του 2004 είχε φιλοξενηθεί το αγώνισμα του Ολυμπιακού τριάθλου.

Η θερμοκρασία άγγιζε το Σάββατο τους 19 βαθμούς Κελσίου και ορισμένα σύννεφα έκαναν  που και που την εμφάνισή τους στον αττικό ουρανό, διευκολύνοντας το έργο των αθλητών, η συμμετοχή των οποίων ξεπέρασε κάθε προσδοκία, αγγίζοντας αριθμούς ρεκόρ για τη διοργάνωση, η οποία μετά από τρία χρόνια διεξαγωγής της στη λίμνη Πλαστήρα «μετακόμισε» στον πανέμορφο δήμο των νοτίων προαστίων της Αττικής.

Στους άνδρες ο Ισπανός Roger Serrano, νικητής στον πρώτο αγώνα του Ευρωπαικού τουρ στη Μάλτα, ήταν αυτός που έκοψε πρώτος το νήμα στη γραμμή του τερματισμού, αφήνοντας για ελάχιστα δευτερόλεπτα 2ο τον συμπατριώτη του και τρεις φορές παγκόσμιο πρωταθλητή του XTERRA, Ruben Ruzafa. Ο τελευταίος, δεν βρέθηκε σε καλή μέρα κι έχασε πολύτιμο χρόνο στο κολυμβητικό σκέλος του αγώνα, κι όσο κι αν υπερέβαλε εαυτόν στο ποδήλατο και το τρέξιμο, δεν κατάφερε να καλύψει τη διαφορά που είχε «χτίσει» ο Roger Serrano. Το βάθρο συμπλήρωσε ο Γάλλος Brice Daubord, ο οποίος τερμάτισε μόλις 20 δευτερόλεπτα πίσω από τον Ruben Ruzafa. Ο νικητής του περυσινού XTERRA Greece Championship, Kris Coddens, κατέλαβε την 6η θέση.

Στις γυναίκες, με ένα σπριντ στα τελευταία μέτρα, η Τσέχα Helena Erbenova, πρωταθλήτρια Ευρώπης το 2015, κατόρθωσε να τερματίσει πρώτη, αφήνοντας δεύτερη τη Brigitta Poor από την Ουγγαρία και τρίτη την Ελβετή Ladina Buss.

click on the link below to watch the video from XTERRA Greece 2016
Xterra Greece 2016

Written by

No Comments Yet.

Leave a Reply

Message