Μια γιορτή του αθλητισμού για μικρούς και μεγάλους.

Μια γιορτή του αθλητισμού για μικρούς και μεγάλους

την Κυριακή (09/03) στην Πλατεία Αριστοτέλους!

 

H πεζοδρόμηση της Λεωφόρου Νίκης από το Δήμο Θεσσαλονίκης την Κυριακή 9 Μαρτίου αλλάζει την όψη της πόλης μας και η Οργανωτική Επιτροπή του 9ου Διεθνούς Μαραθωνίου «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ» ο οποίος θα διεξαχθεί την Κυριακή 6 Απριλίου, σε συνεργασία με τον Οργανισμό «Θεσσαλονίκη Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας 2014», καλεί μικρούς και μεγάλους σε μια εκδήλωση που θα περιλαμβάνει αθλητικά δρώμενα, ξεχωριστούς καλεσμένους και πολλές εκπλήξεις στην Πλατεία Αριστοτέλους!

 

Από τις 12:00, τα μέλη, των Ακαδημιών Στίβου του Μ.Ε.Α.Σ. ΤΡΙΤΩΝ, καθώς και όσα παιδιά βρεθούν στη Λεωφόρο Νίκης, θα έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε μίνι σκυταλοδρομίες και παιδαγωγικά παιχνίδια στην Πλατεία Αριστοτέλους, στέλνοντας το μήνυμα της άθλησης και της χαράς.

 

Παρόντες θα είναι Ολυμπιονίκες και πρωταθλητές πολλών αθλημάτων, καθώς και προσωπικότητες, πρεσβευτές του 9ου Διεθνούς Μαραθωνίου «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ».

 

Κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων θα λειτουργεί ειδικό σημείο, στο οποίο θα πραγματοποιούνται εγγραφές για τον Αγώνα Δρόμου 1.000μ. Μαθητών Δημοτικών Σχολείων, που είναι αφιερωμένος στο περιβάλλον και θα διεξαχθεί παράλληλα με το Μαραθώνιο της 6ης Απριλίου. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν παιδιά ηλικίας 9 – 12 ετών.

Επιπλέον, όσοι βρεθούν στην παραλία της Θεσσαλονίκης θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν και να δηλώσουν συμμετοχή στον Μαραθώνιο και στους Δρόμους Υγείας και Δυναμικού Βαδίσματος 5.000μ. και 10.000μ..

 

«ΟΛΟΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ, ΟΛΟΙ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ»

 

 

Στις 19 Μαρτίου «κλείνουν» οι εγγραφές

 

Υπενθυμίζεται ότι οι εγγραφές για τον Μαραθώνιο και για τους Δρόμους Υγείας & Δυναμικού Βαδίσματος 5.000μ. και 10.000μ., συνεχίζονται καθημερινά και μέχρι τις 19 Μαρτίου, μέσω του επίσημου ιστότοπου της διοργάνωσης, www.atgm.grwww.alexanderthegreatmarathon.org, στα κεντρικά γραφεία της Οργανωτικής Επιτροπής στο Εθνικό Καυτανζόγλειο Στάδιο (τηλ. 2310 200360, fax 2310 200361), καθώς και στο Δημοτικό Στάδιο Αμπελοκήπων (τηλ. 2310 725775, fax 2310 725076).

 

Το βασικό πακέτο συμμετοχής στο Μαραθώνιο κοστίζει 30 ευρώ (20 ευρώ για φοιτητές – ανέργους ή για ομάδες 10 ατόμων και άνω). Για τους Δρόμους Υγείας & Δυναμικού Βαδίσματος 5.000μ. και 10.000μ., το βασικό πακέτο στοιχίζει 15 ευρώ (10 ευρώ για φοιτητές – ανέργους ή για ομάδες 10 ατόμων και άνω. Δωρεάν συμμετοχή για μαθητές Γυμνασίου-Λυκείου).

Σε όλους τους συμμετέχοντες θα δοθούν χωρίς επιπλέον χρέωση: Αναμνηστικό μπλουζάκι, αριθμός συμμετοχής, ηλεκτρονική χρονομέτρηση, αναμνηστικό μετάλλιο. Φυσικά, κατά τη διάρκεια του αγώνα θα υπάρχει παροχή ιατρικών υπηρεσιών και νερού, ενώ προβλέπεται και πιστοποιητικό συμμετοχής (μέσω της επίσημης ιστοσελίδας).

 

Θα υπάρχει η δυνατότητα προληπτικού καρδιολογικού ελέγχου κατά την προσέλευση των δρομέων στο Κέντρο Εγγραφών, όπου θα παραλάβουν τον αγωνιστικό εξοπλισμό συμμετοχής τους στις 4 και 5 Απριλίου, στην περιοχή του Λευκού Πύργου.

 

Ο 9ος Διεθνής Μαραθώνιος «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ» διοργανώνεται από τον «Μ.Ε.Α.Σ. ΤΡΙΤΩΝ» σε συνεργασία με τους Δήμους Θεσσαλονίκης, Πέλλας, Αμπελοκήπων – Μενεμένης, Χαλκηδόνας και όλους τους Δήμους από τους οποίους διέρχεται η διαδρομή. Τελεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO, της Ε.Ο.Ε., του Σ.Ε.Γ.Α.Σ. και υποστηρίζεται από την Ε.Α.Σ. Σ.Ε.Γ.Α.Σ. Θεσσαλονίκης και πλήθος θεσμικών υποστηρικτών και εθελοντικών φορέων.

Η διοργάνωση είναι ενταγμένη στις εκδηλώσεις που υποστηρίζονται από τον Οργανισμό «Θεσσαλονίκη Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας 2014».

8th International Marathon Alexander the Great Marathon & 5km &10 km Road Race Thessaloniki Greece 21 April 2013. Photos Angelos Zymaras

Written by

No Comments Yet.

Leave a Reply

Message