Καλή εμφάνιση ο Γρηγόρης Σκουλαρίκης στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Διάθλου

Ελληνική Ομοσπονδία Τριάθλου

Δελτίο Τύπου

22.05.2017

 

 

Καλή εμφάνιση ο Γρηγόρης Σκουλαρίκης στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Διάθλου

Με πλήρη ομάδα η Ελλάδα στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Aquathlon

 

 

Η διεθνής εκπροσώπηση των αθλητών της Ελληνικής Ομοσπονδίας Τριάθλου συνεχίζεται στις πιο σημαντικές ευρωπαϊκές διοργανώσεις multisport της Άνοιξης. Την Κυριακή που μας πέρασε 21/5 διεξήχθη το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Διάθλου μέσης απόστασης στο Σανκτ Βέντελ της Γερμανίας, ενώ το ερχόμενο Σάββατο 27/5 έχουμε το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Aquathlon στην Μπρατισλάβα της Σλοβακίας.

 

 

21ος ο Γρηγόρης Σκουλαρίκης στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Διάθλου

 

Με επιτυχία ολοκλήρωσε την προσπάθεια του ο Γρηγόρης Σκουλαρίκης στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Διάθλου μέσης απόστασης (10χλμ τρέξιμο – 60χλμ ποδηλασία – 10χλμ τρέξιμο) που διεξήχθη την Κυριακή 28 Μαϊου στο Sankt Wendel της Γερμανίας (2017 Sankt Wendel ETU Powerman Middle Distance Duathlon European Championships).

 

Εκπροσωπώντας τα ελληνικά χρώματα στην κατηγορία των Elite, ο πρωταθλητής μας κατέλαβε την 21η θέση ξανά ανάμεσα στους καλύτερους διαθλητές της Ευρώπης σε έναν εξαιρετικά επίπονο αγώνα με ζέστη και δύσκολες διαδρομές με πολύ ανηφόρα. Ο συνολικός του χρόνος ήταν 3 ώρες 20 λεπτά και 48 δευτερόλεπτα.

 

Μετά από έναν αγώνα με πολύ έντονο συναγωνισμό, νικητής στους άνδρες και πρωταθλητής Ευρώπης αναδείχθηκε ο Γερμανός Felix Köhler με 2:58.28, δεύτερος ο Δανός Soren Bystrup με 2:59.04 και τρίτος ο Γάλλος Benjamin Choquert με 2:59.51. Στις γυναίκες, πρώτη ήταν η Βρετανίδα Emma Pooley με 3:19.48, δεύτερη η Γερμανίδα Laura Zimmermann σε 3:28.49 και τρίτη η Αυστριακή Sandrina Illes σε 3:29.55.

 

 

 

Με πλήρη ομάδα η Ελλάδα στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Aquathlon στην Μπρατισλάβα

 

Αυτό το Σάββατο 27 Μαΐου στην Μπρατισλάβα της Σλοβακίας διεξάγεται και το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Aquathlon (Bratislava ETU Aquathlon European Championships), όπου η χώρας μας συμμετέχει με πλήρη ομάδα. Συγκεκριμένα, στους Elite Άνδρες αγωνίζεται ο Νίκος Γουϊλτζεκ, στους Elite Juniors o Γιώργος Λάβδας, ενώ στις κατηγορίες των Aqe Group θα συμμετάσχουν οι Κατερίνα Σάπαρη, Νταϊάν Βάτη και Μιχάλης Χιντζιάδης. Παράλληλα, η χώρα μας θα εκπροσωπηθεί και από το διεθνή κριτή μας Αλέξη Γκέλη.

 

 

 

Την Κυριακή 28 Μαΐου 2017 και το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Aquathlon Π/Κ & ΠΠ/ΠΚ

 

Η αγωνιστική δραστηριότητα για την Ελληνική Ομοσπονδία Τριάθλου συνεχίζεται όμως και εντός Ελλάδος αυτή την Κυριακή 28 Μαΐου 2017. Στην παραλία Βαρέα Μεγάρων θα πραγματοποιηθεί το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Aquathlon 2017 για τις μικρές κατηγορίες Παίδων – Κορασίδων και Παμπαίδων – Παγκορασίδων, ενώ παράλληλα θα διεξαχθεί και o ανοιχτός αναπτυξιακός αγώνας για Age Group “Energy Aquathlon” σε δύο διαφορετικές αποστάσεις, 1χλμ κολύμβησης + 5χλμ τρέξιμο, ή 0,5χλμ κολύμβησης και 2,5χλμ τρέξιμο.

 

Υπενθυμίζουμε πως το Πρωτάθλημα των αναπτυξιακών κατηγοριών καθώς και η προπονητική ημερίδα που θα πραγματοποιηθεί μέσα στον Ιούνιο, θα αποτελέσουν κριτήρια για την επιλογή των νεαρών αθλητριών και αθλητών που θα εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στο Πρωτάθλημα Τριάθλου Νοτιοανατολικής Ευρώπης, αλλά και στο αναπτυξιακό καμπ “ETU Development Camp & ETU Youth Festival” που θα πραγματοποιηθεί από 17 έως 23 Ιουλίου στο Panevezys στη Λιθουανία.

 

 

Το πλήρες πρόγραμμα των διοργανώσεων της Ε.Ο.ΤΡΙ. αλλά και το διεθνές καλεντάρι όπου υπάρχει ελληνική εκπροσώπηση θα το βρείτε στην επίσημη ιστοσελίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Τριάθλου: www.triathlon-hellas.com

Written by

No Comments Yet.

Leave a Reply

Message