Νίκος Καλοφύρης

Ο αθλητής ορεινού τρεξίματος και ultra trail δρομέας, Νίκος Καλοφύρης που συνεργάζεται από τον Σεπτέμβριο του 2013 με την εταιρεία TheNorthFace, συμμετέχει δυναμικά σε όλες τις μεγάλες διοργανώσεις ορεινού τρεξίματος της Ελλάδας.

 

Συγκεκριμένα, ο Νίκος Καλοφύρης με την εμπειρία που διαθέτει, διοργάνωσε την 1η Ιουνίου, το MestovoUrsaTrail 2014 για δεύτερη συνεχή χρονιά, στον τόπο καταγωγής του, το Μέτσοβο. Το MetsovoUrsaTrail 2014, περιείχε αγώνες των 40χλμ., και 18χλμ.

Στις 26-27 Ιουλίου, ο νικητής του περσινού αγώνα των 80 χλμ.,θα τρέξει για ακόμα μία χρονιά στον καλύτερο αγώνα ορεινού τρεξίματος, τον TheNorthFaceZagoriMountainRunning 2014, που θα πραγματοποιηθεί στην πανέμορφη περιοχή του Ζαγορίου. Ο συγκεκριμένος αγώνας περιλαμβάνει διαδρομές των 80χλμ., 42χλμ., 21χλμ. και 10χλμ.

Στους αγώνες που αφορούν στην χώρα μας, ο Νίκος Καλοφύρης θα συμμετέχει επίσης, στα τέλη Ιουνίου στον OlympusMarathon, τον Οκτώβριο, στον αγώνα των 100 χλμ. του Rodopi Advendurun (ROUT), ενώ τον Δεκέμβριο αναμένεται να τρέξει στον 9ο Χειμωνιάτικο Ενιπέα.

 

Παράλληλα, οι υποχρεώσεις του Νίκου Καλοφύρη συνεχίζονται φέτος και εκτός των ελληνικών συνόρων. Συγκεκριμένα τον Αύγουστο, αναμένεται η συμμετοχή του στον κορυφαίο αγώνα ορεινού τρεξίματος του εξωτερικού, τον UTMB (Ultra-Trail du Mont-Blanc) που πραγματοποιείται κάθε χρόνο στις Άλπεις, με την συμμετοχή όλων των πρωτοκλασάτων αθλητών και ονομάτων του χώρου, οι οποίοι διασχίζουν τη Γαλλία, την Ιταλία και την Ελβετία.

 

Ο αθλητής της TheNorthFace, κατέχει πολυάριθμες διακρίσεις και συμμετοχές σε αγώνες της υπαίθρου. Συγκεκριμένα, έχει εκπροσωπήσει την ελληνική εθνική ομάδα ορειβατικού σκι, σε παγκόσμια και βαλκανικά πρωταθλήματα, ενώ έχει συμμετάσχει και στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες, που έγιναν, στο Lillehamer της Νορβηγίας, το 1994.

 

Σε επίπεδο αγώνων ορεινού τρεξίματος & ultratrail, ο Νίκος Καλοφύρης έχει λάβει μέρος σε διεθνείς αγώνες όπως οι Trail Du Ventoux, Courmayer-Champex-Chamonix (CCC) και Solukhumbu Trail stage race, ενώ συνεχίζει να προσθέτει κάθε χρόνο νέες προκλήσεις και δύσκολες διαδρομές στο καλεντάρι του.

Η TheNorthFace, αισθάνεται από πλευράς της περήφανη που στηρίζει έναν αθλητή με το ήθος και το αγωνιστικό σθένος του Νίκου Καλοφύρη.

Written by

No Comments Yet.

Leave a Reply

Message