«Μαθητόκοσμος 2014»

«Μαθητόκοσμος 2014»: Με κρίκετ τελείωσε 

η σχολική χρονιά στην Κέρκυρα  

Ανάπτυξη και γνωριμία στον χώρο του Δημοτικού Θεάτρου

Οι μαθητές της Κέρκυρας είχαν μια ακόμα ευκαιρία για να έρθουν πιο κοντά με το άθλημα του κρίκετ. Αυτό έγινε στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Μαθητόκοσμος 2014», οι οποίες διεξήχθησαν λίγο πριν την ολοκλήρωση της σχολικής χρονιάς, με πρωτοβουλία της Περιφερειακής διεύθυνσης πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Κέρκυρας, σε συνεργασία με το Γραφείο Φυσικής Αγωγής και φυσικά την Ελληνική Ομοσπονδία Κρίκετ, η οποία παρουσίασε το άθλημα στους μικρούς μαθητές.

 

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στον χώρο μπροστά από το Δημοτικό θέατρο της Κέρκυρας, με σκοπό την ανάπτυξη του  αλλά και την γνωριμία με το Κρίκετ.

 

Οι μαθητές, υπό την καθοδήγηση του προπονητή Όθωνα Νικήτα είχαν την ευκαιρία να δείξουν τις ικανότητες τους, ενώ αρωγοί της προσπάθειας ήταν οι Καθηγητές Φυσικής Αγωγής.

 

Όπως είναι φυσικό έγινε και αναφορά αλλά και σύνδεση του αθλήματος με την ιστορία και τον πολιτισμό της Κέρκυρας (σ.σ. ο πρώτος αγώνας κρίκετ διεξήχθη στο νησί των Φαιάκων το 1823 !). Τέλος οι μαθητές έμαθαν για τις αρχές του αθλήματος, αλλά και για το πνεύμα του παιχνιδιού «Spirit of Cricket».

Written by

No Comments Yet.

Leave a Reply

Message