Προσπάθειες αναβάθμισης του ρόλου του προπονητή αθλημάτων.

Δάφνη, 5 Ιουνίου 2014.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Προπονητών Αθλημάτων (Π.Ο.Π.Α), στην προσπάθειά της να προωθήσει τα επαγγελματικά και εκπαιδευτικά δικαιώματα και συμφέροντα των Ελλήνων προπονητών όλων των αθλημάτων, προέβη σε τρεις σημαντικές ενέργειες:

1ον: Εντάχθηκε ως μέλος στο «Παγκόσμιο Συμβούλιο Προπονητικής Αριστείας» (ICCE) και, ταυτόχρονα, στον ευρωπαϊκό κλάδο του, το «Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Προπονητών» (ECC). Αυτοί οι διεθνείς οργανισμοί έχουν ως κύριο στόχο την παγκόσμια αναγνώριση του επαγγέλματος του προπονητή. Η Π.Ο.Π.Α, εκπροσωπεί την Ελλάδα και τους Έλληνες προπονητές όλων των αθλημάτων, στους οργανισμούς αυτούς.

2ον: Η Π.Ο.Π.Α συμμετείχε στην 1η Ευρωπαϊκή Συνάντηση Συνδέσμων Προπονητών και Προπονητικών Οργανισμών, που πραγματοποιήθηκε από το ICCE και το ECC, στην κορυφαία διεθνώς Ακαδημία Προπονητών, αυτήν της Κολωνίας. Την εκπροσώπησαν ο Πρόεδρός της, Αθανάσιος Δ. Βιλλιώτης και ο Ταμίας της, Φίλιππος Οικονόμου. Σκοπός της συναντήσεως ήταν, να συζητηθούν οι μεγάλες προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι προπονητές και τ’ αντιπροσωπευτικά τους όργανα στα πεδία της εκπαίδευσης και των εργασιακών συνθηκών. Επίσης συζητήθηκαν θέματα σχετικά με το επάγγελμα του προπονητή και η μελλοντική εκπροσώπησή του σ’ ευρωπαϊκό επίπεδο. Στη συνάντηση της Κολωνίας, πήραν μέρος εκπρόσωποι από 23 ευρωπαϊκές χώρες. Επίσης,  εκπρόσωποι των Δ.Ο.Ε, Ευρωπαϊκής Επιτροπής (Commission), εθνικών Ολυμπιακών Επιτροπών, της FIBA Ευρώπης,  της Ευρωπαϊκής Ένωσης Προπονητών Στίβου, των Διεθνών Ομοσπονδιών Αντισφαίρισης (τένις) και Ιππασίας, της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Άρσεως Βαρών, από Πανεπιστημιακά Ιδρύματα όπως το Αθλητικό Πανεπιστήμια της Γερμανίας, εθνικοί σύνδεσμοι και ομοσπονδίες προπονητών και, φυσικά, μέλη των Δ.Σ του ICCE και του ECC. Το σημαντικό είναι ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση μέσω της μονάδας αθλητισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, συμβάλλει στην προώθηση και υποστήριξη των δικαιωμάτων των προπονητών ως επαγγελματιών.

3ον: Στην Κολωνία, ο Πρόεδρος και ο Ταμίας της Π.Ο.Π.Α, συμφώνησαν με τον Διευθυντή της Ακαδημίας Προπονητών της Κολωνίας, να υπάρξει συνεργασία μεταξύ των δύο φορέων,  στο επίπεδο της επιμόρφωσης των Ελλήνων προπονητών. Προβλέπεται η διοργάνωση προπονητικών σεμιναρίων στην Ελλάδα,  σε διάφορα αθλήματα, στα οποία θα διδάσκουν καθηγητές από την διεθνούς κύρους Ακαδημία Προπονητών της Κολωνίας, Έλληνες συνάδελφοί τους από τα ΤΕΦΑΑ καθώς και Έλληνες αθλητικοί επιστήμονες γενικότερα. Θα συμβάλει, έτσι, η Π.Ο.Π.Α στην αναβάθμιση των γνώσεων των Ελλήνων προπονητών και της ποιότητας των προπονήσεων που θα παρέχουν στους αθλητές τους. Συμφωνήθηκε, επίσης, να οργανώνονται επισκέψεις Ελλήνων προπονητών στην Κολωνία για παρακολούθηση μαθημάτων.

Trainerakademie Köln Workshop u. EUCC

Φωτο 1 : Ο Πρόεδρος Αθ. Δ. Βιλλιώτης και ο Ταμίας της Π.Ο.Π.Α Φίλιππος Οικονόμου (τρίτος και τέταρτος από αριστερά), συζητούν με εκπροσώπους άλλων χωρών κατά την 1η Πανευρωπαϊκή Συνάντηση Συνδέσμων Προπονητών και Προπονητικών Οργανισμών στην Κολωνία

ΜΕΛΟΣ : International Council for Coaching Excellence και European Coaching Council

 

www.popa.gr

popa.allsports@gmail.com

Written by

No Comments Yet.

Leave a Reply

Message