Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το πρώτο ολοκληρωμένο σεμινάριο για τριαθλητές.

Triathlon & Science
Σεμινάριο για Τριαθλητές
Ίδρυμα Ευγενίδου, Σάββατο 15/2/2020

Δελτίο Τύπου
Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2020

• 4 Θεματικές ενότητες (οργάνωση αγώνων, επιστήμες του αθλητισμού, αθλητιατρική και προπονητική)
• 13 εξαιρετικοί ομιλητές/ επιστήμονες που καθήλωσαν για 5 ώρες τους αθλητές Τριάθλου
• Ironman Greece- XTERRA Greece & Oceanman Greece : Ιστορική Συνύπαρξη των διευθυντών τους σε ένα Panel

Ως απόλυτα επιτυχημένη κρίνεται η πρώτη επιστημονική ημερίδα με τίτλο «Triathlon & Science” που διοργανώθηκε το Σάββατο 15 Φεβρουαρίου 2020 στο Ίδρυμα Ευγενίδου.

Είναι η πρώτη φορά στα 30 χρόνια ιστορίας του Ελληνικού Τριάθλου που διοργανώθηκε ένα προπονητικό σεμινάριο που απευθυνόταν σε αθλητές Τριάθλου.

Ο διοργανωτής του Σεμιναρίου και Υπεύθυνος του Triathlon Lab & προπονητής Τριάθλου Γιάννης Ψαρέλης έκλεισε το σεμινάριο σε μία γεμάτη αίθουσα ευχαριστώντας τους συντελεστές της πετυχημένης εκδήλωσης : «Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους ομιλητές για τις εξαιρετικές παρουσιάσεις τους, τους αθλητές Τριάθλου που το παρακολούθησαν και φυσικά όλα τα στελέχη του Triathlon Lab που βοήθησαν για να οργανωθεί το “Triathlon & Science”. Το σεμινάριο πέρα από οποιαδήποτε υποκειμενική αντίληψη κρίνεται ως απόλυτα επιτυχημένο. Σύντομα θα ανακοινώσουμε το 2ο Σεμινάριο Τριάθλου».

O Αθλητικός Διαιτολόγος και πρωταθλητής Ευρώπης το 1997 στην Υδατοσφαίριση κ.Νίκος Καφετζόπουλος, που μας δήλωσε σχετικά : “Το σεμινάριο ήταν επιστημονικό, πολύπλευρο και όποιος το παρακολούθησε σίγουρα θα μπορέσει να βελτιώσει πολλές πτυχές της αθλητικής του ζωής. Μακάρι να ακολουθήσουν κι άλλα, όχι μόνο στο τρίαθλο αλλά και στα υπόλοιπα αθλήματα, έτσι ώστε οι αθλητές να αποκτήσουν πλήρη γνώση για όλους τους παράγοντες που επηρεάζουν την αθλητική απόδοση.”

O Εργοφυσιολόγος και προπονητής Τριάθλου και αθλημάτων αντοχής κ.Αρης Μύρκος δήλωσε : «” Μία πολύ σοβαρή προσπάθεια να πάμε όλοι μαζί το τρίαθλο ένα βήμα πιο μπροστά. Είναι κάτι παραπάνω από εξαιρετικό, όλοι οι συντελεστές του τριάθλου να κάθονται στο ίδιο τραπέζι, να ανταλλάσσουν απόψεις με σκοπό μόνο το καλό του αθλήματος. Ας είναι αυτή η προσπάθεια μία αρχή για ένα καλύτερο αθλητικό μέλλον.”

Στο Σεμινάριο ήταν παρόντες οι Διευθυντές των 3 διεθνών αλυσίδων αγώνων (τριάθλου και αθλημάτων αντοχής) που η χώρα μας φιλοξενεί αγώνα τους, κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά. Οι Γιάννης Κουρής (Ironman Greece), Κωστής Μητρόπαπας (XTERRA Greece) & Αρμάνδος Λινάρδος (Oceanman Greece & Cyprus) ανέλυσαν την επίδραση των αθλητικών τους γεγονότων στην τοπική κοινωνία, στον ελληνικό τουρισμό, στον ελληνικό αθλητισμό καθώς και στην ελληνική κοινωνία γενικότερα.

Ο Διευθυντής της XETRRA Greece κ.Μητρόπαπας μας δήλωσε σχετικά:
«Είχα τη χαρά και την τιμή να λάβω μέρος σε ένα εξαιρετικό και επαγγελματικά οργανωμένο workshop. Τόσο το περιεχόμενο όσο και το εύρος αντικειμένου των εισηγήσεων θεωρώ ότι προσθέτει πραγματική αξία σε αθλητές, αλλά σίγουρα και σε διοργανωτές! Είναι σίγουρο ότι επιθυμούμε να εντάξουμε τέτοιες προσπάθειες στο περιεχόμενο των events που διοργανώνουμε!»

Ο Διευθυντής Αγώνων της Oceanman Greece & Cyprus κ.Αρμάνδος Λινάρδος δήλωσε «Ευχαριστώ την ομάδα Αthens Triahtlon team και τον προπονητή Γιάννη Ψαρέλη για την πρόσκληση να είμαι ομιλητής στο πρώτο σεμινάριο για τριαθλητές. Συγχαίρω αυτή την προσπάθεια και ανυπομονώ για την επόμενη ημερομηνία, εμείς σας διοργάνωση και οργανισμός θα στηρίξουμε όσο μπορούμε αυτές τις εξαιρετικές για το Τριαθλητικό κοινό προσπάθειες».

Θετικές ήταν οι αντιδράσεις των αθλητών που παρακολούθησαν το σεμινάριο. Η νικήτρια του Τριάθλου Ολυμπιακής Απόστασης στο τελευταίο τρίαθλο κα.Κατερίνα Παπαϊωάννου μας δήλωσε σχετικά : «Ήταν μία ευκαιρία να συνειδητοποιήσεις ότι το τρίαθλο είναι πολύ περισσότερο από Κολύμβηση- Ποδηλασία & Τρέξιμο. Ήταν μία ευκαιρία να προσεγγίσουμε το επιστημονικό υπόβαθρο του αγαπημένου αθλήματος μέσα από τις παρουσιάσεις πλειάδας επιστημόνων και προπονητών από διάφορα γνωστικά αντικείμενα».

Ο Τριαθλητής και Διοικητικό Στέλεχος της Athens Triathlon Team κ.Πάνος Σαρίδης έκανε μία απολογητική αναφορά λέγοντας τα εξής : «Θεωρώ πως ήταν ένα πολύ καλό εισαγωγικό σεμινάριο. Είχε αξιόλογους ομιλητές και ήταν πολύ δομημένο/ χωρισμένο σε θεματικές ενότητες. Το περιεχόμενο ήταν πολύ ενδιαφέρον και χρηστικό και άγγιζε όλους τους τομείς του τριάθλου».

Triathlon Lab
Υπεύθυνος Επικοινωνίας Γιάννης Ψαρέλης
Email : smartsportcoach@hotmail.com
Mobile : +6937170260

Written by